Liefde en licht in de maand december en 2019 Diety

Liefde en licht in de maand december en inspiratie voor 2019 Diety

Liefde en licht in de maand december en 2019

De maand december is voor velen een maand waarin ze nog meer stress ervaren dan voorgaande maanden. Druk, druk en nog eens druk. Vaker zetten mensen grote vraagtekens bij deze manier van leven en maken keuzes die meer bij hen passen. Die verschuiving is mooi om te zien omdat het de bedoeling is dat wij met elkaar nieuwe wegen gaan bewandelen. We mogen namelijk zo langzamerhand steeds meer gaan ervaren dat we er toe doen. We zijn belangrijk genoeg om onszelf serieus te nemen. Onszelf alle aandacht te geven die we verdienen. Er is niets mis met gezelligheid, warmte en delen met anderen. Maar doe je deze dingen echter alleen omdat het hoort en ga je je kostbare tijd delen met mensen die jou eigenlijk helemaal niet begrijpen, dan kan je je afvragen of je zoiets nog wel moet doen.

Nu we aan het begin staan van een nieuwe tijd, is er voor veel mensen een periode aangebroken waarin ze alles in zichzelf onder de loep moeten nemen. Dat is niet iets wat je zonder slag of stoot even doet. Opruimen maakt dat je steeds meer ruimte in jezelf gaat ervaren. Echter, het tegenkomen van veel oud zeer geeft je ook heel wat uitdagingen. Het is niet altijd makkelijk en zelfs een hele klus deze aan te gaan en hierin werkelijk te durven. Vaak komt er namelijk veel angst bij kijken als we ons eigen leven gaan indelen zoals wij dat willen.

Angst is niet iets om jezelf voor op je kop te geven. Deze is een uiting van al heel lang met ons meegedragen ervaringen die we naar boven voelen komen. De onderdrukte ervaringen zoeken hun weg naar bevrijding. Je wilt je bijvoorbeeld niet langer meer aanpassen. Je hebt er genoeg van, om ten koste van jezelf, het een ander altijd maar naar de zin te maken. Vaak kom je op een punt dat je voelt nog maar weinig energie over te hebben en is het heel goed mogelijk dat je in een burn-out belandt. Toch biedt ook een dergelijke, zware periode veelal gelegenheid te beseffen dat je ver over je eigen grenzen bent gegaan. Je mag voelen hoezeer je jezelf elke keer tekort gedaan hebt en je krijgt een nieuwe mogelijkheid om anders met je energie om te gaan.

Het is belangrijk bewust te ervaren dat jouw leven meer balans vraagt. Weet en accepteer dat jouw ervaringen des levens je kennis over jezelf verschaffen. Met dit inzicht ben je dan al aardig op weg. Jezelf leren kennen is het allerbelangrijkste. Zie waar je vastloopt en ontdek welke overtuigingen je in de weg zitten. Meer waardering mogen gaan krijgen voor wie je bent is het meest waardevolle geschenk dat je aan jezelf kunt geven! Deze geleerde lessen kan niemand je afnemen.

Werkelijk verbonden zijn met het leven, is jezelf totaal accepteren. Jezelf liefhebben. Jezelf ook liefde geven. Daar waar je geen liefde hebt ontvangen kan je pijn voelen. Echter, deze hoeft niet voort te duren. Als je door de pijn heen gaat en deze her- en erkent, kun je ervoor kiezen om jezelf de liefde te geven die je niet hebt mogen ontvangen. Je zult merken dat je deze keuze heel bewust kunt maken. Je krijgt dan andere gedachten over jezelf die meer liefdevol en vol warmte zijn. Niemand is erbij gebaat om zichzelf aan te praten totaal niet welkom te zijn in dit leven. Deze woorden van afwijzing kan je vervangen door meer liefdevolle woorden naar jezelf toe. Je innerlijk kind heeft juist die nodig en zal zich gezien voelen.
Daarna kan ware heling plaatsvinden. Heling die je nodig hebt om andere keuzes in het leven te maken. Keuzes die meer bij je passen. Keuzes die maken dat je meer passie in je leven kan ervaren.

De maand december biedt mogelijkheden om een diepe verbinding met jezelf aan te gaan. Het is een maand waarin er veel aandacht is voor het licht dat op aarde steeds meer mag schijnen. Hoewel het licht er altijd is, mag het juist in deze periode nog dieper gevoeld worden. Door de verbinding aan te gaan met jezelf, krijg je ook meer voeling met de goddelijke liefde. Een onvoorwaardelijke liefde die je doet ervaren dat je helemaal perfect bent. Deze goddelijke liefde waardeert jou volledig voor wie jij bent en biedt altijd en dan ook ècht altijd hulp wanneer je deze nodig hebt.
Voor een ieder dus veel licht en liefde in deze lichtmaand. Weet dat je nooit werkelijk alleen bent. Er is altijd genoeg begeleiding om je heen. Vertrouw op jezelf en weet dat je meer dan welkom bent!

Met liefde van Diety