Sensitieve kinderen

Sensitieve kinderen hebben meer moeite met het verwerken van zintuigelijke prikkels. Ze zijn gevoelig voor geluid, aanraking, hoe iets ruikt.

Sensitieve kinderen kunnen snel overspoeld raken door gevoelens en emoties van blijdschap, boosheid, verdriet.

Sensitieve kinderen

Verwerking: Ze hebben meer tijd nodig om ervaringen te verwerken. Ze zijn graag creatief bezig en hebben behoefte om in stilte te zijn. Zonderen zichzelf af  als er (teveel) visite over de vloer is en kunnen in contact met anderen verlegen overkomen. Ze kunnen vaak de stemmingen van anderen erg goed aanvoelen en hebben de neiging om zich voor veel verantwoordelijk te voelen.

HSP: Sensitieve kinderen worden vaak ook HSP kinderen genoemd vanwege hun hooggevoeligheid. HSP is de afkorting voor een Hoog Sensitief Persoon. Dit is een term uit de psychologie die in 1996 voor het eerst geïntroduceerd is door een Amerikaanse psychologe Aron. In het Engels Highly Sensitive Person oftewel zeer gevoelig persoon.  In het Nederlands spreken we van Hoogsensitief of hooggevoelig persoon of Hoogsensitief Persoon-HSP. 

Meer informatie over jezelf als sensitief persoon of een sensitief kind? Neem dan eens een kijkje op het profiel van Diety.