a | b | c | d | e | f | g | h | i | j | k | l | m | n | o | p | r | s | t | u | v | w | z
Reset list
Kaartlegging -  orakelkaarten die inzicht geven door ze te schudden en ze op een bepaalde manier te leggen. Je kunt 1 kaart trekken, maar ook bijvoorbeeld 3 stuks, 1 voor het verleden, 1 voor het heden en 1 voor de toekomst. Daarnaast zijn er nog veel meer verschillende soorten leggingen en kaartendecks. Je hebt bijvoorbeeld de legging met de naam Keltisch kruis, de kaarten worden in de vorm van een Keltisch kruis gelegd. Het Keltisch Kruis is waarschijnlijk de bekendste manier van kaartleggen met de tarotkaarten. Deze legging is geschikt voor allerlei vraagvormen. Het geeft je inzicht in de achtergrond van je vraag, met welke invloeden je rekening moet houden, waar het zich heen ontwikkelt en zegt zelfs iets over de uiteindelijke uitkomst. Het is een van de moeilijker trekkingen omdat je met zoveel zaken rekening moet houden. De positie waarop de kaart valt is bepalend voor de betekenis van de tarotkaart en er zijn zeer veel combinaties om rekening mee te houden. Of een maandwiel legging, de kaarten liggen in een bepaalde vorm die maandwiel genoemd wordt. De Uitdaging heet een legging met 7 kaarten. Deze trekking is om erachter te komen wat jouw uitdagingen zijn of met welke problemen je geconfronteerd wordt. De Weg heet een legging met 5 kaarten die je doet als je bijvoorbeeld een advies wilt hebben over een situatie waar je onduidelijke gevoelens en gedachten over hebt. De leggingen worden vaak met Lenormand of Tarot kaarten decks gedaan. Je kunt je zelf hier in bekwamen of naar een medium/tarotist gaan die hierin gespecialiseerd is.   *copyright tekst: ©Puur Medium van ©Mireille Online (tekst mag alleen vermenigvuldigd/gekopieerd worden met bronvermelding: © www.puurmedium.nl)
- Synonyms: kaartlegging, orakel, Lenormand, kaartendecks, legging, de Uitdaging, de Weg, het Keltisch Kruis, Tarot, medium, tarotist
Kaartlegging Poort Tarot/ De Spirituele Poort -  De Spirituele Poort/ TarotKaartlegging De Poort is een kaartlegging in de tarot, zoals er vele kaartleggingen zijn. Raadpleeg daar ons woordenboek voor. De spirituele kaartlegging De Poort gaat omwaar het werkelijk omgaat. De spirituele (Tarotlegging) Poort geeft antwoord op een situatie waarin je bent vastgelopen in het heden en naar het verleden,en op dit moment niet goed meer weet waar je staat, hoe de situatie in elkaar steekt en  hoe jij,  je daarin het beste kunt opstellen. De bovenste kaart laat zien waar het werkelijk om gaat , Het laat zien waar eigenlijk het onderwerp van jouw vraag over gaat. Een nieuw pad, Een nieuwe weg, De Toekomst, De rechterzijde van de spirituele Poort-legging  laat zien op welke wijze je in het verleden hebt gehandeld en wat je daartoe gedreven heeft. De linkerzijde van de spirituele Poort legging geeft aan hoe je daar in de toekomst zelf verandering in kunt brengen. Hierdoor kun je bekijken hoe je alsnog een andere weg kunt bewandelen en een nieuwe wending aan jouw situatie kan geven. Meer weten over tarot? Wil je graag een personlijke Tarotlegging/tarotconsult? Neem contact op met een van onze ©Puur Medium consulenten van ©Mireille Online en je Weet Meer!  
- Synonyms: Tarot, Tarotlegging, Spirituele Poort, De Poort
Karakteranalyse -  De karakteranalyse is een methode voor persoonlijke ontwikkeling en geeft inzichten en handvatten. De theorie is ontwikkeld door Wilhelm Reich. Reich ontdekte dat de mens zich door middel van specifieke karakterstructuren beschermt tegen de stroom van gevoelens en lichamelijke ervaringen die voortdurend op hem afkomt. Die karakterstructuren werken als overlevingsmechanismen, als maskers of pantsers. Het ontstaan van de karakterstructuren vindt plaats in het systeem van herkomst en kan al in de vroegste jeugd tot energieblokkades leiden. Deze opgekropte energie kan zich binden aan onbewuste chronische spanningen, zowel in het psychologisch als in het lichamelijk systeem van de mens. Er worden zes karakterstructuren onderscheiden, maar niemand heeft precies één type; de meeste mensen hebben meerdere typen in zich, waarvan één of enkele in elk mens de overhand heeft. Elke karakterstructuur bestaat uit lichamelijke en psychische kenmerken die bepalend zijn voor onze persoonlijkheid. Wordt je je bewust van de karakterstructuren en de elementen die bij jou het sterkst aanwezig zijn, dan kun je met die wetenschap vanuit een nieuw perspectief naar jezelf kijken en ontstaan er nieuwe leer- en keuzemomenten. Dat geldt ook voor inzicht in het gedrag van andere mensen en de manier waarop we daarmee om kunnen gaan. *copyright tekst: ©Puur Medium van ©Mireille Online (tekst mag alleen vermenigvuldigd/gekopieerd worden met bronvermelding: © www.puurmedium.nl)
- Synonyms: methode, persoonlijke ontwikkeling, psychische kenmerken, lichamelijke kenmerken, persoonlijkheid, Wilhelm Reich
Kindercoach -  is iemand die kinderen en/of hun ouders coacht als zijn of haar specialisme. Zij begeleiden kinderen in hun ontwikkeling. Veel ouders ondervinden problemen bij het opvoeden van hun kinderen. Bijvoorbeeld met vragen over het opvoeden van hun kinderen of gedragsproblematiek of  ontwikkelingsachterstand. Veel van hen zoeken daarbij hulp.  Een kindercoach kan hierbij oplossingsgerichte ondersteuning bieden.   *copyright tekst: ©Puur Medium van ©Mireille Online (tekst mag alleen vermenigvuldigd/gekopieerd worden met bronvermelding: © www.puurmedium.nl)    
- Synonyms: coaching, specialisme, kinderen, ouders, opvoeden, ontwikkelingsachterstand, gedragsproblematiek, ondersteuning
Kinderfluisteraar -  Is een gecreëerde term. Met een fluisteraar wordt bedoeld iemand die op telepathisch niveau met een baby, dier, kind, etc. kan communiceren. Hierdoor kan een oorzaak gevonden worden van een bepaald probleem, gedrag, vraagstuk. Er kan op telepathische wijze worden gecommuniceerd en informatie worden uitgewisseld. Hetzelfde geldt voor paardenfluisteraar, hondenfluisteraar etc..    *copyright tekst: ©Puur Medium van ©Mireille Online (tekst mag alleen vermenigvuldigd/gekopieerd worden met bronvermelding: © www.puurmedium.nl)
- Synonyms: fluisteren, telepathie, kinderfluisteraar, paardenfluisteraar, hondenfluisteraar
Kindertherapeut - 

