Celestijnse Belofte

 

Celestijnse Belofte: is de Nederlandse vertaling van het boek ‘The Celestine Prophecy’ door James Redfield in 1993 geschreven. Deze roman werd in zeer korte tijd enorm geliefd bij de New Age stromingen, esoterie en spiritualiteit. Het ‘Celestijnse Werkboek’ hoort erbij. Later schreef hij ‘Het Tiende Inzicht; de visie vastgehouden’, ‘Het geheim van Sambhala; de zoektocht naar het elfde inzicht’ en ‘Het Twaalfde Inzicht; het uur van de waarheid’. Men noemt het een avonturenroman met een spiritueel tintje.

Celestijnse Belofte

 

Het gaat over een man die in de Celestijnse Vallei, bij de ruines van de Maya’s , één voor één de ‘negen inzichten’ verkrijgt, die zijn opgeschreven in een 2600 jaar oud manuscript dat de overheid en de kerken proberen te verbergen. Het boek laat verschillende spirituele ideeën zoals levensevenwicht, vegetarisme, aura’s en energie voorbij komen die samen een avonturenroman vormen. Er is ook een film gebaseerd op het boek met dezelfde titel: de Celestijnse Belofte.

De negen inzichten waat je bewust van mag zijn: (bron©: Wikipedia)

  1. Het toeval/de omstandigheden in iemands leven of bestaan.
  2. Ervaar een hoog begrip voor de wereldgeschiedenis en menselijke ontwikkeling.
  3. Alle levende wezens bezitten een enorm energieveld (aura).
  4. Word je er bewust van dat sommige mensen andere mensen hun energie afnemen, waarmee een conflict gecreëerd kan worden.
  5. Controle en dominantie helpt jouw en anderen niet.
  6. Je hebt een droom, een bestemming om te vervullen.
  7. Word je er bewust van dat vele van je gedachten en acties begeleid worden.
  8. Realiseer je dat sommige mensen het antwoord hebben dat je zoekt.
  9. Het kunnen begrijpen dat de mensheid op reis is naar het kunnen leven in harmonie met elkaar en de natuur, en dat de wereld zich ontwikkelt over 1000 jaar tot een paradijs.

Het verhaal speelt zich af in de Celestijnse Vallei, daar waar de ruïnes staan van de Maya’s; die zouden rond 1600 de Inca’s daar hebben verdreven met achterlating van de manuscriptrollen over de inzichten. Volgens Redfield zouden de Inca’s alle inzichten beheersen, waardoor ze het paradijs zagen.

James Redfield zou geïnspireerd zijn door het boek Games people play uit 1964 van Dr Eric Berne om dit boek te schrijven. Redfield verkocht zijn belofte vanuit de kofferbak van zijn Honda, voordat hij ze verkocht aan Warner Brothers om ze grootschalig uit te geven.

– Synonyms: celestijnse belofte, the Celestine Prophecy, James Redfield, avonturenroman, film, Het Celestijnse werkboek, new age, spiritueel