Indigo

De laatste zomerdag ligt weer achter ons en zonder dat we het echt in de gaten hadden, waaien de blaadjes en de overrijpe vruchten van de bomen weer om onze oren.

Het terras waar ik af en toe zit om me te laten strelen door de laatste warme zonnestralen na een wandeling met de hond, heeft bij de ingang weer fietshelmen liggen. Kans van 2 op 5 dat ofwel er een kastanje op je hoofd valt bij de favoriete tafeltjes, ofwel er een in je koffie plonst.

Het jaar is gestart en heeft zich gerijpt. Nu is het tijd dat de zaden op de grond vallen en zich in stilte ondergronds ontkiemen voor nieuw leven voor het volgende jaar. Daarom past de kleur Indigo zo bij het seizoen van nu.

Indigo is de lichtkleur met een trillingsniveau dat verbonden is aan het derde oog. Daar wordt de energie verwerkt die je nodig hebt voor bezinning, terugblik, ideeën krijgen op basis van gevoel. Kunnen mijmeren en filosoferen.
Daarom hebben indigo mensen altijd een plekje voor zichzelf nodig om zich in terug te kunnen trekken, of in een relatie om hun eigen ‘ding’ te kunnen doen. Ze gebruiken de rust van hun eigen cocon om te kunnen vliegen als een adelaar over hun eigen gecreëerde landschap.
Indigo: deze energie is gerelateerd aan gevoelsmatig functioneren. Innerlijke kennis, intuïtief door het leven gaan. De vibratie van deze lichtkleur ondersteunt de werking van oren, ogen, neus, holtes en hypofyse. Indigo wijst op een sterke fijngevoeligheid, vrede en kalmte. Indigo mensen hebben bij vermoeidheid de neiging zich in somberheid terug te trekken en wat melancholiek te worden.

Daglicht is dan onontbeerlijk voor hen. (Betere melatonine verspreiding).

Zij uiten zich verzorgend, voelen de diepte van het bewustzijn, beleven innig en van ziel tot ziel en zullen spirituele kennissen willen zoeken. Daarom zullen ze meer waarde hechten aan de diepgang met één vriend dan met een massa meer oppervlakkige vriendschappen.
Het zijn vooral als ze daar voldoende zelfkracht voor hebben, volgers van hun eigen innerlijke leiding. Indigo: de kleur van de diepe nachtelijke hemel die is verlicht met flonkerende sterren. De kleur van dit naseizoen. Geniet er van … in stilte …

tekst:©Yvon van der Meer