doet hetzelfde als een kindercoach, alleen wordt een therapeut bezocht als de klachten/problemen van dien aard zijn dat dit psychologisch onderbouwd moet worden. Deze therapeut is gespecialiseerd in kinderen. Begeleiding en ondersteuning bij opvoeding, ontwikkeling(achterstand) en gedragproblematiek.

      *copyright tekst: ©Puur Medium van ©Mireille Online (tekst mag alleen vermenigvuldigd/gekopieerd worden met bronvermelding: © www.puurmedium.nl)

- Synonyms: kinderen, coaching, therapie, ouders, gedragsproblemen, ondersteuning, opvoeding
Klankschaal/klankschaaltherapie -  Een klankschaal is een muziekinstrument in de vorm van een schaal dat vervaardigd is uit metaal of verschillende soorten metaal. Men noemt dit een legering. (een legering is een vast mengsel van een metaal met een of meer andere elementen) De verschillende metalen, waaronder goud, zilver en koper, kunnen qua afmeting, kleur, wanddikte en samenstelling van elkaar verschillen. Het muziek instrument is afkomstig uit de Tibetaanse boeddhistische gebieden in de Himalaya en worden op veel verschillende manieren benoemd. Boeddhistische schalen, geneeskommen of heelklankschalen om er een paar te noemen. Ze worden gebruikt als eetkommen, offerschalen, slaginstrumenten, relaxatie ondersteunende geluidsbronnen en als instrumenten bij het snoezelen. Elke klankschaal heeft een eigen karakter, toonzetting en klankkleur. Een klankschaal brengt geluid voort door het onder andere aan te slaan met een slagstok. Een subtielere methode is de stok langzaam om de rand te laten cirkelen waardoor er een stick-slip effect ontstaat. Klankschalen kennen veel boventoonresonanties met specifieke zwevingen. De werking wordt toegeschreven aan resonantie. Door de klankschaal op een andere manier vast te houden, worden andere resonantiefrequenties dominant en verandert de klank. In dit geval rust de schaal dan op drie vingers aan de onderzijde. Klankschalen worden voor diverse doeleinden gebruikt. In het alternatieve en spirituele circuit zijn ze populair vanwege hun werking. Klankschalen worden toegepast in meditatie vanwege de rustgevende klanken en ontspanningstechnieken, vaak in de vorm van een ligconcert. In de alternatieve therapie worden ze gebruikt voor de klankschaaltherapie, voor diepgaande ontspanning op lichamelijk en geestelijk niveau. Bij alternatieve sportmassage wordt het geluid van de klankschaal gebruikt omdat het geluid diep in het lichaam spanningen zou lostrillen.   *copyright tekst: ©Puur Medium van ©Mireille Online (tekst mag alleen vermenigvuldigd/gekopieerd worden met bronvermelding: © www.puurmedium.nl)
- Synonyms: klankschaal, klankschaaltherapie, klankkleur, resonatie, meditatie, ligconcert, metaal, koper, brons, goud, zilver, spanning, lichaam, snoezelen, tibetaans, boeddhistisch, Himalaya
Kleur Oranje -  Lichaam en functioneren horen bij elkaar Oranje hoort bij je onderbuik: bij het tweede Chakra (energiecentrum) het Heiligbeenchakra. De plaats waar de lichtenergie frequentie oranje wordt verspreidt en waar deze vibreert voor o.a. de ondersteuning van alles wat in die onderbuik zit. Van darmen tot en met blaas en alles daartussen in. Om de boel "aan de gang" te houden en te stimuleren. De energiekleur oranje ondersteunt niet alleen de lichamelijke processen, maar heeft ook effect op jouw manier van functioneren. Als je actief coacht bijvoorbeeld, zie je in de aura de oranje energiesoort extra binnenkomen. Om geestdriftig te kunnen zijn daarin, nieuwe dingen te creëren maar ook neer te zetten, mensen voor deze projecten te enthousiasmeren. Oranje is de kleur van het ‚joie de vivre’ - de levensvreugde - en creativiteit. Met blijheid zin krijgen om dingen te doen en scheppend en creatief (bezig) te kunnen zijn. Oranje = emotie energie Als je onderbuik in onbalans is, denk aan een menstruatie of onrustige darmen, dan heeft dat ook zijn gevolgen in je emotie-functioneren. Emotioneel ben je dan ook sneller in onbalans. Als bij een chakra meting een samengeknepen chakra te zien is,  laat dat zien dat je wat stress hebt in de onderbuik, dan ‚knijp’ je je emoties letterlijk bij elkaar.  (ik heb mijn emoties georganiseerd, ik heb ze onder controle). Dat leidt tot grotere stress, want je emoties binnenhouden is net zoiets als een ballon die steeds meer lucht krijgt ingepompt en waarvan het velletje steeds strakker gaat staan tot het knapt. Gebruik Gebruik de kleur oranje in dingen om je heen. Met name als je wat lusteloos bent, geestelijk vermoeid of wat neiging hebt tot somberen. Niet teveel oranje in beeld, maar je oog moet er wel geregeld op vallen. En denk niet: ik doe een oranje sjaaltje om dan word ik daar iets blijmoediger van. Je ogen moeten naar die kleur kijken en via de ogen gaan deze signalen naar de hersenen waar ze omgezet wordt in een trilling waar we via de chakra’s wat mee kunnen. Oranje: de kleur van creativiteit, blijheid & nieuwe dingen. *Deze tekst is eigendomvan ©Puurmedium.nl en geschreven door Yvon van der Meer: www.stromen.info Deze tekst mag alleen worden overgenomen met vermelding voorgaande tekst en van ©Bron : www.puurmedium.nl en www.stromen.info
- Synonyms: Kleur, karakter, kenmerk
