Kundalini – transformatieproces

Kundalini – transformatieproces

Kundalini – transformatieproces

Shiva & Shakti

Kundalini – transformatieproces: Het begrip Kundalini hoort oorspronkelijk thuis in de Tantrische traditie. Deze levensenergie (Prana) verdeelt zich in twee werkelijkheden, namelijk Shiva (het bewustzijn in totale rust) en Shakti (energie in beweging). Shakti, het heilig vuur,wordt ook wel de slang genoemd. Shakti is de veroorzaker van de illusie en het geconditioneerd ego denken en leidt tot alle karmische formaties, maar zij is ook de bevrijder hiervan. Wanneer de Kundalini actief wordt (als de slang ontwaakt) kom je terecht in een transformatieproces. Het energiesysteem reinigt zichzelf van oud karma en vormt een nieuw lichtlichaam. In andere woorden, je maakt een sprong naar een hoger bewustzijnsniveau. Dit proces gaat eigenlijk over het omarmen van je schaduwkant dus te tegenstellingen in jezelf accepteren. Daarbij is het van belang dat je je emoties toelaat. Deze emoties hebben nog te maken met het verleden. Na het verwerken hiervan komt de innerlijke rust.

De slang Shakti

De slang (Shakti) ligt opgerold in je stuitbeen. Wanneer de slang in jou ‘wakker’ wordt, reist deze via je ruggengraat omhoog waar het zich zal verenigen met Shiva (het totale bewustzijn). Tijdens deze reis omhoog haalt de slang alle onverwerkte emoties uit de desbetreffende chakra’s. Zij zuivert dit met het zogenaamd ‘heilig vuur’, met andere woorden; zij brengt onverwerkte emoties aan het licht. Alles wordt uit het donker gehaald en in het licht gezet (onder de aandacht gebracht) Als het goed is krijg je dit keer een andere kijk op de zaak. Dit nieuwe inzicht wordt vervolgens door Shiva meegenomen naar Shakti. Dit verruimt je bewustwording. De slang reist meerdere malen op en neer door je energielichaam, net zo lang totdat alle emoties zijn verwerkt.

Soms voel je het vuur letterlijk branden in je lichaam. De slang ‘raakt’ een stukje karma aan. Bij tweelingzielen wordt het hartchakra veel gevoeld. Het is geen makkelijk proces, maar één ding is zeker, je bent op weg om weer jezelf te worden! Je hebt alle tools in huis om dit tot een goed einde te brengen. Luister goed naar je innerlijke stem. Deze vertelt je welke stappen je moet nemen, je bent immers leerling en meester ineen.
Hoe lang het transformatieproces precies duurt valt echter niet te voorspellen. Iedereen doet dit op zijn eigen, uniek manier.

Onverwerkte emoties: Emotioneel en lichamelijk ongemak

Onverwerkte emoties kunnen overweldigend zijn als ze ‘loskomen’. Soms lijkt er soms op dat alles tegelijk naar boven te komt. Daarnaast kun je ook nog last hebben van lichamelijk ongemak. Deze klachten verplaatsten zich door het hele lichaam heen. Dan weer hier en dan weer daar. Medisch gezien valt er te ontdekken, maar je voelt je wel degelijk niet lekker. De loskomende emoties hebben invloed op je lichaam. Emoties die je jarenlang hebt weggestopt. Daarnaast kent de ziel het begrip tijd niet en sommige onverwerkte emoties gaan zelfs terug tot in vorige levens. Sommige thema’s hebben meerdere levens nodig om te begrijpen. Het schoonmaken en zuiveren van de chakra’s kan dus voor lichamelijk en geestelijk ongemak zorgen. Ik heb de meest voorkomend klachten even voor je op en rijtje gezet:

Lichamelijke klachten

Extreme hitte of koude ervaringen door heel het lichaam (met name op de rug), pijn in armen of benen, jeuk, zweten, pijn in hart en hoofd, pijn in de nek, migraine aanvallen, rode ogen, druk in en om het hoofd, trillingen in het lichaam, versnelde hartslag, heftige energiestoringen door het hele lichaam of in de ruggengraat.

