Puur Tarot kaartlegging online

Kaartlegging Puur tarot online: Wat is nu eigenlijk een tarotkaart laten leggen of online tarot kaartlegging?

Puur Tarot van Puur Medium®: is een aantal jaren actief geweest als separate website van Puur Medium en blijft natuurlijk ook gewoon onderdeel van Puur Medium. Dit onderdeel zal ook weer terugkomen zodra de ruimte daar weer voor is.

Let op: door opzettelijke nalatigheid van derden is de naam moedwillig zonder toestemming vrijgegeven en waren wij daar niet van op de hoogte. Het kan dus zijn dat anderen zich voordoen met deze naam, vanwege de goede naam van Puur Medium en de connectie met Puur tarot. Ook geïnformeerd en wetende dat deze naam eigenlijk bezet is. Wij zijn dit dus niet!

 

Puur Tarot

 

 

De naam Puur Tarot van Puur Medium van Mireille Online staat ingeschreven bij de k.v.k. in Nederland. Wij zijn een Nederlandse website zodat er geen misverstanden zullen ontstaan over Puur Tarot van Puur Medium®.

Puur Medium & Puur Tarot: Op deze website van Puur Medium proberen we ook zoveel mogelijk uitleg te geven over verschillende kaartdecks. Uitleg over de oorsprong en geschiedenis van de verschillende kaartendecks en uitleg over verschillende leggingen. Klik hier voor een You Tube video met uitleg over de oorsprong van Tarot. (scrol naar beneden als je op de link hebt geklikt)

Geschiedenis Tarot: Tarot Kaartleggen is één van de oudste manieren om het heden, verleden en de toekomst te kunnen voorspellen. Ook is tarot een uitstekende tool om diepere inzichten te krijgen in een situatie en de personen die met een situatie te maken hebben.

De oorsprong van Tarot echter is niet volledig duidelijk, er bestaan wel veel theorieën, sommige beweren dat de Tarot uit het oude Egypte afkomstig is. En de naam is afgeleid van de Egyptische god Toth. Dit is de  God van de magie, het schift en de medicijnen.

Weer een andere bewering is dat Mozes als Hogepriester ingewijd was in de Egyptische mysterieen. En dat Mozes zijn opgedane kennis na de uittocht naar Israel meenam. Mozes maakte volgens zeggen een verbinding met de toen al bestaande Kabbala (de geheime Joodse leer).  De Geheime joodse leer had een waarde van 22 letters net als het evangelie van Johannes 22 hoofdstukken bevatte.

 

Onno en Rob Docters van Leeuwen:  Zo zijn er ook nog de twee broers Onno en Rob Docters van Leeuwen die tot een diepgaand en kostbaar onderzoek zijn over gegaan vanuit de Tarot als orakel. Dit onderzoek heeft zeker wel 20 jaar geduurd. Zij hebben een nieuw tarot deck gemaakt, genaamd: “De Herstelde orde”. Deze broers hebben het huidige kaartendeck bestaande uit 78 kaarten teruggebracht naar het oorspronkelijke tarotdeck met 80 kaarten. Ook is de nummering van deze stok veranderd en zijn er 2 extra kaarten teruggebracht waardoor dit deck uit 80 kaarten bestaat.

Puur Tarot

Mireille van Puur Medium gebruikt deze tarotkaarten vanuit de herstelde orde als vast tarotdeck. Je kunt haar regelmatig met deze kaarten aan het werk zien op haar You Tube kanaal met de sterrenbeeld readingen.

 

Tarot van NU: Het huidige tarot-spel van nu is opgebouwd uit 78 kaarten. Deze kaarten zijn onderverdeeld in 22 benoemde kaarten De Grote Arcana, wat in het latijn het grote geheim betekend. En de kleine arcana betekend dus klein geheim. Deze bestaat uit de andere 56 kaarten. Deze 56 kaarten bestaan uit: Bekers, Munten, Staven en Zwaarden.

De tarot is een kaartspel dat gebruikt wordt voor kaartleggen en waarzeggerij zoals men dat in de volksmond ook kan noemen.  Een tarotreading kan dus toegepast worden om het grote of het kleine geheim te onthullen. Je kunt met het leggen van Tarotkaarten een inzicht krijgen. Maar ook nieuwe mogelijkheden ontdekken die je anders misschien over het hoofd had gezien en antwoorden krijgen op vragen die je hebt. De Tarotlezer zal vanuit zijn kennis en tarotleer en eigen spirituele ontwikkeling jou een helder inzicht geven in je huidige situatie en waar het naar toe zou kunnen gaan leiden.