Kleuren en spirituele betekenis -  Kleuren hebben een psychologische uitwerking/invloed op ons gevoel en onze emoties. Ook hebben kleuren een spirituele betekenis en een trilling. Edelstenen hebben bijvoorbeeld ook een trilling. Alles is energie en heeft een trilling (vibe). Deze trilling beinvloedt onze psyche en ons gemoed. Ook kunnen kleuren ons juist activeren. Hieronder een overzichtje van de kleuren en hun spirituele betekenis. Rood: liefde, energie, kracht, passie, lust, moed, macht, vitaliteit, zelfvertrouwen, kracht, vuur. romantiek, sfeer, bescherming, gezondheid, seksuele potentie, wilskracht. Het bevordert de magnetische krachten tijdens een ritueel. Basischakra. Oranje: aantrekkingskracht, stimulatie, controle, persoonlijke kracht, aanmoediging, aanpassingsvermogen, geluk, plotselinge veranderingen, creativiteit, succes, nieuw huis, intelligentie, mentale zuivering, stimulatie, controle, autoriteit, kracht. Heiligbeenchakra. Geel: intelligentie, herinneringen, dromen, zelfvertrouwen, kennis, visioenen, mentale kracht, zon, inzicht. Zonnevlechtchakra Groen: boommagie, vruchtbaarheid, geld, groei, schoonheid, werk, succes, geluk, voorspoed. Hartchakra Blauw: bescherming, wijsheid, creativiteit, communicatie, genezing, rust, waarheid, slaap, lucht, voorspellend dromen, vriendschap, lichamelijke bescherming, hoop, reinigen van de ziel, wegnemen van angsten, werkt tegen negatieve energie, water. Keelchakra. Indigo: reinigen van de ziel, weghalen van angsten, tegen negatieve energie. Voorhoofdchakra. Paars: spirituele en fysieke kracht, spirituele groei, kennis, wijsheid, verhogen van capaciteiten, psychische bekwaamheid, zelfstandigheid, macht, genezing, kerkelijke kleur. Kruinchakra. Roze: liefde, vrede, romantiek, emoties, eer, vriendschap, trouw, vrouwelijkheid. Bruin: dierenmagie, vriendschap, gunsten, balans, concentratie, (t)huis, verloren voorwerpen, gronden. Magenta: versnellen van een spreuk, spirituele genezing, uitdrijven van negativiteit. Wit: de Godin, maanmagie, zuiverheid, reinheid, spiritualiteit, genezing, vrede, meditatie, waarheid, spirituele kracht, bescherming, vreugde. Zilver: kaars van de Godin, dromen, intuïtie, telepathie, helderziendheid, vrouwelijke kracht, stabiliteit, mentale bescherming. Goud: kaars van de God, voorspoed, geluk, rijkdom. Koper: geld, groei op alle niveaus. Zwart: uitdrijven van kwaad, verbanning, rouwen, verlies, meditatie, bindingsspreuken, bescherming, uitdrijving, negativiteit, spiritualiteit, terug naar de zender. Grijs: neutraliserend, stabiliserend, leegte. *copyright tekst: ©Puur Medium van ©Mireille Online (tekst mag alleen vermenigvuldigd/gekopieerd worden met bronvermelding: © www.puurmedium.nl)
- Synonyms: Tinten, Gekleurd, chakra kleuren, Kleuren, trilling, energie
Kleurentherapie -  therapie door middel van licht en kleur. De vibraties die een kleur heeft en afgeeft werken door in het menselijk lichaam. Men kan zo energieën weer in balans brengen en stabiliseren. Deze therapie brengt weer rust en gezondheid. In diverse sauna’s wordt kleurentherapie toegepast. Men ligt relaxed en lampen veranderen steeds van kleur en de kleuren doen hun werking. Ook in creatieve coaching wordt met kleur gewerkt. En wil je een chakra verstevigen, dan zorg je voor meer van die kleur wat bij het betreffende chakra hoort, in je leven. Bijvoorbeeld in je voedsel, je kleren, kleuren in je huis. Tijdens een behandeling met licht en kleur wordt gekleurd licht ingestraald op je huid. De huid neemt deze lichtimpulsen op. Via cellen en meridianen worden deze impulsen verder doorgegeven aan de organen en systemen in je lichaam.  Mensen reageren sterk op licht en kleur. Licht en kleur geven energie, beïnvloeden je stemming en brengen je lichaam in beweging. Elke kleur zorgt daarbij voor een specifieke informatieoverdracht naar de cellen. Sommige kleuren werken meer op het lichaam terwijl andere direct het gevoelsleven 'verlichten'. Naast gekleurd licht kan de therapeut ook speciaal geslepen kristallen gebruiken. Kleurentherapie heeft een helende werking bij zowel lichamelijke als geestelijke klachten. Bijvoorbeeld bij hoofdpijn, rugpijn, stress en burn-out, en leerproblemen bij kinderen. Kleurentherapie kan ook ingezet worden pijn te verlichten en om je weerstand te versterken.   *copyright tekst: ©Puur Medium van ©Mireille Online (tekst mag alleen vermenigvuldigd/gekopieerd worden met bronvermelding: © www.puurmedium.nl)
- Synonyms: kleur, therapie, coaching, creatief, pijn verlichten, weerstand, rust, gezondheid, burn-out, stress, hoofdpijn, rugpijn, leerproblemen bij kinderen, meridianen, organen, chakra
Konijn (Chinese astrologie) -  Het konijn of haas is het vierde dier in de twaalfjaarlijkse cyclus van de Chinese dierenriem volgens de Chinese kalender. Karaktereigenschappen volgens de Chinese astrologie: rechtschapen, intuïtief, gevoelsmatig en voorzichtig. Ze zijn goed gezelschap. Intelligent en goedgemanierd en houdt van een rustig en vredig bestaan, vermijdt graag confrontaties, maar kan soms wel gek doen. Hun huis ziet er altijd prachtig uit, ze hebben een enorm artistiek gevoel en een goede smaak en gaan meestal goedgekleed. Ze hebben daarom vaak veel (en dure) kleding. Ze zijn heel geliefd en populair bij hun vrienden en familie, maar ook pessimistisch, conservatief, onzeker en houden niet erg van verandering.  