Jaarhoroscoop 2022 voor alle sterrenbeelden:

Jupiter en Neptunus in Vissen: Deze planeten geven ons de inspiratie om een hoger doel te hebben in het leven.

Geschreven door Irma Van Der Wijk

(*onderaan deze tekst vind je een overzicht per sterrenbeeld over 2022)

Lieve lezers van Puur Medium.
Het nieuwe jaar 2022 staat voor de deur en het wordt een mooi spiritueel en interessant jaar omdat een groot deel van het jaar de planeet Jupiter samen met Neptunus in Vissen zal staan. 
Wat vragen de planeten Jupiter en Neptunus in Vissen aan ons?

 

Jaarhoroscoop 2022 voor alle sterrenbeelden: Deze planeten voelen elkaar heel goed aan en willen niets liever dan samenwerken. Samenwerken om ons bewust te maken dat 2022 het jaar is van onze bewustwording van niet alleen de geestelijke en religieuze behoefte maar ook aangeven hoe wij onze behoefte aan innerlijke groei willen ontwikkelen.

Neptunus & Jupiter: En Neptunus voegt hieraan toe dat we steeds meer “leren” om de “droge” feiten in ons leven vanuit een dieper spiritueel besef, maar ook vanuit intuïtie en innerlijke wijsheid vorm te geven. Gebruik Jupiter en Neptunus met wijsheid en het zal je helpen om spiritueel te groeien. Als je spiritueel gezien groeit, leidt dit automatisch tot een innerlijke groei!

Spiritueel verbonden: Dit komt doordat het spirituele is verbonden met je geest en lichaam. Als we ons emotioneel goed voelen, zal dit invloed hebben op onze positieve gedachten. En als we positieve gedachten hebben, merken we dat we ons hierdoor lichamelijk sterker en gezonder voelen! Spiritualiteit is niet iets dat we direct kunnen begrijpen. Het is een manier van in het leven staan. Dit is een manier om te werken aan je eigen ik, aan je eigen geest.

Spiritualiteit & Maatschappij: Spiritualiteit wordt gelukkig steeds meer geaccepteerd in onze maatschappij. Veel mensen vinden dit een goede manier om meer balans te vinden in hun dagelijkse leven. Als je spiritueel leeft, ga je meer innerlijke rust ervaren. Voor velen is spiritualiteit een manier om meer rust en innerlijke vrede in hun leven te vinden.

Waarde & Betekenis: Het besef dat ons leven “waarde” heeft in een groter geheel geeft ons een gevoel van “betekenis”. Mensen die met spiritualiteit bezig zijn, maken niet alleen keuzes op basis van hun verstand, maar ook op basis van hun gevoel en intuïtie. Een van de doelen van spiritualiteit is te leven op een meer verbonden en emotionele manier. “Spiritualiteit geeft je het gevoel een hoger doel te hebben in het leven.”

De zin van het leven: Je vraagt je af wat de zin is van het leven, wat jouw doel is en je zoekt verbondenheid in de wereld waarin wij leven. Met Jupiter en Neptunus in het sterrenbeeld Vissen geeft het ons ook soms de behoefte om ons terug te trekken. We voelen ons prettig in de stilte en de eenzaamheid en zo’n periode kan ons enorm stimuleren en ons weer tot onszelf te brengen. Ook staan we meer open voor onze onbewuste inhouden en innerlijke waarden en dat bewustzijn meer is dan alleen ons ego.

 

Solar en Lunar eclipsen in Stier en Schorpioen

Maar dit jaar hebben we ook 2 Solar eclipsen ( 30 april in Stier en 25 oktober in Schorpioen) en 2 Lunar eclipsen (16 mei in Schorpioen en 8 november in Stier).

“De kern van deze astrologische eclipsen is een diepe persoonlijke verandering”.