Psychische ervaringen

Veel verdriet, huilen, snelle gedachten, woedeaanvallen, veel energie of juist weinig, depressie, angsten, frustraties, veel gevoelens van eenzaamheid, vergeetachtig zijn, sufheid, helderziendheid, helderhorendheid, telepathie, precognitie (iets van te voren), het horen van stemmen en hoge geluiden, visioenen, ervaringen uit vorige levens en uittredingen.
* Een apart kenmerk van dit proces is het ‘losschudden’ van oud karma (het loslaten van het oude ego lichaam). Dit zijn zeer heftige momenten waarbij het lichaam ongecontroleerd heftig trilt. Je schut als het ware de oude energie uit het pijnlichaam. Tijdens zo’n aanval ervaar je angst en verdriet wat gepaard kan gaan met heftige huilbuien. Na die ontlading ervaar je een grote innerlijke rust, alles is goed zoals het is, volledige acceptatie van licht en donker. Uiteraard moet je lichaam bijkomen van dit soort reinigingssessies. Hoofdpijn, pijn in de nek, moeheid, pijn in de spieren en darmproblemen kunnen soms enkele dagen aanhouden. Geestelijk gezien ben je opvallend helder, maar houdt rekening met je lichaam die wat vertraagd achter de feiten aanloopt. Gun jezelf rust en drink voldoende water. Dit soort reinigingssessies kunnen zich meerdere malen herhalen. Wanneer je iets nog niet los kan laten uit je pijnlichaam kun je last krijgen van rugpijn. De slang blijft dan als het ware ‘steken’ in het stuitbeen. Dit veroorzaakt pijn en straalt uit naar de onderrug. lichamelijk ongemak geeft vaak een verwijzing naar een specifiek chakra. Schaf daarom een goed Chakra boek aan tijdens deze periode. Je kan dan zien om welk thema het gaat.

Je onbewust schuldig voelen over je schaduwkant

In elk leven heb je te maken met karma. Bij dat woord krijgen we soms een negatieve associatie, maar het is simpelweg een natuurlijk proces van actie en reactie. De wet van wederkerigheid. Je kan dit vanuit een positieve of negatieve kant bekijken. Je doorleeft bepaalde thema’s leven na leven, totdat je het thema begrijpt. Sommige mensen hebben onbewust last van een schuld of schaamtegevoel over hun schaduwkant. Je ziet dan dat het transformatieproces stagneert. Dit heeft vaak te maken met vorige levens. Je hebt dit niet altijd bewust in de gaten, dat je zelf het proces stagneert. Maar heb je het gevoel dat je niet verder komt en blijft steken, overweeg dan eens om in regressie te gaan. Dit kan uitkomst bieden.

 Verslavingsgevoelig en ontvankelijk zijn

Het is logisch dat je zo nu en dan de emotionele pijn zou willen verzachten. Daarom kan je in deze periode wat meer verslavingsgevoelig zijn. Alcohol, eten, drugs, roken, medicatie en seks zijn middelen waar vaak naar wordt uitgeweken. Maar hier schuilt een risico in, want als je niet tijdig aan de rem trekt creëer je hierdoor nog een extra probleem. Als je tóch de neiging hebt om hieraan toe te geven, probeer dan eerst eens uit te zoeken wat voor een emotie achter deze verslaving zit. Denk goed na aan wat er aan vooraf ging, voordat je de neiging had je te verliezen in verslavend gedrag. Wat ging er aan vooraf, welke gedachtes en emoties speelden er door je hoofd. Zoek hulp als je er zelf niet uit komt en als de verslaving je leven dreigt te gaan beheersen. Mocht je tóch medicatie nodig hebben om de emoties wat af te vlakken, laat je dan goed voorlichten. Zoek uit om wat voor een medicatie het gaat en wat de bijwerkingen zijn. Zorg voor een goede begeleiding, want hier schoort het namelijk wel eens aan. Deze soort medicamenten om de emoties af te vlakken hebben doorgaans een verslavende bijwerking, dus maak een plan van aanpak. Bespreek dit met je arts en met name over het verloop van dit soort tijdelijke hulpmiddelen.

Voeding, lichaam en geest

Voeding kan een troostmiddel zijn, maar let goed op met wat je eet, met name in deze periode. Sommige voedingstoffen kunnen het lichamelijk ongemak namelijk juist verergeren. Denk maar eens aan suiker, het geeft je een tijdelijke energie boost, maar vrij snel daarna kom je terecht in een dip. En als je je al niet zo happy voelt, komt die klap soms dubbel zo hard aan. Vervolgens zal je meer suiker tot je willen nemen en voor je het weet zit je in een vicieuze cirkel, die overigens moeilijk te doorbreken valt bij suiker. Een goed boek over voeding is aan te rader in deze periode. Maar ook een boek over de toegevoegde additieven in ons voedsel. Omdat je wat gevoeliger bent in deze periode zou je meer dan ooit allergisch kunnen reageren op chemische toevoegingen. Een mooie bijkomstigheid is dat je op deze manier bewuster met je voeding omgaat. Dit past weer in een bewuster leefpatroon. Veel water drinken is een pre. Het zuivert en balanceert. Voeg zo nu en dan ook eens wat Crab Apple (type remedie Bach Bloesem therapie) toe aan het water. Dit reinigt lichaam en geest.

