Ademsessie is een sessie waarbij je door middel van een verbonden ademhaling een volledige ademhaling of een open ademhaling in contact komt met je innerlijke blokkades. Door middel van een ademsessie kunnen onderdrukte emoties doorleefd worden. Innerlijke rust ontstaat doordat negatieve overtuigingen transformeren.
Hierbij is het beangrijk dat een ademsessie in een veilige omgeving plaatsvindt zonder enige vorm van dwang.

Dagelijks gebruiken we twee vormen van ademen:

  1. De Inademing
    De lucht stroomt  via de neus en/of mondholte door de luchtwegen naar uw longen. De longen bevatten longblaasjes waar de gaswisseling plaatsvindt.Bloed neemt zuurstof op vanuit de lucht. Koolstofdioxide ademt men uit.
  2. De Uitademing
    Hierbij wordt zuurstof vanuit de lucht opgenomen in het bloed en koolstofdioxide afgegeven aan de lucht. De zuurstofarme en koolzuurrijke lucht wordt weer uitgeademd door de neus of mond.

Een Ademsessie draagt bij aan :

Op lichamelijk gebied zorgt een ademsessie voor een genormaliseerde bloeddruk, verbeterde nachtrust, vermindering van ontstekingen en verhoogt het je imuunsysteem.

Door bepaalde vaak stressvolle situaties in ons leven passen wij  vaak onbewust onze ademhaling aan. Je houdt je adem in bijvoorbeeld als er iets heftigs gebeurt of omdat  e een negatieve emotie wilt onderdrukken. Hierdoor ontstaat een aangepast adempatroon. Vaak uit zich dat in een onregelmatig, hoge of beperkte ademhaling.

Klachten die kunnen ontstaan door oppervlakkige ademhaling:

Vermoeidheid
Burn-out en stress
Rugklachten
Depressie
Slecht slapen
Paniekaanvallen
Hyperventilatie en astma

https://www.puurmedium.nl/consulenten

https://academy.mireilleweetmeer.nl/

Synoniem: Ademhalen, Asemen, Respireren