ADD: Attention Deficit Disorder. Het overwegend onoplettend type. Een neurotransmitter is een molecuul dat wordt gebruikt voor de signaaloverdracht in de hersenen. Een belangrijke neurotransmitter bij ADD/ADHD is dopamine. Bij ADD is er sprake van een dopamine tekort en een verlaagde hersenactiviteit in de prefrontal cortex. Dit zorgt ervoor dat je moeilijk tot activiteit kunt komen. Er zijn verschillende soorten medicatie beschikbaar die de dopamine transport blokkeren waardoor dit meer in evenwicht komt. Ook gezonde voeding en beweging zijn een belangrijke ondersteuning om een zo’n optimaal mogelijk resultaat te kunnen behalen in het dagelijks functioneren.

 

 

 

 

 *copyright tekst: ©Puur Medium van ©Mireille Online (tekst is eigendom van ©Puur Medium) en mag alleen vermenigdvuldigd/gekopieerd worden met bronvermelding: © www.puurmedium.nl)    Meer weten over ASDD? Bel met een van onze Puur Medium Consulenten van ©Mireille Online!  Kijk even of zij dit onderwerp als specialisme in hun profiel hebben staan.

 

 

 

Let op zijn geen vervanging voor arts of specialist en mogen geen medische adviezen vertrekken. U dient altijd een arts of specialist te raadplegen! Puur Medium is niet aansprakelijk voor uitspraken of adviezen van haar Freelance medewerkers over medische onderwerpen.