Citrien

Citrien: is een edelsteen met een geel of oranjebruine kleur. De steen behoort tot de macrokristal lijnen kwarts familie. Door Amethist en Rookkwarts te verhitten maakt men Citrien na .Deze variant werkt minder goed dan de natuurlijke variant. De steen heeft als werking een zonnige, krachtige steen te zijn die bij de sterrenbeelden Tweelingen en Leeuw en het Zonnevlecht chakra hoort.

 

 

 

De steen bevordert zelfvertrouwen, zelfrespect, individualiteit, extraversie en stimuleert zelfverwezenlijking. Het geeft energie, levensvreugde en moed en helpt zo depressies, angsten en fobieën en zelfdestructief gedrag te overwinnen. Citrien trekt geluk, voorspoed, succes, rijkdom en overvloed aan en stimuleert de drager om dit met anderen te delen.

De steen maakt creatief en bevordert zelfexpressie en helpt om conflicten binnen een groep op te lossen. Citrien beschermt de aura en reinigt de chakra’s. Fysiek zorgt de steen voor energie. Daarnaast stimuleert het de spijsvertering.  Tevens heeft Citrien enerzijds een gunstige invloed op de maag en milt en anderzjds op de alvleesklier en de darmen. Daarbij  helpt deze edelsteen bij  bijvoorbeeld infecties van de nieren en blaas en zo verbetert het de bloedcirculatie en helpt het mensen met chronisch vermoeidheidssyndroom. De steen kan op allerlei manieren opgeladen worden, desalniettemin  met zonlicht moet men een beetje voorzichtig zijn. Citrien wordt bij voorkeur op de huid gedragen. Bij menstruatieproblemen en/of de overgang kan de steen verwerkt worden tot een elixer.
 Synonyms: edelsteen, Tweelingen, Leeuw, Zonnevlecht chakra, alvleesklier, milt, maag, darmen, spijsvertering, nieren, blaas, menstruatieproblemen, overgang, vermoeidheidssyndroom, geel, oranjebruin, kleur, kwarts

https://www.puurmedium.nl/edelstenen

 Meer weten over edelstenen of de Citrien? Vraag een van de medewerkers van Puur medium van ©Mireille online en je weet Meer! kijk in het profiel van de consulent of er kennis is van edelstenen. 

*copyright tekst: Puur Medium® van ©Mireille Online (tekst mag alleen vermenigvuldigd/gekopieerd worden met bronvermelding: © www.puurmedium.nl)