Konijnen zijn kalm en kunnen niet makkelijk geprovoceerd worden. Konijnen houden van een goed gesprek, maar geven zichzelf niet snel bloot. Ze zijn discreet, tactvol en gevoelig en ze kunnen niet goed tegen kritiek. Daarbij houden niet van ruzie en discussies en hebben liever een rustig, vredig leven. Ze zijn ook sentimenteel , vol compassie en huilen sneller dan meeste andere tekens. Soms zijn ze verlegen, en als ze niet wat assertiever worden, zullen ze een redelijk middelmatig leven leiden.  aar een Konijn is ook onvoorspelbaar waardoor anderen soms helemaal niet weten waar ze aan toe zijn. Door deze onvoorspelbaarheid kun je van een Konijn niet echt betrouwbaarheid verwachten, niet omdat ze niet willen, maar omdat ze niet kunnen. Een Konijn heeft een brede interesse, is eigenlijk zeer nieuwsgierig en heeft een uitstekend geheugen (een soort wandelende encyclopedie) en kan goed genieten. Ze zijn naast hun pessimistische buien eigenlijk ook een van de gelukkigste tekens, discreet, verfijnd en gereserveerd. Ze hebben de manieren van de wereld snel in de gaten en hebben een talent voor het maken van een goede deal. Ze begrijpen hun partners perfect en zijn uitstekende en subtiele onderhandelaars. Ze hebben veelal een sterke belangstelling voor kunst.  Als kind wordt het Konijn vaak verkeerd begrepen en is verlegen en meestal gehoorzaam, vind het leuk op school en is leergierig. Tenminste, als het geen last heeft van irreële angsten en nachtmerries. Soms zijn het de kinderen die op school worden gepest. Als ouder kan een Konijn een rare zijn: eindeloos geduld met kinderen maar niet tegen rommel kunnen. Ze zijn enorm goede partners in relaties. Romantisch en lief, trouw maar soms wat kritisch of ijdel. Heel delicate wezens eigenlijk. Met Konijnen valt prima samen te leven, zowel op vriendschappelijke basis alsook in de gezinssituatie. Men moet ze nemen zoals ze ook werkelijk zijn: teder, goed van vertrouwen, hulpvaardig en altijd aanwezig voor hun geliefden. Hun beste relatiemogelijkheid is met het Varken: en alles tussen hen zal precies juist zijn. Met een Draak vormen ze een goed team, en met een Geit zijn ze een aardig stel. Met een Aap is het amusant, en met een Hond: prima zolang ze niet emotioneel worden. Met een Os kan het soms wel eens goed gaan, met een Tijger echter bijna nooit, tenzij het een verstandshuwelijk is. Met een Slang: beter niet! , en met een Paard kan het Konijn beter gewoon goede vrienden zijn. Met een Haan is het niet aan te raden, en met een Rat al helemaal niet. Met een ander Konijn: prima, zolang als ze allebei heel veel geld hebben. Het Konijn vind de beste maatjes in de Geit, kan goed opschieten met de Rat, de Os en het Varken, maar kan slecht overweg met de Haan. Water: een integer Konijn, het water-Konijn. Goed gevoel voor rechtvaardigheid en eerlijkheid. Hout: dit type is vaak schrijver en heeft veel fantasie en gevoel voor schoonheid. Vuur: het vuur-Konijn is niet zo filosofisch ingesteld als de andere Konijnen. Functioneert goed in een publieke functie. Aarde: dit type houdt veel van cultuur en het sociale leven, van feestjes en uitgaan. Beetje vergeetachtig en soms wat vaag. Metaal: serieus, hardwerkend en scherpzinnig. Groot moreel besef, soms op het fanatieke af. De beste maand van het jaar voor het Konijn is April. Hun tijd van de dag is tussen 5 en 7 uur 's in de vroege ochtend, en hun richting het Oosten. De kleur van het konijn is lichtgroen.   *copyright tekst: ©Puur Medium van ©Mireille Online (tekst mag alleen vermenigvuldigd/gekopieerd worden met bronvermelding: © www.puurmedium.nl)
- Synonyms: astrologie, konijn, tijger, slang, draak, os, rat, haan, geit, kinderen, relaties, eigenschappen
Koorden (energetisch) -  Met deze koorden worden de etherische koorden bedoeld waarbinnen zwaardere energieën heen en weer blijven gaan tussen jou en een persoon of een situatie. Koorden zijn energetische verbindingen tussen mensen en ze functioneren als relatieovereenkomsten. Koorden worden gevormd wanneer je bijvoorbeeld met een ander persoon overeenkomt je behoeften te vervullen als vrienden of door een relatie met elkaar. Deze overeenkomsten kunnen aan de oppervlakte gunstig lijken, totdat je je realiseert dat de overeenkomsten meestal is aangegaan op basis van negatieve emoties bij je zelf of de ander of door liefde bijvoorbeeld. Deze ideeën resulteren in patronen die kunnen leiden tot ongezonde emotionele gewoonten en ze zorgen ervoor dat de relaties zo blijven. Koorden kunnen vooral gevaarlijk zijn, omdat zij buiten de tijd om gevormd kunnen worden. Ze kunnen gevormd worden van ziel tot ziel, van geest tot geest of van lichaam tot lichaam tijdens ons bestaan (vorige levens of dit leven), maar ook in elke andere combinatie van ziel, geest en lichaam. Koorden kunnen ons direct of indirect beïnvloeden. Koorden kunnen blokkades in ons energiesysteem veroorzaken, omdat ze ruimten opvullen die leeg moeten zijn, omdat je vaak verbindingen hebt met personen die je los wilt laten en omdat ze chakra`s beschadigen die sterk moet zijn.  Door koorden door te snijden of schoon te laten maken krijg je meer ruimte. Je voelt je letterlijk en figuurlijk opgelucht en je kunt weer beter functioneren. De koorden doorsnijden kun je onder begeleiding van een ervaren medium of spiritueel begeleider laten doen.   *copyright tekst: ©Puur Medium van ©Mireille Online (tekst mag alleen vermenigvuldigd/gekopieerd worden met bronvermelding: © www.puurmedium.nl)
- Synonyms: energetisch, koorden, snijden, patronen, ziel, geest, lichaam, blokkade, energiesysteem
Krachtdieren/totemdieren - 

