Drumceremonie

Drumceremonie: een (spirituele) ceremonie waarbij de drum (een sjamanistische trommel centraal staat. Veelal wordt deze zelf gemaakt door de drummer, van dierenhuid en versierd met bijvoorbeeld kralen en veren. Er kan door 1 persoon gedrumd worden, maar vaak hebben de meeste deelnemers een drum bij zich. Er wordt verbinding gemaakt met elkaar, met de spirits en met Al dat is door middel van geluid. Inheemse volkeren gebruikten de drum, al bij belangrijke ceremonies, gebeurtenissen en feesten. Het drummen wordt ook gebruikt om in een soort trance te geraken, om zo inzichten te verkrijgen tijdens het dansen op het geluid en het ritme.

 

 

Sjamanen gebruiken de trommel om innerlijk te reizen

Sjamanen maken gebruik van de trommel om te reizen naar de diepere wereld van het onderbewuste. Deze oeroude techniek werd en wordt nog altijd gebruikt om de poorten te openen naar de versluierde wereld van de andere dimensies. Veelal wordt een ceremonie gestart met een geleide meditatie.

Daarna wordt door middel van verschillende ritmes op de trommel geslagen. De trom en dit kan ook begeleidt door zang en dans dragen bij aan een trance. Beelden, inzichten, een diepe ontspanning en heling kunnen hierdoor worden ervaren. Er wordt een andere staat van bewustzijn ervaren waarbij denken op de achtergrond komt te staan. Het contact met de innerlijke wereld, de intuïtie worden versterkt. Tijdens een innerlijke reis kun je prachtige boodschappen en bijvvorbeeld ook je krachtdier ontmoeten.

https://www.puurmedium.nl/consulenten

https://academy.mireilleweetmeer.nl/