Tantra

Tantra ontstond rond 5000 voor Christus in India, vanuit de cultus rond de hindoe-god Shiva en zijn gemalin. De godin Shakti. Oorspronkelijk ontwikkelde tantra zich als rebellie. Rebellie tegen de onderdrukkende zedenwetten van de gevestigde godsdiensten. En de ascetische praktijken van de hindoestaanse priesterkaste de Brahmanen.

Tantra

Tantra is een eeuwenoude oosterse wetenschap van spirituele verlichting, waarbij seksualiteit hier een toegang toe kan geven. Ieder mens heeft het in zich om zichzelf meer te ervaren vanuit extase. Het is net zo vanzelfsprekend als slapen en ademen. Tantra kent geen onderscheid tussen goed en kwaad en velt geen oordeel over onze seksuele identiteit.

Het gaat erom onze stereotiepe rolpatronen te doorzien en meer te ervaren dat ieder mens zowel mannelijke als vrouwelijke kwaliteiten in zich heeft. De tantra visie is er een van heelheid, die alles omvat, omdat ieders situatie, prettig of onplezierig een gelegenheid biedt om je bewuster te worden van wie je werkelijk bent,

Tweelingzielen en Tantra en kundalini: Een tweelingziel ontmoeting kan veel emoties losmaken. Herinneringen en (pijnlijke)ervaringen uit vorige levens die gekoppeld zijn aan eerdere relaties met je tweelingziel komen naar boven, waardoor je in een transformatieproces terechtkomt. Dit transformatieproces wordt ook wel Kundalini energie genoemd. Kundalini is een levensenergie die zich in twee werkelijkheden verdeeld, namelijk Shiva (het bewustzijn in totale rust) en Shakti (energie in beweging). Het energiesysteem reinigt zich en vormt een hoger bewustzijnsniveau. Deze transformatie omvat het omarmen van al je schaduwkanten. De ontmoeting met je tweelingziel brengt deze energie op gang, waardoor onverwerkte stukken pijn uit een ver verleden geheeld kunnen worden. Je stapt in een ontwikkelingsproces om zelfliefde verder te ontwikkelen en energetisch in balans te komen.

 

Meer weten over dit onderwerp? Kijk dan eens bij onze spiritueel consulenten.