Astrologie – Huizen- wat zijn dat?

Onderaan deze tekst vind je een overzicht per huis met uitleg per huis.

Astrologie en de huizen spelen een belangrijke rol in de interpretatie van een geboortehoroscoop. De huizen vertegenwoordigen verschillende levensgebieden en de tekens en planeten die in die huizen vallen, beïnvloeden de persoonlijkheid en levensomstandigheden van een individu.

Er zijn in totaal twaalf huizen in een astrologische geboortehoroscoop, en elk huis heeft een specifieke betekenis en levensdomein dat het vertegenwoordigt. Hieronder volgt een beschrijving van elk huis, inclusief het bijbehorende teken, karaktereigenschappen en invloed van planeten:

 

Geboortehoroscoop: Deze gegevens worden in een horoscooptekening gezet, zo ontstaat er bijvoorbeeld een geboortehoroscoop. Aan de hand van een geboortehoroscoop kan er bijvoorbeeld gekeken worden naar je persoonlijke talenten en kundigheid. En ook bijvoorbeeld je sterke en zwakkere punten, angsten en emoties.

Beslissingen nemen: Zakelijke transacties en deals worden door veel bedrijven op deze manier bekeken. Ook Verschillende relaties kunnen door een astrologische tekening bekeken worden. Men kijkt dan waar op gelet dient te worden en of bijvoorbeeld het tijdsstip geschikt is om een goede deal te maken of dat ene pand of huis te kopen. Je kunt ook zien waar je spirituele lessen en invloeden zich bevinden.

Hieronder volg een overzicht per huis.  Ook kun je kijken wat dit bijvoorbeeld betekend voor jouw kind. Let op bij kinderen dat je vooral naar waar de maan in staat kijkt. Dat is de informatie die erg bruikbaar is voor jonge kinderen op emotioneel vlak.

Je kunt natuurlijk ook bij onze spiritueel consulenten terecht voor persoonlijk advies en inzicht on jouw geboortehoroscoop. Kijk dan wel even of de spiritueel consulent astroloog is of astrologie in zijn of haar profiel heeft staan.

Heb je behoefte aan een geboortehoroscoop rapportage, klik dan hier.

1e huis (Ascendant):

‘IK BEN” Het 1e huis begint bij de ascendant, die het teken was dat aan de oostelijke horizon opkwam op het moment van je geboorte. Dit huis vertegenwoordigt het zelf, de persoonlijkheid en het fysieke uiterlijk. Het teken dat in dit huis valt, heeft een sterke invloed op de algehele uitstraling en het gedrag van een persoon. De heersende planeet van het 1e huis is de drijvende kracht achter de kenmerken en levensomstandigheden van een individu.

2e huis:

‘IK BEZIT” Het 2e huis staat voor financiën, materiële bezittingen en zelfwaardering. Het teken dat in dit huis valt, beïnvloedt hoe iemand zijn of haar eigenwaarde en vaardigheden waardeert, en heeft invloed op financiële kwesties. De planeet die in het 2e huis valt, kan de houding ten opzichte van geld en bezittingen aanduiden en kan ook de financiële situatie van een persoon beïnvloeden.

3e huis:

“IK DENK – IK COMMUNICEER’  Het 3e huis is gerelateerd aan communicatie, mentale activiteit en het directe sociale netwerk van een individu. Het teken in dit huis geeft aan hoe iemand communiceert en informatie verwerkt. De heersende planeet van het 3e huis kan iemands communicatiestijl en intellectuele neigingen beïnvloeden.

4e huis (IC):

‘IK VOEL” Het 4e huis, ook wel het IC of Immum Coeli genoemd, vertegenwoordigt het huiselijk leven, de familie en emotionele fundamenten (de wortel -het gezin-lagere school- de moeder). Het teken en de planeet in dit huis kunnen veel onthullen over de familieachtergrond en de emotionele behoeften van een persoon.

