Magnetiseren:  is een alternatieve geneeswijze en  een vorm van handoplegging.

Het gaat om energie overbrengen van de therapeut naar de ontvanger of cliënt om zo blokkades op te heffen door de energie die de therapeut ‘stuurt’. Hierbij kan men 2 vormen van energie overdracht onderscheiden: het geven van de eigen energie door de genezer, en het doorgeven van energie die niet van de magnetiseur zelf is. Het geven van de eigen energie wordt “magnetisch genezen” genoemd, en is volgens de theorie van het magnetiseren iets wat iedereen van nature doet. De troostende moeder, het wrijven over een zere plek zijn een paar voorbeelden. De genezer kan bij deze vorm moe en loom worden, aangezien zijn/haar energie niet onuitputtelijk is.  Het doorgeven van energie die niet van de magnetiseur zelf is, heet gekanaliseerde energie. Hier is de magnetiseur als het ware een doorgeefluik van energie en zet de magnetiseur zichzelf opzij om hier als genezer op te treden.

 

Meer weten over dit onderwerp? vraag een van de medewerkers van Puur Medium® van ©Mireille online en weet Meer! Kijk in het profiel van de consulent of er kennis van is.

*copyright tekst: Puur Medium® van ©Mireille Online (tekst mag alleen vermenigvuldigd/gekopieerd worden met bronvermelding: www.puurmedium.nl ®)