Fluoriet

Fluoriet: is een edelsteen die het zelfvertrouwen vergroot, structuur aanbrengt, bescherming geeft en een stabiliserende werking heeft. De steen kan donkergeel, groen, blauw, violet of zwart van kleur zijn. De steen is doorzichtig met een glasachtige glans. Deze steen kun je bij je dragen als je meer in balans wilt zijn. Ook geeft de steen inzicht in beperkende gewoonten, onderdrukte gevoelens en kan goed gedragen worden tijdens het studeren. Het geeft focus en concentratie. Daarnaast zorgt het voor snellere verwerking van de informatie. Het beschermt tegen en reinigt elektromagnetische straling (bijvoorbeeld van computers en mobiele telefoons).

Fluoriet

De steen heeft een positieve werking op stijfheid, gewrichtsproblemen (zoals artritis) en reuma. Het is goed voor de botten en tanden en het verlicht de pijn bij gordelroos en andere zenuwpijnen. Verder heeft het een gunstige werking op de huid (bijvoorbeeld op puistjes en rimpels) en slijmvliezen, met name van de ademhalingswegen. Naast de algemene werking van fluoriet heeft de paarse fluoriet de volgende aanvullende eigenschappen: bevordert herstel, geeft steun bij zware operaties en heeft een positieve werking op het beenmerg, de cellen en ziektes die daaraan gerelateerd zijn zoals bijvoorbeeld leukemie. Deze steen kan verder gebruikt worden om in een diepere meditatie te komen. De blauwe fluoriet werkt met name op de hersenen en de geest in. Het bevordert het geheugen, de concentratie, rationeel denken en informatie verwerking.

Een opbeurende steen

Het helpt bij verwarring, twijfel en mentale instabiliteit en maakt de geest helder en sterk. Deze steen heeft een positieve werking op de ogen, oren, neus en keel en kan oorsuizen verminderen. Groene fluoriet werkt met name in op het hart en bevordert emotionele balans, de intuïtie en evenwicht tussen gevoel en verstand. Het absorbeert en beschermt tegen negatieve energie. Deze steen heeft een positieve werking op de maag. Gele fluoriet bevordert zelfvertrouwen, helpt je om grenzen te stellen en om voor jezelf op te komen (met name in groepen). Deze steen werkt opbeurend. De steen kan verbleken onder invloed van zonlicht en het is beter deze steen niet te veel bloot te stellen aan water. Je kan deze steen zowel op of bij je lichaam als in een ruimte geplaatst worden om straling van bijvoorbeeld computers te verminderen.

De chakra’s waar de edelstenen bij horen zijn: Gele fluoriet werkt in op het zonnevlecht (3e gele) chakra , groene fluoriet werkt in op het hart (4e groene) chakra , paarse fluoriet werkt in op het voorhoofd (6e indigo) chakra en heldere fluoriet werkt in op het kruin (7e lila) chakra. Waterman en Vissen zijn de sterrenbeelden die bij fluoriet horen.
Synonyms: edelstenen, mineralen, zelfvertrouwen, balans, chakra’s, bescherming, straling

Meer weten over Fluoriet? Vraag een van de medewerkers van Puur Medium® van ©Mireille online en je weet Meer! kijk in het profiel van de consulent of er kennis is van edelstenen.

*copyright tekst: Puur Medium® van ©Mireille Online (tekst mag alleen vermenigvuldigd/gekopieerd worden met bronvermelding: www.puurmedium.nl ®)