ADD: Attention Deficit Disorder

ADD: Attention Deficit Disorder Het overwegend onoplettend type. Een neurotransmitter is een molecuul dat wordt gebruikt voor de signaaloverdracht in de hersenen.
Een belangrijke neurotransmitter bij ADD/ADHD is dopamine. Bij ADD is er sprake van een dopamine tekort en een verlaagde hersenactiviteit in de prefrontal cortex.

Zo zijn kinderen met ADD zijn in het algemeen onoplettend,dromerig, stilletjes, veel meer teruggetrokken, meer in zichzelf gekeerd.
Kinderen met ADD  kunnen zichzelf goed vermaken.
Kinderen met ADD  hebben hierdoor met name in het lager onderwijs, mits het de interesse en/of aandacht trekt, vaak meer moeite met het bijhouden van het tempo.
Het gedrag van een “ADD kind” is voornamelijk gekenmerkt door inactiviteit, wordt in het merendeel van de gevallen niet als storend ervaren en wordt hierdoor vaak en jammer genoeg de werkelijke oorzaak vaak over het hoofd gezien.

*copyright tekst: Puur Medium® van ©Mireille Online (tekst is eigendom van Puur Medium®) en mag alleen vermenigdvuldigd/gekopieerd worden met bronvermelding: © www.puurmedium.nl)

 

Meer weten over ADD? Bel met een van onze Puur Medium Consulenten van ©Mireille Online! Kijk even of zij dit onderwerp als specialisme in hun profiel hebben staan. Let op zijn geen vervanging voor arts of specialist en mogen geen medische adviezen vertrekken. U dient altijd een arts of specialist te raadplegen!
Puur Medium is niet aansprakelijk voor uitspraken of adviezen van haar Freelance medewerkers over medische onderwerpen.