Meditatie:gebed, verruiming, bewustzijn. Meditatie  is een vorm van spiritualiteit.Het wordt gezien als een gebedsvorm waarin de beoefenaar ‘stil’ wordt en probeert zijn lichaam en geest stil te laten zijn en zo een andere vorm van bewustzijn te creëren. Het is niets meer of minder dan je bewust te zijn van het moment waarop je nu bent, wat je nu ervaart met je volle aandacht.

Mediatie en Gebed

Daarbij komt meditate in verschillende religies voor. Een gebed is ook een vorm van meditatie. Om beter in contact te komen met je gevoel, je intuïtie en je Hogere Zelf, de Bron kun je gaan mediteren. Door je hier in te bekwamen vergroot je je bewustzijn en merk en voel je meer.

Verruiming van bewustzijn door middel van Meditatie verhoogt het geluksgevoel

Mensen die regelmatig mediteren, al dan niet geleidt, voelen zich vreedzamer en gelukkiger.  Spanning en stress kun je er mee te lijf gaan en het kan je leven op vele manieren  ten positieve veranderen. Veel mensen roepen gelijk dat ze niet kunnen mediteren of vinden het een uitdaging om je te focussen op je ademhaling of de stem die jou leidt bij de meditatie. Hierin heeft men geen gelijk: iedereen kan mediteren en voor iedereen is een vorm van meditatie die wel werkt. En wees niet te streng voor jezelf. Als je boodschappenlijst of je ‘to-do’lijst naar boven komt, prima! En dan focus je je weer op je meditatie. Logisch dat het niet gelijk lukt, wees aardig voor jezelf. Niet alles lukt gelijk de eerste, tweede of dertiende keer. Maar uiteindelijk wel.

Vormen van meditatie zijn:

  • bewegingsmeditatie (in stilte lopen in de natuur bijvoorbeeld)
  • geleide meditatie ( iemand vertelt je wat je dient te doen) of
  • concentratie meditatie (in stilte zitten en je concentreren op je ademhaling).

Je kunt via meditatie van alles aanpakken: meer rust vinden en creëren. Of je mediteert met een bepaald doel, het loslaten van iets bijvoorbeeld. Of het vergroten van je energie of ontvangen van boodschappen van bijvoorbeeld je gidsen. Er zijn veel manieren om te mediteren, zoek jouw manier en zorg zo ook voor meer rust. Op het YouTube kanaal van PUUR Medium vind je een aantal geleide chakra meditaties.

https://www.puurmedium.nl/

Meer weten over dit onderwerp? vraag een van de medewerkers van Puur Medium® van ©Mireille online en weet Meer! Kijk in het profiel van de consulent of er kennis van is.

*copyright tekst: Puur Medium® van ©Mireille Online (tekst mag alleen vermenigvuldigd/gekopieerd worden met bronvermelding: www.puurmedium.nl ®)