Bach bloesem: is een geneeswijze die zich richt op het geheel van de te behandelen patiënt. De Bach bloesem remedies zijn dan ook niet op bepaalde symptomen gericht en kunnen evenmin worden ingedeeld bij bepaalde ziekten of aandoeningen.

Deze Bach bloesem remedies, bereid uit veldkruiden, wilde planten en bomen, zijn geen direct geneesmiddel voor lichamelijke ziekten, maar zijn een hulp bij het stabiliseren van de emotionele en psychologische stress die daar vaak de oorzaak van is. De stressfactoren omvatten bijvoorbeeld angst, eenzaamheid enz. Wanneer deze gevoelens ernstig zijn, verminderen zij de weerstand van het lichaam tegen ziekten.

Elke emotie of gemoedstoestand heeft een bepaald trillingsniveau. De remedies werken op dit trillingsniveau in. Een Bach Bloesem voegt niets toe aan gedrag of emoties en onderdrukt niets. Het enige wat deze druppels doen is uitbalanceren. Bij elke emotie past een tegengestelde emotie: liefhebben en haten, angst en durf. Soms kan het zijn dat we een bepaalde emotie of gemoedstoestand niet hebben herkend en zal de patiënt een reactie kunnen geven we niet hebben verwacht.

Een verkeerd gekozen Bach Bloesem richt geen schade aan. Is de desbetreffende emotie trilling al in balans dan voegt de remedie daar niets aan toe.

Dr. Edward Bach

De remedies hebben een kalmerend, verzachtend effect omdat zij meewerken aan de integratie van emotionele, psychologische en fysiologische schema’s en maken het zodoende mogelijk dat het lichaam zichzelf geneest. Zoals bekend kunnen Bach bloesem remedies voor zowel mensen als dieren gebruikt worden.

 

Meer weten over dit onderwerp?  vraag een van de medewerkers van Puur Medium® van ©Mireille online! Kijk in het profiel van de consulent of er kennis van is.

 copyright tekst: ©Puur Medium van ©Mireille Online (tekst mag alleen vermenigdvuldigd/gekopieerd worden met bronvermelding: ©www.puurmedium.nl)