Tarot in de Herstelde orde:

Tarot in de Herstelde orde Puur Medium:

De oorsprong van De Tarot is niet geheel duidelijk, er bestaan wel veel verschillende  theorieën.
Sommige beweren dat de Tarot uit het oude Egypte afkomstig is en de naam is afgeleid van de Egyptische god Toth, de god van de magie, het schift en de medicijnen.

Ook een bewering is dat Mozes als Hogepriester ingewijd was in de Egyptische mysterieen en dat hij zijn opgedane kennis na de uittocht naar Israel meenam en daar een verbinding met de toen al bestaande Kabbala (de geheime Joodse leer) De Geheime joodse leer had een waarde van 22 letters net als het evangelie van Johannes 22 hoofdstukken bevatte.

 

Herstelde orde: De broers Onno en Rob Docters van Leeuwen zijn tot een diepgaand en kostbaar onderzoek overgegaan. Met de Tarot als orakel en hebben de Herstelde Orde van De Tarot uiteengezet. 

Dochter: Fidessa Docters van Leeuwen is de dochter van kunstenaar Onno Docters van Leeuwen (broer van Arthur Docters van Leeuwen) De Tarot in de herstelde orde (en het kaartendeck). Dat hij samen met zijn andere broer Rob Docters van Leeuwen schreef. Fidessa schreef het boek: ‘De tarotcoach‘, haal het beste uit jezelf met behulp van de kaarten.

Tarot in de Herstelde orde

Tarot in de Herstelde orde: Zo bracht Occulte inspiratie de broers Onno en Rob Docters van Leeuwen tot een diepgaand en kostbaar onderzoek vanuit de Tarot als orakel. Deze broers  brachten  twee verdwenen kaarten in terug in het tarotdeck. De kaarten vind je in een huidige tarot deck terug als niet bedrukte symbool kaarten. Maar als 2 blanco kaarten , zonder tarotafbeelding en betekenis.

Deze 2 kaarten (zie afbeelding hieronder) staan voor  de Waar­heid en de Intuïtie. De Waarheid is het mannelijk principe, de vader, de Animus. In de antieke Romeinse versie heet hij Jupiter. De Intuïtie ook wel de Innerlijke Waar­heid genoemd, staat voor het vrouwelijk princi­pe, de moeder, de Anima.

Tarot in de Herstelde orde

In de meeste Tarotspellen worden traditiegetrouw twee blanco kaarten meegeleverd, maar hun betekenis is eigenlijk gewoon vergeten.

Mireille  maakt ook gebruik van ‘De Tarot van Herstelde Orde” en ervaart de twee extra kaarten als zeer aanvullend.

Tarot Herstelde Orde Puur Medium: Dit kaartendeck telt 80 kaarten in plaats van 78. Volgens de auteurs (Onno en Rob Docters van Leeuwen) die de makers zijn van deze tarotkaarten en het boek  “de tarot in de herstelde orde” zijn er in de vroege middeleeuwen 2 kaarten verdwenen (de Waarheid en de Intuïtie). De grote Arcana telt dus eigenlijk geen 22 maar 24 kaarten. Dit zou de aanwezigheid van 2 bijgevoegde blanco kaarten in andere decks kunnen verklaren. Ook hebben de schrijvers de volgorde (nummering) van de grote Arcana “hersteld”.

De tarot in de herstelde orde kan verder gebruikt worden zoals elk ander tarotdeck. Sommige afbeeldingen wijken iets af van andere bekende decks. Zie bijvoorbeeld Zwaarden 10, De wereld en de andere kaarten.  Ook de nummering kan anders zijn, zoals met het deck benoemt, hersteld naar de originele nummering zoals volgend deze heren, het deck hoort te zijn.

 

Zelf tarot leren leggen? Kijk dan eens hier voor de online traint tarot, level 1.

[consulenten]