Uitleg Lenormandkaart: 36. Het Kruis

Kleur: Klaveren 6
Element: Vuur
Sterrenbeeld: Ram. Leeuw, Boogschutter

Steekwoorden: Tegenslag, Vertraging, Pech, Leed, Ongeluk, Einde, Afwachten, (diep)Geloof, Vertrouwen

Numerologisch: 6 Verantwoordelijkheid met name voor anderen, genegenheid, zorgzaamheid, Reactie, harmonie, balans.

Uitleg Lenormandkaart: 36. Het Kruis

Uitleg Lenormandkaart: 36. Het Kruis: Kruis heeft gezien het versje “onheil allerlei, korte smart nabij… ” staat voor o.a.: een slechte naam, onheil,een les, een  leerschool en karma. Denk hierbij ook aan geloof religie, geloof en innerlijke verdieping. Het kruis staat ook zeker voor geloof en verdieping van jouw geloof. Je kunt ook een kruis ergens achterzetten, daarmee iets afsluiten en opnieuw beginnen.

Deze waarzeggers Lenormandkaart heeft ook te maken met juist heel aarde zaken zoals: het ordenen, vormgeven, structureren te maken en met vertraging. Vergeet niet dat vertraging ook een reden kan hebben met een doel. In het algemeen duidt de lenormandkaart “Het Kruis” op vertraging of tegenslag(en) die je aan het nadenken zal zetten en daarbij kan juist gepaard gaan dat je zelf hierdoor meer in verdieping zult gaan.  Hierdoor kun je juist een heel (ineens) andere weg verkiezen als je van te voren bedacht had.  Het is een van de karmakaarten (Zon, Ster, Zeisen, Lijkkist en Kruis).

Vertraging & Tegenwerking:
Eenieder draagt vroeg of laat zijn of haar kruis. Het Kruis symboliseert ook tegenslagen.  Verzetten tegen een kruis te dragen hebben is eigenlijk zinloos. Je maakt daarmee alleen maar dat een kruis zwaarder aan zal voelen met dragen.

Afwachten tot deze periode weer voorbij is, is het beste wat je kunt doen. Troostjezelf met de gedachte dat je door tegenslag juist alleen maar kunt groeien en er uiteindelijk alleen maar krachtiger, wijzer en sterker van zult worden.

Het Kruis kan ook op een beloning wijzen nadat deze periode voorbij is, om even terug te komen op het verhaar hierboven. Draag je kruis met fier, hoe sneller je wellicht je beloning in ontvangt zult nemen. De beloning moet je niet direct zien in het materiële, al zou dat wel een mogelijkheid kunnen zijn. Let daarom op de kaarten die naast deze kaarten liggen. Een slecht gezicht valt zelden tegen.

De Oud Hollandse tekst: Lenormand waarzegkaart  “Het Kruis” luidt: “Het kruis is een voorspelling Van onheil allerlei. Hoe verder ’t staat, hoe erge; ’t meldt korte smart nabij.”

Gilded Reviere: “Ik ben de brenger van verdriet, droefenis, last en beproeving. Bij pijn. lijden en schuld voel ik me thuis. Treuren, tranen en gejammer is waar ik op reken, en ik vraag om bidden en smeken. Liggen er blije kaarten aan mijn rechterhand, is de boodschap minder riskant.”

Steekwoorden:
Tegenslag, Vertraging, Pech, Leed, Ongeluk, Einde, Afwachten, (diep)Geloof, Vertrouwen

Advies
EEn slecht gezicht valt zelden tegen. Waar je nu ook in verkeerd, zet door! Discipline, zorgvuldigheid en geduld zijn een vereiste. Soms moet je eerst een berg beklimmen voor je het doel bereikt.

Negatieve kaart

Tijdsbestek: Plotseling/Direct

*Gilded Reviere ‘Vergulde visioen Lenormand’ van Ciro Marchetti.

©Copyright Puur Medium®: niets van Puur Medium® mag zonder voorafgaande schriftelijke toestemming worden gekopieerd. Puur Medium® is een beschermde merknaam, ingeschreven bij het Benelux – Bureau voor de Intellectuele Eigendom. Zonder schriftelijke toestemming van Puur Medium® is het niet toegestaan om content van Puur Medium®( te kopiëren en aan te passen, te vertalen en/of zonder ©bronvermelding www.puurmedium.nl uit te geven.

Een persoonlijke kaartlegging?

Bel met één van onze Kaartleggers voor een uitgebreid telefonisch consult en lenormandkaartlegging. Kom alles te weten over jouw persoonlijke situatie en krijg antwoord op al jouw vragen!
Kijk hieronder voor het overzicht van alle beschikbare kaartleggers.