Tarot Kaartleggen


Wat is Tarot Kaartleggen:

Tarot kaartleggen is één van de oudste manieren om het heden, verleden en de toekomst te kunnen voorspellen. Tarot is ook heel geschikt om inzicht mee te verkrijgen in een situatie. Je kunt er mee kijken hoe je zelf in een situatie staat, of juist hoe je anders kunt kijken naar een situatie. Ook kun je zien hoe de ander ergens in staat en nog veel meer.

De oorsprong van tarot kaartleggen en tarotkaartenechter is niet duidelijk. Er bestaan wel veel theorieën, sommige beweren dat de Tarot uit het oude Egypte afkomstig is. Zij beweren dat de naam is afgeleid van de Egyptische god Toth, de god van de magie, het schift en de medicijnen. Weer een andere bewering van de oorsprong van tarot kaarteleggen en de tarotkaarten is dat Mozes als Hogepriester ingewijd was in de Egyptische mysterieen en dat hij zijn opgedane kennis na de uittocht naar Israel meenam en daar een verbinding met de toen al bestaande Kabbala (de geheime Joodse leer) De Geheime joodse leer had een waarde van 22 letters net als het evangelie van Johannes 22 hoofdstukken bevatte.

Weer een andere bewering is dat Mozes als Hogepriester ingewijd was in de Egyptische mysterieen en dat hij zijn opgedane kennis na de uittocht naar Israel meenam en daar een verbinding met de toen al bestaande Kabbala (de geheime Joodse leer) De Geheime joodse leer had een waarde van 22 letters net als het evangelie van Johannes 22 hoofdstukken bevatte. Dan heb je ook nog de twee broers Onno en Rob Docters van Leeuwen die tot een diepgaand en kostbaar onderzoek zijn over gegaan vanuit de Tarot als orakel. Zij hebben een nieuw tarot deck gemaakt, genaamd: De Tarot van de “De Herstelde orde” . Deze broers hebben het huidige kaartendeck bestaande uit 78 kaarten teruggebracht naar het oorspronkelijke tarotdeck met 80 kaarten.

Meer over tarot? Of zelf Tarot leren? Klik hier.

[consulenten]