Ook op lichamelijk gebied kan je het chakrasysteem een handje helpen.Yoga, zwemmen, wandelen, fietsen, en bijvoorbeeld in de tuin werken zijn allemaal prachtige methodes om het systeem wat beter te laten stromen. Daarnaast zal het je ook beter aarden. Heel soms kunnen Yoga technieken het transformatie proces verergeren. Volg lessen bij een goed opgeleide Yoga instructeur. Het liefst bij één die op de hoogte is van het Kundalniproces.

Adem

Let eens goed op je ademhaling in deze periode. Adem wat vaker ‘bewust’ door. Het liefst ‘door’ je hartchakra. Dit geeft ruimte in lichaam en geest. Door beter te ademen laat je ook spanningen los. Een teken van te weinig zuurstof en het te lang vasthouden van oude energie is herhaaldelijk gapen. Tijdens deze periode sta je sowieso wat meer ‘open’ voor energieën. Alles is tenslotte energie, daar kun je niet omheen. Maar een goed geaard mens staat in z’n kern en is beter beschermd. Ademhalingstechnieken zijn makkelijk toepasbaar en overal te doen.

Eenzaamheid

Eenzaamheid komt veel voor tijdens dit proces. Soms lijkt het er op dat je de enige bent die dit meemaakt. Je hebt het gevoel dat niemand je meer begrijpt en dat je ook nergens écht meer bijhoort. Je sociale contacten worden minder en je bent bang dat je straks niemand meer overhoudt. Soms heb je niet eens meer de puf om al je contacten te onderhouden en om alles en iedereen nog van dienst te zijn. Het is misschien makkelijker gezegd dan gedaan, maar je zorgen gaan maken over deze eenzaamheid is niet aan te raden, het hoort er nu eenmaal bij. Tevreden zijn met het gezelschap van jezelf maakt onderdeel uit van dit proces. Maak opnieuw kennis met jezelf en wordt je eigen beste vriend of vriendin. Hoe lang dit soort periodes duurt is voor iedereen weer verschillend. Ook hier wordt je weer geconfronteerd met je schaduwkant. Acceptatie zorgt voor de snelste verlichting.

 Nancy

Diety

Beschikbaar
Spiritueel transformatie coach & Healer, Tweelingzielencoach, lichtwerk, veranderingsprocessen
Vol passie en liefde voor haar vak staat Diety je te woord en is zij o.a. gespecialiseerd in HSP, rouw- verliesverwerking, opvoeding, relatieproblemen, zielsconnecties, tweelingzielen.
 0909-9383 Toestel 13
100 p/m
0,85 p/m

Cathy

In gesprek
Numerologie, paragnost, medium, helderziende, gesprekstherapeute
Cathy is een liefdevolle vrouw en beoefent als natuurtalent, inmiddels al 35 jaar haar vak. Als kind was zij zich al bewust van (boven)natuurlijke verschijningen.

Eline

Offline
Helderziend, -voelend, -wetend en helder inzicht gevend, energetisch healer en reader, coaching en counseling, lichtwerk, groeiprocessen, levens-, liefdes- en relatievragen, natuurgeneeswijzen
Eline geeft je heldere antwoorden en inzichten. Doordat ze veel informatie doorkrijgt middels je energie kan er duidelijkheid ontstaan over uiteenlopende situaties. Ook in healingen (op afstand) kan zij veel voor je betekenen. Zij werkt vanuit haar hart en is integer en begripvol. Je kunt bij haar dan ook rekenen op een hartelijk en eerlijk consult.

Mirjam

Offline
Medium, Helderziend, Helderhorend, Spiritueel onderlegd, Spiritueel/energetisch healer, Coaching/counseling, Nieuwetijdsspecialist, Zielenconnecties/tweelingzielen
Mirjam is een heel spiritueel onderlegde dame met jarenlange ervaring die op vele vlakken zorgvuldig met je meekijkt en antwoord & inzichten zal geven op al jouw vragen. Ook kun je bij Mirjam terecht voor het duiden van jouw dromen.

Belangrijke nood-telefoonnummers!

