Engelen

Engelen zijn puur geestelijke wezens. Het woord ‘engel’ komt van het Latijnse angelus en betekent bode of gezant van God.

Engelen

Vroeger geloofden mensen in het inroepen van hulp van engelen en vertrouwden daar ook op. Dat geloof is verloren gegaan, maar wordt nu weer ontdekt. Een van de bronnen van dit geloof was de angelologie van  de Essenen. Zij leefden zo’n 20000 jaar geleden in Qunram, aan de oevers van de Dode Zee. De Essenen waren bekwame genezers en beoefenden angelologie.

In de Dode Zeerollen en andere oude documenten worden over vele engelen geschreven.

Michaël,Gabriël en Rafaël zijn drie engelen die in de Christelijke bijbel genoemd worden. Maar er zijn nog vele anderen liefdevolle engelenwezens. In principe zullen aartsengelen alleen helpen als je daar om vraagt. Soms kan het wel eens gebeuren dat iemand geholpen wordt omdat deze persoon anders een ernstig ongeluk krijgt. Vele verhalen zijn er bekend waarin mensen een zachte fluistering horen met de opmerking om vandaag de auto niet te gebruiken of links af te slaan , terwijl je anders een vaste route hebt naar je werk. Dan blijkt later dat er op je vaste route naar je werk een ongeluk is gebeurt.

Als je de aartsengelen in je leven uitnodigt om je te helpen dan zullen ze zeker daar gehoor aan geven. Roep Haniel aan voor meer liefde, mededogen en schoonheid of Cassiel voor vrede, harmonie en sereniteit. Natuurlijk hoef je geen specifieke engel om hulp te vagen. Je kan ook hulp vragen aan de aardsengelen zonder een naam van een engel. Je zult in ieder geval baat hebben bij de indrukwekkende krachten van het heelal.

Interesse welke Engelen jou bijstaan of bijvoorbeeld een engelen kaartlegging? Kijk dan eens bij onze consulten voor een direct telefonisch consult.