Krachtdieren zijn beschermgeesten in de vorm van dieren. Iedereen van ons heeft meerdere dieren als helper, beschermer en begeleiders in onze dromen en visioenen. In vele opzichten is ons eigen krachtdier de drager van onze persoonlijke kracht, die die persoonlijke kracht ook voor ons bewaart. Bepaalde dieren blijven een leven lang bij een persoon, terwijl andere komen en gaan. Deze dieren komen alleen om ons bij de oplossing van een bepaald probleem of een bepaalde situatie te helpen, of om een nieuw potentieel in ons op te wekken. Ook zijn krachtdieren machtige bondgenoten, die bescherming en hulp bieden. Volkeren zoals Indiaanse stammen en ook in het Sjamanisme geloven ze heilig in de superieure krachten van dieren. In het sjamanisme wordt veel met krachtdieren gewerkt. Alle dieren kunnen krachtdieren zijn. Misschien voel je je al lang tot één bepaald dier aangetrokken. Natuurlijk wensen de meesten zich een groot, krachtig dier als krachtdier, zoals bijvoorbeeld een wolf, een beer of een adelaar. Maar het zijn meestal de kleinere dieren die als grote krachtdieren naar voren komen. Wees dus niet bang voor het idee, dat je eigen krachtdier een muis of een mier kan zijn. Als je dit niet wil inzien, onthoud je je misschien van een grote kracht en leg je jezelf grenzen op. Ieder mens heeft tenminste 9 krachtdieren op een tijd. De dieren die vanaf je geboorte bij je zijn, zijn er om je te laten zien welke krachten je in deze leven ter beschikking staan. Krachtdieren zijn zielegidsen die op verschillende manieren zichtbaar kunnen worden. Een krachtdier kan je wijze lessen geven en je verder helpen in je ontwikkeling. Een ander woord voor krachtdieren is totemdieren. Een krachtdier verschijnt nooit zomaar. Het zal altijd een reden hebben en wil je altijd een boodschap meegeven. Er zijn verschillende manieren en oefeningen om er achter te komen welke totemdieren of krachtdieren bij jou horen. Bij voorkeur doe je de oefeningen bij een gespecialiseerde begeleider of sjamaan.

