Uitleg Lenormandkaart: 21. De Berg

Kleur: ♣ Klaver 8
Element: Vuur
Sterrenbeeld: Ram, Leeuw, Boogschutter

Steekwoorden: Een Vijand, Hindernis, Blokkade, Verdriet, Eenzaamheid, Inspanning

Numerologisch: 8. Materie, kracht, overvloed, organisatie.

.

Uitleg Lenormandkaart: 21. De Berg

Uitleg Lenormandkaart: 21. De Berg: De kaart van “De Berg”staat volgens het versje voor een vijand en verdriet, dus voor tegenwerking, problemen tegenkomen, vertraging, vastzitten, plus je eigen reacties op de ondervonden weerstand, zoals frustraties en piekeren. Tegelijkertijd maakt weerstand je ook sterk, het maakt dat je bergen kan verzetten, ervoor wilt knokken, sterker uit de strijd komt, vaak door letterlijk over de berg heen te kijken, dus hoop te hebben, de moed erin te houden. Uiteindelijk bereik je de top van de berg, wat zeker vereist om geduld te hebben en je in te zetten. Het kan ook letterlijk berglandschap betekenen, of verwijzen naar stenen, mineralen of beeldhouwen.  

De Berg staat bijna als vanzelfsprekend voor een grote hindernis. Je zult de berg eerst al het ware moeten beklimmen om je doel te bereiken. De weg ergens naartoe is net zo belangrijk als het doel. Je kunt je hierdoor eenzaam en onbegrepen voelen. Je kunt het idee hebben dat je voor problemen komt te staan die voor je gevoel niet zijn te overwinnen. Of je kunt ergens ‘als een berg tegen opzien’. Maar je weet ook wat een voldoening het zal geven wanneer het je toch lukt. Deze kaart duidt dan tevens ook op groei door eigen inspanning.

De Oud Hollandse tekst: Lenormandkaart  “De Berg” luidt: “De berg dat is een vijand: Die brengt u in ’t verdriet, Indien geen trouwe vriendschap U kloeke bijstand biedt.”

Gilded Reviere: “Ik breng de obstakels en de uitdaging, blokkades en tegenwerking. Door mij kom je op de afspraak te laat en mijn kou bevriest jou. Kijk goed uit voor mij, ik ben de tegenpartij.”

Steekwoorden: Een Vijand, Hindernis, Tegenwerking, Groei, Vijanden, Blokkade, Verdriet, Eenzaamheid, Inspanning

Advies:
De weg ergens naartoe is net zo belangrijk als het doel. Kijk niet naar boven hoe ver het nog is maar kijk naar beneden hoeveel je al hebt afgelegd. Accepteer je situatie en het daarmee eventueel (nog) gepaarde verdriet, neem tijd om het een en ander te verwerken en jouw route overdacht uit te stippelen.

Negatieve kaart

Tijdsbestek:  Januari

*Gilded Reviere ‘Vergulde visioen Lenormand’ van Ciro Marchetti.

©Copyright Puur Medium®: niets van Puur Medium® mag zonder voorafgaande schriftelijke toestemming worden gekopieerd. Puur Medium® is een beschermde merknaam, ingeschreven bij het Benelux – Bureau voor de Intellectuele Eigendom. Zonder schriftelijke toestemming van Puur Medium® is het niet toegestaan om content van Puur Medium®( te kopiëren en aan te passen, te vertalen en/of zonder ©bronvermelding www.puurmedium.nl uit te geven.

Een persoonlijke kaartlegging?

Bel met één van onze Kaartleggers voor een uitgebreid telefonisch consult en lenormandkaartlegging. Kom alles te weten over jouw persoonlijke situatie en krijg antwoord op al jouw vragen!
Kijk hieronder voor het overzicht van alle beschikbare kaartleggers.