Sterrenbeeld Steenbok – Eigenschappen en Karakter

Steenbok is geboren tussen 22 december en 20 januari.

Sterrenbeeld Steenbok – Eigenschappen en Karakter: Steenbok is heel sterk op verantwoordelijkheid gericht. In de voorgaande tekens heeft de mens zich kunnen ontwikkelen, zowel innerlijk als in de maatschappij. In het teken Steenbok wordt hiervoor de verantwoordelijkheid gedragen. Steenbok is het teken van het leiderschap en dan moet je consequent zijn en je behoudend opstellen. Hierdoor kan Steenbok eenzaamheid tegenkomen doordat alles in eigen hand wordt gehouden. Als je alles zelf doet dan kan je niet verantwoordelijk worden gesteld voor de fouten van anderen. Orde, gezag, structuur en regelmaat behoren tot Steenbok zodat deze zekerheid verkrijgt om zijn verantwoordelijkheid te kunnen dragen.

 

Sterrenbeeld Steenbok

Kenmerken zijn: Ordelijk, disciplinair, regelmaat, gezagsdrager, ernstig, zwaarmoedig, star, gesloten, volhardend, bescheiden, stabiel, mensenschuw, doelgericht, pessimistisch, alleenheerschappij, formeel, ouwelijk.

Saturnus Heerser over het sterrenbeeld Steenbok: Trefwoord: Lessen Haar – huid – geraamte, Saturnus is het symbool voor beproevingen, harde lessen en starheid. Verantwoordelijkheid en grens, Structuur en traditie, Verleden en beperking, Vormgeving / tijd en anker, Rots / basis en hoeksteen, Levensles en plicht.

Edelstenen voor Sterrenbeeld Steenbok: Bergkristal, Rookkwarts, Obsidiaan & Zwarte toermalijn.
Element: aarde.
Kleuren: van donkerrood tot donkerbruin en van grijs tot antraciet

De eigenschappen van een Steenbok kind of een Kind met Maan inSteenbok: Een Steenbok kind zal graag de dingen doen zoals dat van ze ‘verwacht’  wordt,  ‘zoals iets hoort’. Waar juist een steenbokje dwars tegen in kan gaan is als de dag of planning anders verloopt. Dan kunnen ze dus letterlijk flink ‘ Bokken’  Ook al als ze nog heel jong zijn. En zie ze dan maar zo ver te krijgen dat deze Steenbok kinderen toch gaan doen wat jij wenst. Steenbokken zijn over het algemeen best wel erg  koppig. Compromissen sluiten dat staat niet in het woordenboek van het kleine Steenbokje. Steenbok kinderen willen graag dat het gaat zoals zij denken dat het moet.

De Steenbok heeft naast deze koppigheid ook een serieuze, bijna ernstige inslag. Als je een Steenbok een serieuze of verantwoorde  taak geeft, weten ze als geen ander dat ze dit ook goed moeten doen. Neem je Steenbok serieus, dan krijg ej te maken met een heel tevreden vrolijke Steenbok. Steenbok kinderen houden van kwaliteit en dat geldt ook voor materialen waar ze mee spelen. Daar zijn Steenbok kinderen ook erg gevoelig voor. Ze zullen daar dan ook zorgvuldig mee omgaan. Met handen werken vinden Steenbokken heerlijk. Het zijn dan ook echte aardetekens die het heerlijk vinden om met aardse materialen creatief te kunnen zijn. In sociale omgang en vriendjes is het Steenbokje heel serieus en je kunt ze bijna plechtig en zeker verantwoordelijk noemen. Een Steenbok kind is erg loyaal en betrouwbaar.

De maan in Steenbok: De maan in een sterrenbeeld teken betekend welke emotionele behoefte heeft iemand en wie is iemand emotioneel. Staat jouw maan in Steenbok of de maan van je kind? Dan is bovenstaande vooral belangrijk op emotioneel gebied. 

Weten waar de maan is staat? Wil je graag weten waar jouw maan in staat? Of dat van je kind of partner? Kijk even op deze link en vul je geboorte gegevens in. Dan kun je exact waar je zon, maan en ascendant in staan. Of bijvoorbeeld dat van je kind of partner.

 

overzicht alle sterrenbeelden

Wist je dat de sterrenbeelden en astrologie ook in tarotkaarten en lenormandkaarten van grote betekenis zijn? Meer persoonlijke informatie over jouw sterrenbeeld of een persoonlijk direct telefonisch consult of een kaartlegging? Bel met een van onze astrologen, mediums, paragnosten of kaartleggers voor een uitgebreid telefonisch consult en lenormandkaartlegging.

Kom alles te weten over jouw persoonlijke situatie en krijg antwoord op al jouw vragen!

↓ Kijk hieronder voor het overzicht van alle beschikbare Astrologen, Mediums, Paragnosten, Tarotisten & kaartleggers. ↓

Klik hier om uw eigen tekst toe te voegen

[consulenten]