*copyright tekst: ©Puur Medium van ©Mireille Online (tekst mag alleen vermenigvuldigd/gekopieerd worden met bronvermelding: © www.puurmedium.nl)

- Synonyms: dieren, sjamaan, sjamanisme, krachtdieren, totemdieren, indianen, ontwikkeling, kracht
Kreeft 21 juni t/m 21 juli Sterrenbeeld/Astrologie -  Kreeft 21 juni t/m 21 juli Eigenschappen: thuisbasis scheppend voor zijn verwanten, gevoelig en verzorgend, gastvrij en huiselijk, moederlijk en koesterend, gevend en kwetsbaar, overgevoelig en sentimenteel, wisselvallig en humeurig, zelfmedelijdend en schuchter, afhankelijk en vastzittend aan het verleden   Maan Heerser over het sterrenbeeld Kreeft Trefwoord: Emoties De Maan is de natuurlijke satelliet van de Aarde. Borsten – Slijmvlies - Sappen. Het symbool voor zekerheid en emotionele behoeftes. Gevoelsmatig reageren op de buitenwereld. Veiligheid en ontvankelijkheid.  Aangeleerd gedrag uit de jeugd. Nacht en water, verwerking en geborgenheid. Vrouw / moeder en het volk *copyright tekst: ©Puur Medium van ©Mireille Online (tekst is eigendom van ©Puur Medium) en mag alleen vermenigdvuldigd/gekopieerd worden met bronvermelding: © www.puurmedium.nl Meer weten over tarot? Wil je graag een personlijke horoscopp of een astrologisch consult? Neem contact op met een van onze ©Puur Medium consulenten van ©Mireille Online en je Weet Meer!      Cancer: June 21 t / m July 21 features: creative home for his relatives, sensitive and caring, welcoming and homely, motherly and nurturing, giving and vulnerable, sensitive and sentimental, changeable and moody, self-pitying and timid, dependent and stuck to the past Moon Ruler of the constellation Cancer Keyword: Emotions The Moon is the natural satellite of the Earth. Breasts - Mucosal - Juices The symbol for security and emotional needs, Instinctively react to the outside world, Safety and receptivity, Learned behavior from the youth / night and water, Processing and security, Wife / mother and the people
- Synonyms: Sterrenbeeld, Kreeft, Lobster, Sandra Jansen van Galen, Astrolgie, Puur Astrologie, Juni, Juli
Kristal -  (Berg)kristal draagt een van de zuiverste en goddelijke energie in zich, en brengt uw ziel energetisch in contact met het universele licht. Het neutraliseert alle zware delen in uw aura en versterkt uw aura energie. Om de negatieve straling van elektrische toestellen te neutraliseren legt men een ruwe kristal op het toestel met de punt van het kristal richting het noorden. Om negatieve aardstralen om te helpen buigen kunt u bijvoorbeeld een Bergkristal onder het bed leggen, steeds met de punt in de richting van het noorden. Om de Geest te reinigen kunt u een kleine kristal dragen met de punt van het kristal gericht naar de Aarde om overtollige energie af te voeren. Wanneer iemand zich beter wil aarden is het aan te raden een stukje Bergkristal te dragen, maar dan met de punt van het kristal naar boven gericht om de Aarde-energie tot u te nemen. Om uw concentratie te behouden en te versterken kunt u een stukje Bergkristal op uw bv. werkplek leggen Bergkristal houd uw omgeving schoon en zuiver, geeft een neutraliserend en kalmerend resultaat van ieder die in de omgeving verkeerd van bergkristal, het is eigenlijk een mooi stukje ”gereedschap” in en om uw omgeving, om de zware energieën ook geen kans te geven.   *copyright tekst: ©Puur Medium van ©Mireille Online (tekst mag alleen vermenigvuldigd/gekopieerd worden met bronvermelding: © www.puurmedium.nl)
- Synonyms: edelsteen, concentratie, schoon, zuiver, reinigen, energie,
Kristalkinderen -  indigo kinderen, nieuwetijdskinderen. Het zijn allemaal benamingen voor de kinderen die hier zijn met een speciale gave of taak. Ze zijn vaak heel gevoelig voor alle informatie, zoals geluiden en sferen van buitenaf. Zij bezitten een mate van wijsheid die ongewoon is voor de jonge leeftijd waarop dit zich meestal openbaart. Ze willen zelf niet in de uitzonderingspositie gebracht worden, proberen zoveel mogelijk op te gaan in de meute van kinderen. De bijzondere opdracht of gave die ze hebben, openbaart zich meestal pas in de tweede fase van hun leven. Dus niet op heel jonge leeftijd. Op die leeftijd moeten ze vooral kind kunnen zijn. Sommige kinderen zien veel meer of weten veel meer dan anderen. Laat ze hier zelf vooral in aangeven hoe ze daar mee om willen gaan. Een kind zonder dit heeft al met veel dingen te maken tijdens het opgroeien, laat staan met deze extra dingen erbij. Ze kunnen vaak ook gevoelens van anderen oppikken en omdat ze niet weten wat ze daarmee moeten, blijken ze ‘onhandelbaar’ of krijgen ze een stempel. Terwijl dit juist niet geval is. Ze zullen eerder begeleiding moeten krijgen in het bij henzelf blijven.   *copyright tekst: ©Puur Medium van ©Mireille Online (tekst mag alleen vermenigvuldigd/gekopieerd worden met bronvermelding: © www.puurmedium.nl)
- Synonyms: kristal kinderen, indigo, nieuwetijdskinderen, begeleiding, stempel, gaven, bijzondere taak, kind zijn
Kristallen bol - 

Een kristallen bol of glazen bol is een object van kristal of glas dat gebruikt wordt bij waarzeggerij en helderziendheid. Het kristalkijken kan enig inzicht te bieden in heden, verleden of toekomst van de onderzochte persoon of gebeurtenis. Kristalkijken is al heel oud, in de overlevering van veel oude culturen wordt het al vermeldt. Ook is er al in Genesis een vermelding van het ‘schouwen’ in een het water dat in een zilveren beker geschonken is. Al sinds men zijn eigen reflectie kan zien in water, ‘schouwt’ men naar beelden om helderheid te brengen in vraagstukken of situaties. Later wordt dit ook met een spiegel gedaan. Men schakelt het bewust zijn uit en laat het onbewuste naar boven komen. Kristalkijken, schouwen in een spiegel of in een schaal met water kan men leren onder begeleiding van een ervaren medium of kristalkijker.