Het komend jaar 2022 zal een jaar zijn dat in het teken van zelfkennis staat. De positie van de planeten zal direct invloed hebben om aan jezelf te werken en jezelf te verbeteren in verschillende dingen van je leven. Zoals we weten zijn juist de Eclipsen belangrijke momenten in ons leven

Door hun aard brengen eclipsen soms een “crisisgebeurtenis” in ons leven. Dit zijn vaak “voorbestemde” of “karmische” situaties die bedoeld zijn om te groeien. Afhankelijk van waar ze vallen in de geboortehoroscoop of voor sterrenbeeld, zien we vaak een enorme verandering in een deel van het leven. Solar eclipsen brengen ons een voorbestemd nieuw begin en kansen, terwijl Lunar eclipsen voorbestemde eindes, verstoringen of doorbraken brengen.

Als we geconfronteerd worden met een “crisis-eclipsmoment”, worden we vaak uit onze comfortzones gehaald en voelen we dat ons leven verandert. Astrologisch gezien openen en sluiten eclipsen  “hoofdstukken” in ons leven zodat we gedurende ons leven psychologische ontwikkelingen doormaken.

Astrologisch gezien vinden eclipsen altijd plaats in 2 sterrenbeelden die een oppositie (tegen over elkaar) met elkaar maken. Dit jaar zijn het Stier en Schorpioen. Zodra een cyclus in een paar tekens is voltooid, zal deze binnen ongeveer zeven tot acht jaar weer terugkeren.

Een Eclips heeft thema’s opgesteld voor de komende zes maanden. We kunnen ze ook beginnen te voelen in de maand voordat ze aankomen – en ze kunnen nog steeds hun nieuws brengen in de volgende weken erna.

Hoe beïnvloeden deze eclipsen jouw sterrenbeeld in 2022?

RAM EN WEEGSCHAAL 2022

Jaarhoroscoop 2022 voor alle sterrenbeelden

RAM EN WEEGSCHAAL:

De oppositie van jouw persoonlijke waarden: je eigen hulpbronnen en de hulpbronnen die je aan anderen ontleent. Je bezit, je vaardigheden, je talenten en je financiële situatie. De dingen waarvan je denkt dat je er absoluut niet buiten kunt. Sta dit jaar stil bij je positieve kwaliteiten. Wat zijn mijn persoonlijke waarden? Waar ben ik goed in? Wat zijn mijn gaven en talenten? Misschien dat je in de loop van het jaar op een andere manier tegen ambities gaat aankijken. Je financiële situatie kan belangrijk voor je zijn, maar je wordt je ook meer bewust van “innerlijke” rijkdom. Laat oude zaken los, probeer problemen op te lossen. Het kan dit jaar een tijd van “innerlijk opruimen” zijn. Je schuift problemen liever voor je uit, omdat je het soms moeilijk vindt om je eraan over te geven. Dat kan je wat zwaarmoedig maken. Maar als je er eenmaal aan begint, ga je dit proces op een grondige manier aan, met veel doorzettingsvermogen.

STIER EN SCHORPIOEN 2022

Jaarhoroscoop 2022 voor alle sterrenbeelden

STIER EN SCHORPIOEN:

De eclipsen vinden dit jaar plaats in jullie sterrenbeelden. Er vindt een oppositie tussen “ik” en “de ander” plaats in een één op één relatie en natuurlijk ook jouw “performance”naar de buitenwereld. Zien anderen jou ook echt “staan” of leef je meer voor de ander? Het is een periode van persoonlijke groei door anders te kijken naar een relatie. Een ideale tijd om eens dat ingewikkelde proces van projectie onder de loep te nemen: wat je ziet in de ander, ben je zelf. Je vraag luidt dus steeds: wat zie ik van mezelf. Je staat aan een nieuw begin. Het is tijd voor een nieuwe Jij. Je deelt graag jouw inzichten en hebt behoefte aan vrijheid. Je staat klaar om anderen te helpen. Ook vertrouw jij op je voelsprieten en intuïtie. Deze eclipsen zorgen voor een transformatie op het gebied van relaties: niet alleen met je partner, maar ook met anderen. Het kan eveneens een zakelijke relatie betreffen met wie je nauw samenwerkt. Je wilt groeien in relaties en je niet meer beperkt voelen.