5e huis:

“IK WIL” Het 5e huis staat voor creativiteit, plezier, romantische relaties en kinderen. Het huis van hoe jij je kunt ontwikkelen. Soms ook het huis van zelfexpressie genoemd. Hoe zet jij jezelf op de voorgrond. Het teken in dit huis geeft aan hoe iemand plezier beleeft en zich uitdrukt in creatieve activiteiten. De planeet in dit huis kan de stijl van liefde en romantiek beïnvloeden.

6e huis:

“IK ANALYSEER” Het 6e huis vertegenwoordigt gezondheid, dagelijkse routine, werk en dienstbaarheid. Het teken en de planeet in dit huis kunnen veel onthullen over iemands werkethiek, gezondheidskwesties en benadering van dagelijkse verantwoordelijkheden.

7e huis (Descendant):

“IK VERBIND” – IK WEEG” Het 7e huis begint bij het descendantpunt, dat tegenover de ascendant staat. Het vertegenwoordigt relaties, partnerschap en openlijke vijanden. Het teken in dit huis kan de soorten partnerschappen die iemand aantrekt, beïnvloeden. De planeet in dit huis kan veel onthullen over het type partnerschap dat een persoon zoekt.

8e huis:

“IK TRANSFORMEER” “IK BEGEER” Het 8e huis is verbonden met transformatie, dood, wedergeboorte en gedeelde middelen. Dit huis heeft te maken met diepgaande emotionele connecties en spirituele groei. Het teken en de planeet in dit huis kunnen de houding ten opzichte van verandering, dood en gedeelde hulpbronnen beïnvloeden.

9e huis:

“IK ZIE” – “IK BESCHOUW” Het 9e huis staat voor reizen, hoger onderwijs, filosofie, spiritualiteit en rechtvaardigheid. Het teken in dit huis geeft aan hoe iemand zijn of haar geest verruimt en gelooft in de wereld. De planeet in dit huis kan iemands interesse in hogere kennis en het zoeken naar waarheid weerspiegelen.

10e huis (MC): Het 10e huis:

“IK AMBIEER” Het 10e huis, ook wel het MC of Medium Coeli genoemd, vertegenwoordigt de carrière, reputatie en publieke erkenning. Het teken in dit huis kan de carrièrekeuzes en ambities van een persoon beïnvloeden. De planeet in dit huis kan iemands succes en publieke imago beïnvloeden.

11e huis:

“IK WEET” Het 11e huis staat voor vriendschappen, sociale netwerken en doelen in het leven. Het teken in dit huis kan aangeven hoe iemand vriendschappen opbouwt en welke doelen hij of zij nastreeft in het leven. De planeet in dit huis kan invloed hebben op de vriendenkring en sociale activiteiten van een persoon.

12e huis:

“IK OFFER” – “IK LAAT LOS” Het 12e huis is gerelateerd aan het onderbewuste, spirituele groei en zelfopoffering. Het teken en de planeet in dit huis kunnen veel onthullen over iemands innerlijke worstelingen, verborgen talenten en behoefte aan spirituele groei.

De interactie tussen de tekens, planeten en huizen in een geboortehoroscoop is complex en uniek voor elke persoon. Het begrijpen van deze dynamieken kan helpen bij het inzicht in iemands persoonlijkheid, levensomstandigheden en levensdoelen. Het is echter belangrijk op te merken het interpreteren van een geboortehoroscoop subjectief is. Het moet altijd worden beschouwd als een vorm van zelfontdekking en zelfreflectie, in plaats van een vaststaande voorspelling van het leven.

 

Wilde graag een astrologisch consult? Kijk dan bij de consulenten wie astrologie in het profiel heeft staan. Zorg wel dat je je geboortedatum, geboortetijd, geboorteplaats bij de hand hebt. Let op! Zonder geboorte tijd kan een astrologisch consulent niet jouw geboortehoroscoop berekenen.

Je geboortetijd kun je eventueel digitaal opvragen bij de gemeente waar je geboren bent. 

Tekst: Mireille van Rijn