*copyright tekst: ©Puur Medium van ©Mireille Online (tekst mag alleen vermenigvuldigd/gekopieerd worden met bronvermelding: © www.puurmedium.nl)

- Synonyms: kijken, helderziendheid, waarzeggerij, spiegel, schouwen, onbewuste, medium
Kristaltherapie - 

is een alternatieve geneeswijze die stenen en kristallen gebruikt tijdens een behandeling om klachten op te lossen en te genezen. De therapeut plaatst kristallen op verschillende plaatsen op het lichaam, dikwijls corresponderend met de chakras, ofwel rondom het lichaam om zo een "energierooster" aan te leggen dat de patiënt zou omringen met geneeskrachtige energie. De kleur van de stenen kan gekozen worden volgens de corresponderende chakra. De chakras hebben volgens de theorie hun eigen energieniveaus en daarmee hun eigen kleur. Als men de geschikte kleur gebruikt zouden ziektes kunnen worden genezen. Stenen worden ook gebruikt aan de voeten om de persoon te "aarden" of ook in de handen. Soms worden kristalwanden gebruikt die naast de ontvanger of naast een "geblokkeerde chakra" worden geplaatst. Verschillende culturen hielden zich bezig met kristaltherapie, bijvoorbeeld de Hopi indianen en de Hawaïanen. Nu gebeurt dat ook nog. De Chinezen hebben traditioneel geneeskracht toegekend aan microkristallijn jade. Sommige andere oosterse culturen geloven dat smaragd versterkend werkt voor het geheugen en het bijvoorbeeld de intelligentie verhoogt. Het is een zachtaardige manier of vorm van geneeskunde, die de energie van de stenen gebruikt om het evenwicht in het organisme te herstellen en te harmoniëren. De stenen en mineralen hebben trillingen en eigenschappen die ertoe leiden dat lichamelijke en geestelijke spanningen opgelost kunnen worden. Als men helende stenen op de chakras legt of als sieraad draagt, hebben ze de eigenschap de organen van het respectievelijke chakra te ontspannen.

*copyright tekst: ©Puur Medium van ©Mireille Online (tekst mag alleen vermenigvuldigd/gekopieerd worden met bronvermelding: © www.puurmedium.nl)

