De Maan is een Hemellichaam.

Hemellichaam de Maan

Maan, Luna, Hemellichaam

De Latijnse naam voor de maan is Luna.De maan gaat in een ellipsvormige cirkel om de Aarde heen. Soms lijkt de maan dus heel dichtbij. Dan spreken we van een Supermaan. De maan kent verschillende verschijningsvormen. Sinds mensenheugenis worden deze verschijningsvormen gebruikt als tijdsaanduiding. De maan begint onzichtbaar als Donkere Maan, wordt dan een klein sikkeltje en heet Nieuwe Maan. Daarna heet de Maan Wassende Maan. (1e kwartier) tot de volledige cirkel zichtbaar is en het Volle Maan is. Als de Maan vol is geweest en weer afneemt heet het Afnemende Maan (laatste kwartier) tot het weer onzichtbaar is en de Donkere Maan er weer is.

De aantrekkingskracht van hemellichaam de Maan

De Maan is een hemellichaam dat een grote aantrekkingskracht heeft op onze Aarde. Het zorgt voor Eb en Vloed, de getijden van de Zee, omdat onze Aarde voor het grootste gedeelte uit water bestaat. Het heeft verbinding met de maandelijkse menstruatie cyclus van vrouwen. Het is het symbool van de Godin, zoals de Zon het symbool is van de God.

Mensen kunnen ‘maanziek’ (maanzieken = Lunatics) zijn, het is niets ernstigs, het gaat om meer openstaan voor invloeden van buitenaf, waaronder de planeten, en in het bijzonder de Maan. Vaak uit zich dat in dromerigheid, niet kunnen slapen of heel onrustig, tijdens de diepe slaap heel veel dromen en/of uittredingen.

Als er twee keer in één maand een Volle Maan is, dan noemt men de tweede keer Blauwe Maan. Het is al lang gebruikelijk om de volle manen namen te geven die verwijzen naar een gebeurtenis of activiteit die rond die periode plaatsheeft, zoals de ‘Harvest Moon’ / Oogst Maan en de ‘Hunter’s Moon’ / Jacht Maan in de herfst.

Meer weten over dit onderwerp? Of meer weten over alle maancycli klik hier of  vraag een van de medewerkers van Puur Medium® van ©Mireille online en weet Meer! kijk in het profiel van de consulent of er kennis van is.

*copyright tekst: Puur Medium® van ©Mireille Online (tekst mag alleen vermenigvuldigd/gekopieerd worden met bronvermelding: www.puurmedium.nl ®)