Inzicht met Tarot: 
Het leggen van tarotkaarten met een tarotreading kun je zien als een manier om met behulp van symboolkaarten vanuit verschillende oude leer inzicht te krijgen in allerlei elementen van het dagelijks leven. Je kunt de tarot gebruiken als je antwoorden en nieuwe inzichten wilt hebben of onderzoeken. Dit kan bijvoorbeeld gaan over zaken die te maken hebben met relatie, liefde, je spirituele ontwikkeling, werk, bewustzijn of jouw eigen ontwikkeling.

De Tarot bestaat uit 78 kaarten: Van deze 78 kaarten worden er 22 de grote troefkaarten genoemd ofwel de Grote Arcana. De overige 56 kaarten zijn bekend als de kleine Arcana. Deze 56 kleine arcnakaarten bestaan uit: Bekers, Munten, Staven en Zwaarden

 

Wat is Arcana: Arcana komt van het Latijnse Arca wat geheim betekent. De Grote arcanakaarten omvatten een aantal archetypische karakters en ruim 4800 verschillende symbolen. Tarot bestaat uit afbeeldingen die de symbolische uitdrukkingen die van de ten grondslag liggende archetypen. Archetypen zijn beelden en gedragsmogelijkheden die in ons collectieve onbewuste zijn opgeslagen. Ze worden symbolisch uitgedrukt in de Tarot-kaarten.

Verschillende kaartlegmethodes: Het is niet één kaart die gelegd wordt, maar zijn het meerdere kaarten in een combinatie die het verhaal vertellen. Zoals bijvoorbeeld in een keltisch kruis. Deze klassieke legmethode kan antwoord en inzicht geven op de vragen die je kunt hebben.  Tarotkaarten zijn kaarten met afbeeldingen, archetypen en symbolieken.

Astrologie, numerologie en tarot: Ook spelen cijfersastrologie en sterrenbeelden een rol in de tarot. Een tarotdek bestaat uit 78 kaarten. De grote arcana en de kleine arcana.  Die afbeeldingen en symbolen staan in combinatie met wat de tarotlegger doorkrijgt  over de dingen waar u mee zit en wat er speelt.

Wat kan tarot beteken voor jou: Tarotkaarten  laten nieuwe mogelijkheden zien , kansen, waarschuwingen en ook krachten en onze onderliggende angsten.  Ook laten de kaarten in de Tarot kaartlegging  de weg zien waar het naar  toe kan gaan, als we blijven doen zoals we altijd gedaan hebben en wat hieraan vooraf is gegaan.

Wat er dus van invloed is geweest in de positie waar de vraagsteller nu staat. Juist door deze inzichten geeft tarot een heldere kijk op zaken en eventuele “problemen” die spelen.

 

Puur Medium tarot consulenten:
Consulenten van Puur Medium die werken met tarotkaarten stellen een vraag. Door goed naar de kaarten te kijken en hun intuïtie in te zetten komen er heel duidelijke antwoorden op vragen. In een legging geven de kaarten door de plaats waar ze liggen aan, of het gaat om het verleden, wat er bijvoorbeeld nu speelt. Maar ook laten ze zien waar je juist aan kunt werken of vanuit een ander perfectief mag leren bekijken.

Door de manier waarop de kaarten gelegd worden, geeft dit dus eigenlijk het verhaal en de samenhang hiervan weer. Samen vormen en vertellen de kaarten en de intuïtie het verhaal van uw levensweg.Het laat de dingen zien waar u op dit moment mee zit en welke mogelijkheden er zullen zijn of gaan komen.

Elke Puur Tarot-consulent (tarotist) die werkt met tarotkaarten weet de symboliek van de kaarten goed te verwoorden en op een voor u te begrijpen manier worden dingen uitgelegd.

 

Naast De Rider Waite® en De Aleister Crowley® kaarten, zijn er ook verschillende Puur Tarot-consulenten die gebruik maken van de Symbolonkaarten. Dit is een dek van 78 Symbolon Tarot kaarten. De bekendste stok tarot kaarten is die van de Rider Waite

 

Ieder persoon of tarotconsulent zal zijn of haar voorkeur geven aan een stok tarotkaarten. Men gebruikt het deck dat voor hem of haar het makkelijkste uit te leggen is en waarvan de afbeeldingen de spiritueel consulenten het meest te vertellen hebben.

Onze consulenten hebben geleerd de onderliggende symboliek van de tarot te begrijpen. Zij weten ook meer over de samenhang van tarot met bijvoorbeeld astrologie en numerologie. Laat voor u een tarotkaart leggen tijden een telefonisch live tarot consult en ervaar gewoon een keer wat onze Puur Tarot consulenten voor u kunnen betekenen.

[consulenten]