Offline
Belangrijke noodnummers! Zelfmoordgedachten-->113Online, Kindertelefoon, Verslavingszorg, AA, Huiselijk geweld.
De' hulp' vanuit Puur Medium reikt tot ver... maar is ook begrensd! We verwijzen je in deze situaties graag door naar de hiervoor bestemde hulplijn(en) en websites waar je kunt bellen en chatten met de juiste opgeleide therapeuten en psychologen die jou hiermee verder kunnen helpen. als je op -->bekijk profiel klikt staan er diverse linken naar websites met speciale gespecialiceerde hulp.

Carolien

Offline
Medium, Paragnost, Helderziend, Helderhorend, Zielenconecties/tweelingzielen, Spiritueel/energetisch healer, Coaching/counseling, I tjing, Edelstenen
Carolien is een zeer ervaren en zeer goed onderlegd medium & Spiritueel coach die je no nonsense verder helpt. Carolien komt snel tot de kern en geeft je een breed en diep inzicht in jouw situatie. Door haar enorme breed uiteenlopende levenservaring kan Carolien je verder helpen met de meest uiteenlopende situaties.

Esther H.

Offline
Helderwetend, heldervoelend, helder inzichtgevend trancemedium voor mens en dier. Astrologie, Hsp, Nieuwe Tijd, bewustzijnsveranderingen, healing.
Esther is als spiritueel counselor en trancemedium een warme gesprekspartner met een groot empathisch vermogen. Zij is zeer bekend met de energie van de Nieuwe Tijd en de bijzondere transformatieprocessen die deze kan creëren. Ze geeft je moed, inzicht en kracht. Ook kun je bij Esther terecht voor astrologisch inzicht!

José

Offline
Heldervoelend en -wetend medium. Innerlijke groei, Bewustwording. Regressie, Moderne hypnotherapie, Mindfulness, Innerchild work.
Jose is opgeleid tot hypno - en regressietherapeut en heeft inmiddels meer dan tien jaar praktijk ervaring. Ze begeleidt, coacht mensen naar innerlijke groei en bewustwording vanuit kennis, levenservaring en in verbinding met haar begeleiders.

Joyce

Offline
nl
Heldervoelend, - horend,- ziend en –wetend, Spiritueel coach & healer, kinderen van deze tijd, liefde & zielenrelaties, hooggevoeligheid, lichtwerk, Aquariustijdperk, contact met overledenen.
Joyce komt in haar gesprekken graag tot de kern. Ze heeft een praktische insteek en geeft je tips waarmee je weer verder je pad kunt bewandelen. Naast haar spirituele kwaliteiten, opgedane kennis en levenservaringen, is ze vooral een nuchter persoon met een onmisbaar vleugje humor.

Marcella

Offline
Helder voelend, magnetiseren, reiki, pendelen, waarzeg kaarten, engelen kaarten, foto reading. Automatisch schrift. Email consult
Marcella is een krachtige opgewekte dame die de nodige ervaring heeft, niet veroordeelt en jou op vele gebieden verder kan helpen.

Marise

Offline
Helderwetend, heldervoelend, helderziend, nieuwe tijd, healing, tweelingzielen
Marise is helderwetend, heldervoelend en helderziend.  Vanuit hartelijkheid en openheid kan zij met je meekijken en helpt ze je snel en op directe wijze je patronen aan het licht te brengen. Je zult je gehoord en gezien voelen en dat helpt je vaak al verder. Alle aandacht is voor jou. Haar kracht is jou in contact brengen met je Eigen Wijsheid en ze helpt je graag vanuit haar ruime ervaring verder op je pad. Ze ziet je mogelijkheden en zal je helpen weer in een positieve flow te komen.

Alexandra

Offline
Tarot-kaartreading/Tarotist, Medium, Helderziend, Helderhorend, Spiritueel/energetisch healer, Coaching/counseling, Gesprekstherapeute, HSP, Edelstenen
Alexandra laat graag licht schijnen op al je vragen. Ze is liefdevol, rustig en zonder oordeel, en dat geeft vertrouwen om je op je gemak te voelen bij haar. De informatie en beelden die komen tijdens het gesprek. Ze gaat graag met jou samen naar de kern, zodat er helderheid, bewustwording en handvaten ontstaan om mee verder te kunnen. Een vrouw met passie voor wat ze doet.

