Natuurmystiek is een bijzondere en hele mooie manier om te communiceren vanuit alles wat de natuur ons in het moment laat zien. Het kan  bijvoorbeeld een wandeling in het bos zijn waarin moeder natuur antwoorden geeft op levensvragen. Een omgevallen boom, bevroren water, de zon die door de bomen schijnt, een regenbui,  en/of dieren die je ontmoet. Deze werken als metafoor voor je innerlijke proces en de vraag die je meeneemt tijdens de wandeling.

Beleving van natuurmystiek

Bijvoorbeeld bevroren water kan voor de ene persoon staan voor stilstand maar daarentegen voor iemand anders rust betekenen. Wind kan de betekenis hebben van iets mee laten voeren met de wind maar ook tegenwind ervaren kan een uitleg zijn. Zo zijn er legio omschrijvingen mogelijk over hoe iemand ervaart wat de natuur in het moment laat zien.

Er is hoe bijzonder en mooi niet een eenduidige betekenis toe te kennen aan hetgeen moeder natuur laat zien en hoe het in een persoonlijk proces ervaren wordt.

Natuurmystiek kan ook zijn dat je langere tijd in de natuur verblijft, in meditatie, verstilling of voor een ritueel.
Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Indianen stammen die rituelen voor meerdere dagen.

 

Mogelijkheden om natuurmystiek te beleven zijn heel divers. Om kennis te maken met natuurmystiek is het kaartendek Fluistering van de Natuur een mooie aanwinst. Te verkrijgen bij https://mireilleweetmeer.nl/winkel/