Sterrenbeeld Schorpioen – Eigenschappen en Karakter

Schorpioen is geboren tussen 23 oktober en 22 november.

Sterrenbeeld Schorpioen – Eigenschappen en Karakter: Schorpioen is het teken dat sterk gericht is op emotionele betrokkenheid in relaties. De wereld zal vaak vanuit een emotionele behoefte benaderd worden. Een Schorpioen heeft de neiging tot het uiterste te gaan. Ook schroomt de Schorpioen niet om enorme emotionele risico’s te nemen om het gevoel te krijgen dat iets echt tot in het diepste wezen doorgrond is. Hierdoor heeft Schorpioen de behoefte om alles wat verborgen is te doorgronden en naar boven te halen. Dit gaat echter gepaard met zeer grote vastberadenheid en intensiteit maar maakt Schorpioen ook zeer kwetsbaar. Als die kwetsbaarheid te bedreigend wordt, dan kan Schorpioen steken onder water gaan geven of zich in zijn schulp terugtrekken en zal zijn emoties opkroppen of verbergen.

 

Sterrenbeeld Schorpioen

Kenmerken zijn: Grondig, diepgang, gesloten, verborgen emoties, ongenuanceerd, broeierig, machtsstrijd,  dood en wedergeboorte, sterke wil,  intensiteit, wantrouwend, mysterieus,  diepgaand onderzoeken,  principieel en consequent, emoties opkroppen.

Pluto Heerser over het sterrenbeeld Schorpioen: Trefwoord: Transformatie cellen – genen – DNA. Pluto is het symbool voor totale transformatie en diepe psychologische kwesties. Het uiterste en dwang, crisis en totale omwenteling, afbraak en opbouw, controle / dwang en rotting, geheim en obsessie, fanatisme / wrok en psychiatrie.

Edelstenen voor Sterrenbeeld Schorpioen: Agaat, Granaat, Malachiet, Obsidiaan, Opaal, Robijn, Rode jaspis & Toermalijn.

Element: water
Kleuren: zwart. turkoois, rood.

De eigenschappen van een Schorpioen kind of een Kind met Maan in Schorpioen:

Een Schorpioenkind  is een intens, gevoelig en puur kind. Dit kind is oprecht, met een warme oprechte belangstelling voor anderen om zich heen.  Het zal eerst voorzichtig de kat uit de boom kijken of het veilig is. Maar heeft het schorpioenen kind je in zijn of haar hart gesloten, dan mag je ook rekenen op zijn onvoorwaardelijke liefde. Wel staat daar tegenover dat een Schorpioen kind wel een heel gevoelig en emotioneel wezentje is. Het Schorpioen kind kan daardoor best wat verlegen zijn. En trekt zich dan ook direct terug als dit  kind zich bedreigt of onveilig voelt. Dat doet dit teken om niet gekwetst te worden. Daardoor kan het juist lijken dat een Schorpioentje koud en kil is, wat dus juist niet zo is. Koud en kil is een Schorpioen absoluut niet. Het zijn een van de gevoeligste tekens in de dierenriem.  

Daarnaast weten Schorpioentjes  heeeel goed wat ze willen. Ze gaan dan ook heel ver om hun doel te bereiken. Belangrijk om te wel weten is, dat ze niet snel wijken voor gevaar. Daarnaast zijn het meestertjes om de hele boel te manipuleren. Dat heeft ook met de invloed van hun huisheer Pluto te maken. Het manipuleren doen zij wel op zo’n manier dat men niet eens doorheeft dat dit gebeurd!

Een Schorpioenkind is niet alleen een graver en onderzoeker, die graag van alles ontdekt. Dit kind wil tot het uiterste gaan om de onderste steen boven te krijgen. Deze kinderen ( en volwassenen) laten niet los voor ze het weten. Wat je ook moet weten over een Schorpioen en zeker een Schorpioenen kind, is dat ze zonder daar bewust van te zijn de vinger op de zere plek leggen bij de ander. Dit wordt hun vaak niet in dank afgenomen. Erger nog, als het te confronterend is wordt het vaak ook nog ontkend door de ander. Het Schorpioenen kind houdt van mysterie. Geef dit kind daarom ook de ruimte om dit ook te mogen ontdekken.

Maan in Schorpioen: De maan in een sterrenbeeld teken betekend welke emotioneel behoefte heeft iemand en wie is iemand emotioneel. Staat jouw maan in Schorpioen of de maan van je kind? Dan is bovenstaande vooral belangrijk op emotioneel gebied. 

Weten waar de maan is staat? Wil je graag weten waar jouw maan in staat? Of dat van je kind of partner? Kijk even op deze link en vul je geboorte gegevens in. Dan kun je exact waar je zon, maan en ascendant in staan. Of bijvoorbeeld dat van je kind of partner.

overzicht alle sterrenbeelden

Wist je dat de sterrenbeelden en astrologie ook in tarotkaarten en lenormandkaarten van grote betekenis zijn? Meer persoonlijke informatie over jouw sterrenbeeld of een persoonlijk direct telefonisch consult of een kaartlegging? Bel met een van onze astrologen, mediums, paragnosten of kaartleggers voor een uitgebreid telefonisch consult en lenormandkaartlegging. Kom alles te weten over jouw persoonlijke situatie en krijg antwoord op al jouw vragen!

↓ Kijk hieronder voor het overzicht van alle beschikbare Astrologen, Mediums, Paragnosten, Tarotisten & kaartleggers. ↓

[consulenten]