- Synonyms: kristallen, edelstenen, mineralen, geneeskunde, spanningen oplossen, lichamelijke en geestelijke klachten, chakra's, energie
Kruiden -  Een kruid of keukenkruid is een kleine groene plant die gebruikt kan worden als specerij om de geur en smaak van gerechten te verbeteren. Sommige kruiden bestaan uit vermalen plantenwortels, andere uit bladeren, zaden, stengels of vruchtdelen. Sinds mensenheugenis is bekend dat bepaalde planten een geneeskrachtige werking kunnen hebben en al even lang wordt daar gebruik van gemaakt. Kruiden worden in alle culturen vanuit de vroege oudheid gebruikt om eten qua smaak te verbeteren maar ook als huis-, tuin- en keukenmiddeltjes om lichamelijke klachten of emotionele problemen te verhelpen of te voorkomen. Ook als kruidenbuideltje, een talisman, kruiden bij je te dragen die je in bepaalde situaties of gemoedstoestanden kunnen helpen. Kruidengeneeskunde, ook wel fytotherapie, ('behandeling met planten') genoemd, is het behandelen van gezondheidsklachten en ziekten met plantaardige middelen. In de kruidengeneeskunde gebruikte plantaardige middelen noemt men kruidengeneesmiddelen of fytotherapeutica. De definitie van de Nederlandse Vereniging voor Fytotherapie luidt: "Geneesmiddelen die als actieve ingrediënten uitsluitend planten, delen van planten of plantenmaterialen of combinaties daarvan bevatten, in ruwe of bewerkte staat. Fytotherapie wordt zowel in diverse natuurgeneeswijzen als op beperkte schaal in de reguliere context gebruikt. Veel van deze kennis is gebaseerd op eeuwenlang behouden en doorgegeven gebruiken. Vanuit deze kennis zijn veel enkelvoudige geneesmiddelen ontwikkeld. Kruidengeneeskunde kent verschillende tradities. De hedendaagse medicijnen en farmacie is ontsprongen uit de kruidengeneeskunde. Kruiden worden in talrijke culturen gebruikt, onder andere in de westerse, de traditionele Chinese geneeskunde en de Ayurveda. De filosofie/ de gedachte erachter verschilt echter per cultuur. Er zijn diverse instellingen en personen die kruidenleer aanbieden als opleiding of cursus. Vooral bij de natuurgeloven, natuuraanhangers en heksen worden kruiden en de krachtige en geneeskrachtige werking ervan gebruikt.   *copyright tekst: ©Puur Medium van ©Mireille Online (tekst mag alleen vermenigvuldigd/gekopieerd worden met bronvermelding: © www.puurmedium.nl)
- Synonyms: kruiden, geneeskunde, medicinaal, kruidenleer, planten, specerij, geur, behandeling
Kruinchakra -  Is de bovenste van de 7 hoofdchakra’s waarover meestal gesproken wordt als het over chakra’s gaat. Chakra’s zijn energiecentra die zich in het energetische lichaam bevinden om de mens heen. Elk chakra staat voor een gebied van het lichaam en van de emoties en alles wat daar bij hoort. Chakra 7, het Kruinchakra of Kroonchakra bevindt zich boven op het hoofd. Het is net als Chakra 1 een verticaal gericht chakra, het is de bovenkant van het Wortelchakra en heeft er via het kanaal van de Kundalini ook een rechtstreekse verbinding mee. Waar Chakra 1 de verbinding met Moeder Aarde is, geldt voor Chakra 7 dat het de verbinding met de kosmos vormt. Het is de plek waar het kleine, het lichaam, zich verbindt met het grote, het universum. Het is het chakra van spiritualiteit, van heldersprekendheid en helderwetendheid. Lichamelijk is het Kruinchakra verantwoordelijk voor het goed functioneren van de grote hersenen, de epifyse of pijnappelklier, en de hersenschors. Sleutelwoorden zijn: spiritualiteit, bewustzijn, meditatie, lichtwerk, hogere dimensies, Hoger Zelf en de god of godin in jezelf, wijsheid, verlichting, eenheid, zelfverwerkelijking. Een andere naam of associatie is de Lotus met de duizend blaadjes. De lotusbloem is de belichaming van schoonheid, zuiverheid, puurheid, harmonie en spiritualiteit. En de Duizend Blaadjes symboliseren de vele mogelijkheden van dit chakra. Een bloem die zich uit de aardbodem omhoog werkt en alle modder en vuil van haar bladeren laat afdruipen. Het kruinchakra is dan de hoofdbloem van de Lotus, die zich bovenop ons hoofd heeft geopend voor het universum, en voor het grotere dat je zelf bent: je ziel, je Hoger Zelf en de god of godin in jezelf. Het zevende chakra is de laatste in een reeks van 7 ontwikkelingsstappen en bewustzijnsniveaus. Het is de verbindingsplek tussen helemaal fysiek en helemaal spiritueel. Het Kruinchakra is belangrijk voor het transcenderen van onze emoties en persoonlijkheid. De eenheid en heelheid van de wereld zoeken in plaats van het iedereen en alles is mijn vijand, de afscheiding. Het universele bewustzijn de plaats laten innemen van het ego. Het lichamelijke gebied wat hier bij hoort:  het centrale zenuwstelsel, de grote hersenen, hersenschors, de epifyse of pijnappelklier en de schedel.   *copyright tekst: ©Puur Medium van ©Mireille Online (tekst mag alleen vermenigvuldigd/gekopieerd worden met bronvermelding: © www.puurmedium.nl)
- Synonyms: chakra's, energetisch lichaam, lotusbloem, spiritualiteit.
Kundalini -  is een in Indiase yoga en tantrische geschriften beschreven spirituele kracht die in mensen aanwezig zou zijn. Het is een woord uit het Sanskriet dat letterlijk 'de opgerolde' betekent. Het verwijst naar een vermeend klein, spiraalvormig opgerold, energiekanaaltje dat aan de basis van de wervelkolom in de stuit zou zitten; niet de stuit in het fysieke lichaam maar de energetische dubbelganger ervan, het energielichaam. Uit de bovenkant van deze spiraal stroomt een onzichtbare energie: de kundalini-energie. Deze energie kan door vele kanalen in het energielichaam stromen en ook uitstromen in de aura. De kundalini is net zo onlosmakelijk met ons leven verbonden als ons energielichaam, de aura of de chakra's en is ook essentieel voor het leven. Deze energie helpt op fysiek niveau mee aan de vorming en ontwikkeling van het lichaam tijdens het gehele leven. Bij ziekte of onbalans kan de kundalini in actie komen om te helpen bij de genezing. Het is ook de benaming van een bepaalde vorm van yoga.   *copyright tekst: ©Puur Medium van ©Mireille Online (tekst mag alleen vermenigvuldigd/gekopieerd worden met bronvermelding: © www.puurmedium.nl)
- Synonyms: indiase yoga, tantra, geschriften, spirituele kracht, energetisch lichaam, opgerold, energiekanaaltje

Spiritueel woordenboek

Spiritueel woordenboek: Hier vind je alles over spiritualiteit en wat jij graag wil weten over paranormale en spirituele zaken. Je kunt termen en en namen terugvinden waar je wel van gehoord hebt maar niet precies weet wat het betekend of inhoud. Denk daarbij aan bijvoorbeeld: Aarden, chakra’s, derde oog, energetisch healen, wat is een medium, wat is een paragnost? hoe zit dat met spirits en gidsen, welke kleur heeft welke betekenis, aards-engelen,  sterrenbeelden, van Vissen tot waterman, alle planeten die astrologisch van betekenis zijn staat vermeld en uitgelegd, wat is eigenlijk een geboortehoroscoop? aura, aurakleuren,  afschermen, automatisch schrift, dierenmedium, kinderfluisteraar, soulreader, Existentiele intelligentie, boeddha, edelstenen, uitleg van edelstenen, channelen, uitleg over kaartleggingen.

Wist je bijvoorbeeld dat:Helderhoren net zo iets is net als Helderziend, -luisterend, -proevend, -ruikend , -voelend een onderdeel van paranormale begaafdheid en hoort bij het mediumschap. Iedereen heeft meerdere zintuigen, zoals proeven, luisteren, horen, weten, voelen, zien. Ook heeft men de zintuigen waar je het woord Helder voor kan zetten, helderhoren, helderzien, helderproeven, helderruiken, heldervoelen en helderweten. Dat zijn hele fijne zintuigen die iedereen heeft, maar men is verleert er naar te luisteren.

Kortom, alles dat jij graag wilt weten kun je vinden in ons spiritueel woordenboek.

Spiritueel woordenboek: Mis je nog iets in ons woordenboek? Voel je vrij dit via het contactformulier aan ons te mailen.

Maandprognose (voorspelling) december 2015