Chakra’s

Chakra’s: EnergiecentrumHeilige centra van het Zelf. Een chakra is een centrum van activiteit dat levenskrachtenergie ontvangt, verwerkt en uitdrukt. Het woord chakra is letterlijk te vertalen met wiel of schijf. Het verwijst naar een draaiende cirkel van bio-energetische activiteit op de belangrijkste zenuwknopen die zich vanuit onze wervelkolom vertakken.

Er zijn zeven wielen in het chakrasysteem, wat een filosofisch model van het universum. Er bevinden zich ook kleinere chakra’s in ons lijf. Het systeem is meer dan vierduizend jaar geleden in India ontstaan. Chakra’s zijn geen stoffelijke voorwerpen, ze kunnen niet worden vastgehouden. Net als gevoelens of ideeën. Ze hebben een krachtige uitwerking op het lichaam, omdat ze de uitdrukking zijn van de belichaming van spirituele energie op stoffelijk niveau.

 

Overleving- Beweging en Actie

Chakrapatronen zijn diep in de kern van lichaam/geest verbinding geprogrammeerd en houden sterk verband met ons lichamelijk functioneren. Hoewel de chakra’s niet zoals stoffelijke voorwerpen kunnen worden gezien of vastgehouden, komen ze wel tot uitdrukking in ons stoffelijk lichaam, de patronen die we in ons leven manifesteren, en in de manier waarop we denken en voelen en omgaan met de situaties waar het leven ons voor plaatst. Op grond van hun plaats in het lichaam zijn de chakra’s met verschillende staten van bewustzijn, archetypische elementen en filosofisch constructen geassocieerd.

De onderste chakra’s (die zich dichterbij de aarde bevinden) worden met de praktischer aangelegenheden van het leven in verband gebracht – overleving, beweging en actie. De bovenste chakra’s stellen mentale gebieden voor en zijn via woorden, beelden en concepten op een symbolisch niveau werkzaam. Elk van de zeven chakra’s is ook een belangrijk gebied van de menselijke psychologische gezondheid gaan symboliseren.

Kort samengevat: 1e chakra, basischakra, overleving, 2e chakra, heiligbeenchakra, seksualiteit, 3e chakra, zonnevlechtchakra, macht, 4e chakra, hartchakra, liefde, 5e chakra, keelchakra, communicatie, 6e chakra, voorhoofdchakra, intuïtie en 7e chakra, kruinchakra, cognitie.

 

https://www.puurmedium.nl/algemeen/meditatie-chakra-healing-reiniging-aartsengel-rafael

 

– Synonyms: energiecentrum, zenuwknoop, energetisch, overleving, beweging, actie, hart, liefde, communicatie, intuitie, cognitie, macht, overleving, seksualteit