Magie: Magie of toverij is de vermeende kunst van het manipuleren van de werkelijkheid. Dit gebeurt met behulp van speciale objecten, spreuken en rituelen op basis van verborgen krachten. Mensen die in magie geloven, zijn ervan overtuigd dat het een oplossing biedt voor problemen zoals bijvoorbeeld: vruchtbaarheid, gezondheid, veiligheid en het liefdesleven. Daarbij gelooft men dat het meer controle geeft over de natuur en het menselijk leven.

Vormen van Magie:

Magie kan net als religie en wetenschap het wereldbeeld van een bepaald volk op een bepaald tijdstip mede bepalen. Alles wat onverklaarbaar is wordt ook wel magie genoemd. Mede omdat het zo’n ongrijpbaar karakter heeft, vindt men het al snel eng of duivels. Helemaal in oude tijden. Het is al sinds de prehistorie een bekend begrip en werd toen ook al beoefend. In de westerse cultuur bestaan verschillende vormen van magie die gerelateerd zijn aan uiteenlopende tradities, aan vakgebieden als astrologie en alchemie en aan religieus-filosofische stromingen als het hermetisme, neoplatonisme en de joodse mystiek. Zeker sinds de verlichting wordt het hier net als andere vormen van westerse esoterie meestal niet geaccepteerd als geldige kennisvorm en wel aangeduid als ‘verworpen kennis’.

 

In bijvoorbeeld de oude Mesopotamische en Egyptische beschavingen was magie algemeen bekend en werd deze serieus beoefend, ook door priesters. In andere oude en hedendaagse niet-westerse culturen kwam of komt het eveneens voor, vaak verbonden met een religie of een andere levensbeschouwing, zoals de islam, het taoïsme, het hindoeïsme, het boeddhisme, het shintoïsme en Afrikaanse vormen van pantheïsme. Daarbij wordt het vaak toegedicht aan de wijze vrouwen en mannen van de stammen en/of de priesters, medicijnmannen.

Meer weten over dit onderwerp? vraag een van de medewerkers van Puur Medium® van ©Mireille online en weet Meer! Kijk in het profiel van de consulent of er kennis van is.

https://mireilleweetmeer.nl/nieuws/

https://www.puurmedium.nl/consulenten

*copyright tekst: Puur Medium® van ©Mireille Online (tekst mag alleen vermenigvuldigd/gekopieerd worden met bronvermelding: www.puurmedium.nl ®)