Puur Tarot kaartlegging online

Wanneer je door je patronen heen kunt kijken

Puur Tarot kaartlegging online

Tarotkaarten laten leggen

Puur Tarot kaartlegging online: Wat is nu eigenlijk een tarotkaart laten leggen of online tarot kaartlegging?

Op deze website proberen we zoveel mogelijk uitleg te geven over verschillende kaartdecks, de oorsprong en geschiedenis van de verschillende kaartendecks en uitleg over verschillende leggingen.

Kaartleggen is één van de oudste manieren om het heden, verleden en de toekomst te kunnen voorspellen.
De oorsprong echter is niet duidelijk, er bestaan wel veel theorieën, sommige beweren dat de Tarot uit het oude Egypte afkomstig is en de naam is afgeleid van de Egyptische god Toth, de god van de magie, het schift en de medicijnen.

Puur Tarot kaartlegging online

Weer een andere bewering is dat Mozes als Hogepriester ingewijd was in de Egyptische mysterieen en dat hij zijn opgedane kennis na de uittocht naar Israel meenam en daar een verbinding met de toen al bestaande Kabbala (de geheime Joodse leer) De Geheime joodse leer had een waarde van 22 letters net als het evangelie van Johannes 22 hoofdstukken bevatte. Dan heb je ook nog de twee broers Onno en Rob Docters van Leeuwen die tot een diepgaand en kostbaar onderzoek zijn over gegaan vanuit de Tarot als orakel. Zij hebben een nieuw tarot deck gemaakt, genaamd: “De Herstelde orde”. Deze broers hebben het huidige kaartendeck bestaande uit 78 kaarten teruggebracht naar het oorspronkelijke tarotdeck met 80 kaarten.

Het huidige tarot-spel van nu is opgebouwd uit 78 kaarten. Deze kaarten zijn onderverdeeld in 22 benoemde kaarten De Grote Arcana,(wat in het latijn het grote geheim betekend) De kleine arcana (klein geheim) bestaat uit de andere 56 kaarten. Deze 56 kaarten bestaan uit: Bekers, Munten, Staven en Zwaarden.

Tarot is een kaartspel dat gebruikt wordt voor kaartleggen en waarzeggerij zoals men dat in de volksmond ook kan noemen.  Een tarotreading kan dus toegepast worden om het grote of het kleine geheim te onthullen. Je kunt met het leggen van Tarotkaarten een inzicht krijgen, nieuwe mogelijkheden ontdekken die je anders misschien over het hoofd had gezien en antwoorden krijgen op vragen die je hebt. De Tarotlezer zal vanuit zijn kennis en tarotleer en eigen spirituele ontwikkeling jou een helder inzicht geven in je huidige situatie en waar het naar toe zou kunnen gaan leiden.


Inzicht:

Het leggen van tarotkaarten met een tarotreading kun je zien als een manier om met behulp van symboolkaarten vanuit verschillende oude leer inzicht te krijgen in allerlei elementen van het dagelijks leven. Je kunt de tarot gebruiken als je antwoorden en nieuwe inzichten wilt hebben of onderzoeken over zaken die te maken hebben met relatie, liefde, je spirituele ontwikkeling, werk, bewustzijn of jouw eigen ontwikkeling.

De Tarot bestaat uit 78 kaarten:
Van deze 78 kaarten worden er 22 de grote troefkaarten genoemd ofwel de Grote Arcana De overige 56 kaarten zijn bekend als de kleine Arcana.

(Deze 56 kleine arcnakaarten bestaan uit: Bekers, Munten, Staven en Zwaarden)

(van het Latijnse Arca wat geheim betekent)
Deze omvatten een aantal archetypische karakters en symbolen (De tarot bestaat uit afbeeldingen die de symbolische uitdrukkingen die van de ten grondslag liggende archetypen. Archetypen zijn beelden en gedragsmogelijkheden die in ons collectieve onbewuste zijn opgeslagen; ze worden symbolisch uitgedrukt in de Tarot-kaarten.)

Het is niet één kaart die gelegd wordt, maar zijn het meerdere kaarten in een combinatie legging, zoals bijvoorbeeld in een keltisch kruis die antwoord kunnen geven op de vragen die u heeft. Tarotkaarten zijn kaarten met afbeeldingen en symbolieken, in cijfers, sterrenbeelden, en bestaan uit een dek van 78 kaarten. De grote arcana en de kleine arcana.  Die afbeeldingen en symbolen staan in combinatie met wat de tarotlegger doorkrijgt  over de dingen waar u mee zit en wat er speelt.  Ze laten nieuwe mogelijkheden zien , kansen, waarschuwingen en ook krachten en onze onderliggende  angsten geven de tarotkaarten weer.  Ook laten de kaarten in de Tarot kaartlegging  de weg zien waar het naar  toe kan gaan, als we blijven doen zoals we altijd gedaan hebben en wat hieraan vooraf is gegaan.

Wat er dus van invloed is geweest in de positie waar de vraagsteller nu staat. Juist door deze inzichten geeft tarot een heldere kijk op zaken en eventuele “problemen” die spelen. Consulenten die werken met tarotkaarten stellen een vraag aan de kaarten door naar uw vraag te luisteren en zullen hiermee antwoorden en inzichten  af  lezen aan de symboliek van de kaarten en hetgene dat zij tijdens een tarotlegging doorkrijgen. In een legging geven de kaarten door de plaats waar ze liggen aan, of het gaat om het verleden, wat er nu speelt of dat ze je sterke of zwakkere punten laten zien. Door de manier waarop de kaarten gelegd worden , geeft dit dus eigenlijk het verhaal en de samenhang hiervan weer.

Samen vormen en vertellen de kaarten het verhaal van uw levensweg en de dingen waar u op dit moment mee zit en welke mogelijkheden er zullen zijn of gaan komen. Elke Puur Tarot-consulent (tarotist) die werkt met tarotkaarten weet de symboliek van de kaarten goed te verwoorden en op een voor u te begrijpen manier worden dingen uitgelegd.

Puur Tarot heet je welkom

Naast De Rider Waite® en De Aleister Crowley® kaarten, zijn er ook verschillende Puur Tarot-consulenten die gebruik maken van de Symbolonkaarten. Dit is een dek van 78 Symbolon Tarot kaarten.

hieronder Voorbeeld (gratis) symbolondagkaart:

Er zijn heel veel verschillende stokken tarot kaarten maar er zijn wel regels. Een stok tarot kaarten bestaat uit 78 kaarten. Er zijn 21 grote arcana (arcana betekent geheim) kaarten die iets vertellen over je persoonlijkheid en 56 kleine arcana kaarten die meer zeggen over dit moment en gaan over gevoel, verstand, werk en actie. Alle grote en kleine arcana kaarten betekenen altijd hetzelfde, alleen is het aan de maker (of de kunstenaar) van de kaarten om de symbolische betekenis in een afbeelding weer te geven. De bekendste stok tarot kaarten is die van de Rider Waite, maar elke consulent zal zijn voorkeur geven aan een stok tarotkaarten, die voor hem of haar het makkelijkste uit te leggen is en waarvan de afbeeldingen de spiritueel consulenten het meest te vertellen hebben. Onze Puur Tarot consulenten hebben geleerd de onderliggende symboliek van de tarot te begrijpen en weten vaak ook meer over de samenhang van tarot met bijvoorbeeld astrologie en numerologie. Laat voor u een tarotkaart leggen tijden een telefonisch live tarot consult en ervaar gewoon een keer wat onze Puur Tarot consulenten voor u kunnen betekenen.
Ook kunt u gebruik maken van een GRATIS dag tarotkaart trekken op onze website.