Lichaam en functioneren horen bij elkaar

Oranje hoort bij je onderbuik: bij het tweede Chakra (energiecentrum) het Heiligbeenchakra. De plaats waar de lichtenergie frequentie oranje wordt verspreidt en waar deze vibreert voor o.a. de ondersteuning van alles wat in die onderbuik zit. Van darmen tot en met blaas en alles daartussen in. Om de boel “aan de gang” te houden en te stimuleren.

De energiekleur oranje ondersteunt niet alleen de lichamelijke processen, maar heeft ook effect op jouw manier van functioneren. Als je actief coacht bijvoorbeeld, zie je in de aura de oranje energiesoort extra binnenkomen. Om geestdriftig te kunnen zijn daarin, nieuwe dingen te creëren maar ook neer te zetten, mensen voor deze projecten te enthousiasmeren.

Oranje is de kleur van het ‚joie de vivre’ – de levensvreugde – en creativiteit. Met blijheid zin krijgen om dingen te doen en scheppend en creatief (bezig) te kunnen zijn.

Oranje = emotie energie

Als je onderbuik in onbalans is, denk aan een menstruatie of onrustige darmen, dan heeft dat ook zijn gevolgen in je emotie-functioneren. Emotioneel ben je dan ook sneller in onbalans. Als bij een chakra meting een samengeknepen chakra te zien is,  laat dat zien dat je wat stress hebt in de onderbuik, dan ‚knijp’ je je emoties letterlijk bij elkaar.  (ik heb mijn emoties georganiseerd, ik heb ze onder controle). Dat leidt tot grotere stress, want je emoties binnenhouden is net zoiets als een ballon die steeds meer lucht krijgt ingepompt en waarvan het velletje steeds strakker gaat staan tot het knapt.

Gebruik

Gebruik de kleur oranje in dingen om je heen. Met name als je wat lusteloos bent, geestelijk vermoeid of wat neiging hebt tot somberen. Niet teveel oranje in beeld, maar je oog moet er wel geregeld op vallen. En denk niet: ik doe een oranje sjaaltje om dan word ik daar iets blijmoediger van. Je ogen moeten naar die kleur kijken en via de ogen gaan deze signalen naar de hersenen waar ze omgezet wordt in een trilling waar we via de chakra’s wat mee kunnen.

Oranje: de kleur van creativiteit, blijheid & nieuwe dingen.
*Deze tekst is eigendomvan ©Puurmedium.nl en geschreven door Yvon van der Meer: www.stromen.info
Deze tekst mag alleen worden overgenomen met vermelding voorgaande tekst en van ©Bron : www.puurmedium.nl en www.stromen.info