TWEELING EN BOOGSCHUTTER 2022

TWEELING EN BOOGSCHUTTER:

Deze is de oppositie van interesse in voeding, diëten en hoe wij functioneren in onze maatschappij en onze aanpassing aan de huidige normen en waarden en aan de andere kant leven vanuit een dieper spiritueel besef, maar ook vanuit intuïtie en innerlijke wijsheid vorm te geven. Je hebt in elk geval sterk de behoefte om je verder te ontplooien. Wees vooral niet te kritisch op jezelf en te bescheiden en ontdek de nieuwe mogelijkheden die meer bij je passen. Voor jou geldt dat je lichamelijke gesteldheid een graadmeter is voor je psychische gesteldheid. Dus als je vaak moe bent, leer dan je innerlijke wereld meer in balans te brengen met de uiterlijke wereld. Je voelt je aangetrokken tot misschien gebed, meditatie of yoga. Ook heb je de behoefte om werkelijk iets voor je medemens te betekenen. Je wilt werk doen dat je innerlijk boeit, zoals sociaal werk of vrijwilligerswerk.

KREEFT EN STEENBOK 2022

Jaar horoscoop 2022

KREEFT EN STEENBOK:

Dit is de oppositie tussen het genieten van het leven jij als individu en jij als lid van een (vrienden)groep. Ga genieten van het leven, neem afscheid van het verleden, maak je (nog) geen zorgen over de toekomst, maar leef in het NU. Doe de dingen die je leuk vindt en ontdek het kind in jezelf. Je voelt dit jaar de behoefte om op zoek te gaan naar nieuwe vrienden en netwerken die meer bij jou passen. Deze eclipsen vragen je om eens kritisch te kijken naar je vrienden, want je wilt nu juist vriendschappen met mensen die je niet afremmen, maar je juist stimuleren om je horizon te verbreden. Dat kan betekenen dat je afscheid neemt van oude vrienden. Wees gerust: er komen nieuwe mensen op je pad met wie jij je meer verbonden voelt.

LEEUW EN WATERMAN 2022

jaar horoscoop 2022

LEEUW EN WATERMAN:


Een oppositie van privé en werk, carrière. De verhouding tussen gezin familie, huiselijk leven, de emotionele en spirituele band met je voorouders en dat tegenover je leven in de wereld. Bij velen loopt het nogal eens scheef en wordt prioriteit gegeven aan hoe men in de wereld overkomt. Veel mensen zien zich als geslaagd wanneer ze een goede baan hebben Dit jaar zoek je meer stabiliteit in het persoonlijke leven, en zeker op het gebied van familie en gezin. Wat betekent stabiliteit voor jou? Misschien neem je dit jaar afstand en afscheid van een bepaald familielid, waardoor er meer ruimte en rust in je leven komen. Maar er kan ook een verandering in werk komen. Het is dit jaar heel belangrijk dat jij je focust op nieuwe ontwikkelingen. Welke keuzes ga je maken? Wat zijn nieuwe en uitdagende mogelijkheden? Want je wilt zo graag je horizon verbreden. Je vraagt jezelf ook af of jij je ziel nog wel kwijt kunt in je werk. Allemaal belangrijke vragen die je de komende maanden gaat onderzoeken.

MAAGD EN VISSEN 2022

jaar horoscoop 2022

MAAGD EN VISSEN:


Dit is de oppositie tussen de relatie met de omgeving: je persoonlijke wereld en de maatschappij waarin je leeft: mensen, plaatsen en dingen waar je het meest vertrouwd mee bent, maar ook communicatie en je persoonlijke praktijken ook op spiritueel gebied. Een eclips hier zet je aan tot heroverwegen van al deze gewone dagelijkse dingen zodat jij je meer bewust wordt van hoe je optreedt en communiceert. Je hebt oog voor grote lijnen, achtergronden en samenhangen en kunt heel tolerant zijn. Je wilt je horizon verbreden, misschien door te reizen of cursussen te volgen die jou stimuleren om je verder te ontwikkelen. Je verlangt het komende jaar naar meer “inhoud” in je leven. Maar ook word jij je bewust wat de impact is van positieve gedachten, positieve gedachten hebben “power”en jij kunt anderen motiveren en stimuleren om niet alleen je eigen horizon maar ook van anderen te verbreden. Je hebt veel plannen en ideeën en laat ze horen!