Maansteen: is een edelsteen die sterk verbonden is met de maan en intuïtie. Evenals de maan is de steen weerkaatsend en herinnert hij ons eraan dat alles deel uitmaakt van een cyclus van verandering zoals ook de maan wast (toeneemt) en afneemt. Zijn krachtigste effect is het kalmeren van emoties. Fysiek heeft Maansteen invloed op de vrouwelijke voortplantingscyclus en verlicht menstruatieklachten en spanning. Zijn verbinding met de pijnappelklier zorgt voor evenwicht in het hormonale stelsel en stabiliseert de balans van vloeistoffen. De steen biedt hulp bij shock en is nuttig voor hyperactieve kinderen. Maansteen is vol ontvankelijke, passieve, vrouwelijke energie. Het brengt mannelijke en vrouwelijke energieën met elkaar in evenwicht en helpt mannen die in contact met hun vrouwelijke kant willen komen.

Maansteen ontleent zijn naam aan de mooie glans en uitstraling die aan de maan doet denken. Hiermee geldt deze steen als steen van de intuïtie, het gevoel, de vruchtbaarheid en het hart. Deze steen werd gebruikt als geluksteen en voor het opwekken van iemands liefde.
De maansteen is heel geschikt om op te laden in het (volle) maanlicht maar omdat het een broze steen is kunnen water en chemicaliën beter vermeden worden. De steen is ook erg zacht en kwetsbaar en kan makkelijk krassen.

 

 Edelstenen en Kristallen die passen bij de Maansteen

Labradoriet en Zonnesteen zijn twee mooie combinaties die goed bij de Maansteen passen. Ook een mooie vruchtbare combinatie is die met de Chalcedoon. Of edelstenen die net zoals de Maansteen verbonden zijn met het sterrenbeeld kreeft.

 

 

 

– Synoniemen: edelsteen, maan, mineralen

Meer weten over dit onderwerp? vraag een van de medewerkers van Puur Medium® van ©Mireille online en weet Meer! kijk in het profiel van de consulent of er kennis van is.

https://www.puurmedium.nl/

https://mireilleweetmeer.nl/meer-over-mireille/

*copyright tekst: Puur Medium® van ©Mireille Online (tekst mag alleen vermenigvuldigd/gekopieerd worden met bronvermelding: www.puurmedium.nl ®)