Amelie Bianca

Offline
Helderziend, Helderhorend, Spiritueel/energetisch healer, Coaching/counseling
Amelie Bianca is een zeer spiritueel ontwikkelde dame met veel helder inzicht. Amelie Bianca spreekt met een charmant Duits accent en je kunt haar zowel in het Nederlands als in het Duits consulteren. Ze ziet uitzonderlijke details waar jij versteld van zult staan!

Werken als consulent via Puur Medium? Lees dan verder!

Offline
Zou jij ook als spiritueel consulent aan de slag willen bij Puur Medium?
Naast jouw eigen praktijk je werkzaamheden uitbreiden vanuit huis? (Als ZZP-er of via Payroll ) Wij hebben altijd plek voor Puur Talent als jij!

Mireille van Rijn

Offline
Medium, Paragnost, Tarot & Lenormandkaarten, Automatisch schrift, Zielenconnecties, Tweelingzielen, HSP, Helderwetend, Horend, Voelend en Ziend... (Bekend van TV & Media)
Mireille is met veel passie oprichtster van Puur Medium® Ze staat je graag vanuit haar hart puur te woord over de meest uiteenlopende vragen. Ook staat Mireille bekend om haar rake voorspellingen voor zowel haar klanten als in de media.

Conny

Offline
Heldervoelend, Helderwetend, Aurareading, Reiki, Hoogsensitief, Gezins en kindercoach
Conny is een fijngevoelige dame die respectvol en tot in detail met je meekijkt waar jij staat, wat er speelt en geeft je graag inzicht en tips in jouw situatie. Ze zal je met respect te woord staan en geen vraag is haar vreemd.

Thelma

Offline
Medium, Paragnost, contact met overledenen, foto reading, Spiritueel gesprekstherapeute.
Thelma is een doortastende dame die met haar mediamieke gave jou antwoorden geeft op al jouw vraagstukken. Ook werkt Thelma graag met gerichte vragen. Thelma geeft je graag inzicht en vooruitzicht in jouw situatie! Je kunt erop vertrouwen dat ze door mag krijgen wat voor jou op dat moment van belang kan zijn.

Ineke Boonstra

Offline
nl
Medium, Paragnoste, spiritueel Coach, engelen-readingen
Ineke is een warme persoonlijkheid die jou graag als spiritueel coach wil helpen in je kracht te komen en te leven zoals dat vanuit de Goddelijke kern bedoeld is.

Eric van Riessen

Offline
Engels Mediumschap: Specialiteit aura reading, contact met overledenen en les geven
Eric is een heel gedreven en gepassioneerd medium. Hij leest je aura en vertaalt deze scherp in concrete woorden waar je ook echt iets mee kunt en krijgt daarbij kleuren door die hij ook helder voor je uitlegt. Eric is getraind door de beste mediums uit het vak vanuit de enige en echte Engelse methodiek. Daarnaast geeft Eric zelf ook les, dus kun je met als jouw ontwikkelings vragen op mediamiek vlak ook bij hem terecht.

Roos

Offline
Medium , heldervoelend, kaartleggingen, positieve energie , coaching. U kunt mij vragen stellen op elk gebied.
Roos is een dame die haar sporen ruim heeft verdiend als medium en kaartlegster. Roos verteld vooral wat belangrijk is voor jou in het NU en staat je warm en liefdevol te woord.

Jeannette

Offline
Helderziend, helderwetend, heldervoelend, mediamieke gaven, fotoreading, communicatie met dieren, tarot en Engelentarot, spiritueel coach en Reiki Master.
Jeanette is een lieve warme en zeer scherp helderinvoelend medium. Zij kijkt recht je ziel in en helpt je graag verder in jouw processen, geeft je de antwoorden en inzichten die jij nodig hebt voor je groei. Je kunt bij haar terecht voor al je levens vragen.

Margret

Offline
counselor, coach, hsp coach, mindfulnes en numerologie, rouw/verliesverwerking, ervaringsdeskundige, lichtwerker, intuitief, hoogsensitief, heldervoelend,.
Margret is een dame met zeer veel levenservaring, is spiritueel zeer goed onderlegd, en helpt je graag verder met welke vraag dan ook. Vraag Margret ook zeker om numerologische uitleg!

Nancy

Offline
Helderwetend, -voelend, -horend, gecertificeerd Coach en Counselor, Transformatie/kundaliniproces, tweelingzielen, emoties en ego, pijnlichaam, innerlijk kind, collectief vrouwelijk pijnlichaam.
Nancy kan je ondersteunen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, relaties en werk. Haar werkwijze is persoonlijk, warm, no nonsense en met name gericht om jouw ware zelf te ontdekken.