Zelfliefde

Wat is Zelfliefde

Naar binnen gaan: Als je de tijd neemt om naar binnen te gaan. Om werkelijk te zien wie je bent. Dat je alles aankijkt wat er in je leeft. Pijnlijke emoties, liefde en vreugde dan is er daar de uitnodiging om werkelijk van jezelf te houden. Jezelf lief te hebben en vol vertrouwen je eigen leven te leven. Je gelukkig te voelen omdat dat je geboorterecht is. Jezelf te accepteren ook al heb je fouten gemaakt, was je niet altijd even begripvol of beschikbaar voor een ander.

Innerlijke afstemming: Zelfliefde gaat altijd om de innerlijke afstemming. Het is een innerlijke beweging. Van binnenuit voelen en ervaren dat je er helemaal mag zijn. Jezelf toe staan om gewoon maar te zijn. In onze maatschappij wordt de mens vooral uitgenodigd om zichzelf te voeden door van buiten naar binnen te gaan. Te kijken wat er van ons gevraagd wordt en daar ons in aan te passen.

Zelfliefde vraagt een hele andere beweging. Wat leeft er in mij. Waar loop ik tegen aan. Mag ik er zijn. Het vraagt onderzoek en compassie. Een krachtige keuze te maken om jezelf op de eerste plek te zetten.

Wat is Zelfliefde

Een pasgeboren mens zal zichzelf niet afkeuren. Het kent dat niet. Het is gewoon aanwezig. Lacht, huilt, heeft honger, is moe en vraagt zichzelf niet af of hij wel mooi genoeg is. De liefde voor zichzelf is nog volop aanwezig. Dan gaan we ouder worden en krijgen we geleerd dat de ander belangrijk is. Dat we aan een ideaalbeeld moeten voldoen. Dit terwijl we altijd al gewoonweg welkom waren.

Een mooie oefening om van jezelf te leren houden is om elke dag voor de spiegel te gaan staan en naar jezelf te kijken. Gewoonweg te kijken. Naar wie jij bent. Naar jouw gezicht, jouw figuur, jouw uitstraling. Jezelf lief te hebben en gewoon te kijken. Je zult uiteraard gaan bemerken dat er mentale of emotionele reacties gaan komen omdat we blokkades kennen, Deze gaan voelen of uiten kan er voor zorgen dat er van alles weer kan stromen. Wellicht moet je gapen of slaak je een diepe zucht. Gaan je darmen borrelen omdat je diep gaat ontspannen en je afvalstoffen gaat afvoeren. Laat alles gewoon gaan en geef het terug aan de aarde. Zij zal het met liefde voor je opruimen. Kan je je dan voorstellen dat als je jezelf volop de aandacht geeft je steeds meer en meer van jezelf gaat houden.

Jezelf voorop stellen is geen egoïsme het is vooral nodig omdat als je van jezelf houd je ook een liefdevollere verbinding kan maken met je medemens.

Heb je vragen of een beetje hulp nodig met het hervinden van zelf liefde? Neem dan gerust contact op met Diety.