Glazen bol of kristallen bol: Een object van kristal of glas dat gebruikt wordt bij waarzeggerij en helderziendheid. Metafoor voor het kunnen voorspellen van de toekomst.

Wat doet een glazenbol?
Heldere glazen kristallen bollen zijn het bekendst als Orakel voor voorspelling. De meeste kristalkijkers of glazenbollezers zeggen dat je met glazen bol lezen vooral je eigen intuïtieve kennis doorkrijgt. Alles wat je ziet, is dan een verbeelding van iets wat je diep van binnen weet. Je komt dan door het kijken van een glazen bol in een bepaalde trance en de glazenbol lezer krijgt dan deze beelden en informatie  te zien.
Hoe gebruik men een kristallen bol?
De meeste helderzienden die een kristallen bol gebruike doen dit  om zich op  hun helderziende vaardigheden te focussen om lezingen aan de vraagsteller te geven. De kristallen bol wordt dan de verbinding met de ziel van de persoon die de vraag stelt. Wanneer de helderziende glazenbol-lezer al zijn of haar energie richt op de kristallen bol, kunnen ze lezen wat de zoeker wil vinden.

Door met een duidelijke intentie en benodigde focus naar de energie en schimmen in de kristallen bol te staren, geeft de helderziende zijn of haar intuïtie de ruimte om een verband te kunnen leggen tussen de vraag waarmee de vraagsteller zit en de informatie die vanuit je onderbewuste omhoog komt. De kristallen bol functioneert dus als een schakel tussen het innerlijk weten en intuïtie en wat via deze kristallen bol zichtbaar wordt.
Droombeelden, Woorden en gedachten die bij de helderziende opkomen, zijn de inzichten die de helderziende ziet via deze kristallen bol.

Zo kun je zelf gebruik je een kristallen bol gebruiken:

  • Wrijf je kristallen bol helemaal schoon om te voorkomen dat stof of een vingerafdruk het zicht vertroebelt.
  • Steek wierook op om te reinigen en je af te stemmen.
  • Zoek een rustige plek waar het zonlicht door de bol kan schijnen, maar laat dat niet in je ogen schijnen.
  • Zet de Kristallen bol in een houder voor je op tafel of houd de bol vast met beide handen. Je handpalmen en vingers zijn als een kelk waarin de bol rust.
  • Onstpan je volledig of doe vooraf eerst een korte meditatie voor een goede afstemming. Adem dan een paar keer rustig door je buik in en uit, kijk in de bol en ontspan je blik.
  • Visualiseer een wit licht in de bol en blijf rustig een paar minuten kijken.
  • Vertrouw op wat zich aandient. Droombeelden, Gezichten, kleuren, voorwerpen, woorden, gedachten, kleuren, alles mag er zijn.