Trance is een bewustzijnsvorm waarin niet vanuit het dagbewustzijn maar vanuit het onderbewustzijn wordt waargenomen. Door een diepe ontspanning of bijvoorbeeld het focussen op de vlam van een kaars kan trance bereikt worden. Het is een bewustzijnsstaat  waarin prikkels van buitenaf minder binnenkomen en ook het persoonlijke identiteitsgevoel kan verminderd zijn.

Trance doormiddel van muziek:
Ook wel Ecstatic Dance genoemd is dansen op je blote voeten zonder te praten of alcohol te drinken. De laatste jaren is deze trancevorm een wereldwijde trend geworden. Op steeds meer plekken kun je ‘ecstatic’ gaan. Kort gezegd gaat het om het in contact komen met je lichaam en geest, waarbij je in een soort trance raakt. Hierdoor kun je zelfs een natuurlijke ‘high’ ervaren.

Een trance-dans is een krachtige ervaring. Het nodigt je uit om thuis te komen, diep in jezelf. In veel hedendaagse dansvormen ligt de nadruk op recreatieve en sociale aspecten, zoals kijken en bekeken worden. Deze vorm van dansen doet dat niet of minder, maar vindt plaats binnen de context van spiritualiteit, persoonlijke groei en innerlijke transformatie.Het is een krachtige ervaring die je uitnodigt om je maskers van beperkte conditionering en afgescheidenheid af te leggen en thuis te komen in jezelf.

https://www.puurmedium.nl/

https://mireilleweetmeer.nl/

Synoniemen: Extase, vervoering