Quantum Healing werkt vanuit energievelden en helpt bij het accepteren en loslaten van de blokkades.
Je lichaam, geest en ziel staan centraal.

Binnen de Quantum healing kennen we onder andere:

  • Quantum hypnose waarin je terug gaat naar vorige levens en ervaringen terughaalt die in je dagelijks leven nu van invloed zijn. Je maakt een innerlijke reis door diverse levens.
  • Quantum touch is een techniek waarbij het zelfhelend vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd. Met behulp van de ademhaling en meditatie/visualisatie technieken wordt de trilling van de energie in de handen van de beoefenaar verhoogd. Wanneer de handen op de plek gelegd worden waar iemand pijn heeft. Dit wordt gedaan door de therapeut en hiermee zal het lichaam deze hogere trilling als het ware overnemen.
  • Matrix energetica werd bedacht door Richard Bartlett als een middel om mensen met chronische en onherstelbare problemen te genezen. Het werkt met het subtiele energieveld dat ons omringt op een meer directe manier dan het hypnotische model van kwantumhealing. Deze modaliteit maakt gebruik van de golfvormpatronen die overal om ons heen bestaan als puur bewustzijn. Het maakt gebruik van de informatie die onze fysieke zintuigen te boven gaat en manipuleert het om diepgaande helende gebeurtenissen te creëren.

Tegengeluid vanuit wetenschap

Natuurkundige  Brian Cox stelt dat misbruik van het woord “kwantum”, zoals het gebruik ervan in de uitdrukking kwantumgenezing een negatief effect heeft op de samenleving  aangezien het echte wetenschap ondermijnt en mensen ontmoedigt om zich met conventionele geneeskunde bezig te houden. Hij stelt dat “voor sommige wetenschappers de ongelukkige verdraaiing en verduistering van wetenschappelijke ideeën die vaak
gepaard gaan met hun integratie in de populaire cultuur een onaanvaardbare prijs is om te betalen.” 

synoniemen: kwantum genezing

https://www.puurmedium.nl/  

https://en.wikipedia.org/