Overgave creëert ruimte voor inzichten en inspiratie die op het niveau van het Ego nooit tot stand hadden kunnen komen. Het betekent volledig opgaan in de stroom die zich nu in je leven aandient,waar je honderd procent ja tegen zegt zonder enige verwachting, weerstand of reserve.

Wat maakt het prettig:

Omdat je volledig aanwzig bent in het moment. Je kan helemaal opgaan in waar je bent en wat je doet zonder te oordelen. Of het nu leuk of niet fijn is doet noet ter zake. In  overgave mag ales er zijn. Alles wat er is en alles wat er niet is.

Loslaten en Overgave:

Loslaten vraagt een inspanning. Ik ga, moet…. het loslaten. Overgave daarentegen vraagt geen inspanning. Je geeft het letterlijk over. Dit kan vanuit spiritualiteit aan een bron zijn die aansluit bij je eigen belevingswereld. Denk hierbij bijvoorbeeld aan God, de Engelen, Moeder Aarde, je begeleider, Gids.Het enige wat je hoeft te doen is het letterlijk overgeven en er op vetrouwen dat zij het transformeren in liefde

In vertrouwen het leven zich laten ontvouwen

Op het moment dat wij onszelf niet in de weg zitten, het ego ons niet in de weg zit kan het leven zich ontvouwen
Je krijgt plotseling te voelen of een ingeving wat je te doen staat. Je krijgt spontaan een antwoord op een vraag die je al heel lang bezighoudt. Door  overgave en niet de regie, controle te willen houden ontvouwt alles zich op het juiste moment en zoas het voor jou bedoelt is.

 

 

 

 

Synoniemen: berusting, gelatenheid, lijdzaamheid, moedeloosheid, onderwerping, onderworpenheid, resignatie. afstand, afzien, loslating, overdracht.