Schorpioen, Mercurius en Nieuwe maan

Maandprognose november 2015

Passie en Intensiteit

Mercurius en nieuwe maan

Schorpioen, Mercurius en Nieuwe maanSamen met een gepassioneerde Zonnekracht in het gesternte Schorpioen, belandt je in een periode wat gaat over doorleven en intensiteit. Het is het soms gevreesde astrologische teken Schorpioen, waardoor de kern van ons Zonnestelsel, de Zon zich het grootste gedeelte van deze maand beweegt.

Je word aangemoedigd je passie te volgen en jezelf feilloos te laten loodsen door je ‘innerlijke radar’ van het weten.

De periode van afbraak is begonnen en dat dit niet kleurloos, kil of koud hoeft te zijn, laat deze schitterende, bontgekleurde herfst al dagen zien. De natuur en Moeder Aarde trekken zich op ons continent langzamerhand terug om in een ruststand te komen en dat hebben zij wel verdiend!

Mercurius en nieuwe maan

Het zijn de duistere onderstromen van Scorpio, welke je blindelings weten te raken op de uitdagingen welke je schuwt. Kijk niet vreemd op als je in contact wordt gebracht met je eigen schaduwkanten, zoals angst, wrok of woede. Je krijgt alle gelegenheid om aan het einde van je eigen donkere tunnel, het licht weer te zien schijnen. Dit kan uiteraard zeer confronterend zijn.
Zon in Schorpioen neemt je mee de diepte in, zodat transformatieprocessen grondig hun werk kunnen doen en de eventuele ‘emotionele angel’, eindelijk verwijderd kan worden. Voor lauwheid is even geen ruimte! Neem je het dappere besluit jezelf de aandacht te geven via zelfonderzoek, wordt je hierin zeker aangemoedigd. Schakel desnoods een professional in voor zelfreflectie.

De bewegelijkheid van de kleine communicatieve planeet Mercurius, neemt van
2 november tot en met 20 november 2015 ook het besluit de gemoederen van dat wat leeft in de diepte, tevoorschijn te halen. Dit, door tevens de astronomische loopbaan van het gesternte Schorpioen te betreden.
Je zult merken dat je, misschien wat ongemakkelijk, als vanzelf belandt in een diepzinnig gesprek en dat de vinger feilloos op de juiste blauwe plek wordt gelegd. Misschien wordt je een ongewenste spiegel voor gehouden.
Kortom, je hart is in ieder geval bereidt je eigen onderwereld te betreden en dit eventueel en mede dankzij de ander.  Een transformatieproces kan vervolgens met vlag en wimpel slagen.

De stand van Nieuwe Maan op 11 november, gooit meedogenloos vervolgens nog wat kolen op het vuur om eventueel gesudder geen ruimte te geven! Je word met hand en tand aangemoedigd, vanuit een grondige reorganisatie het nieuwe startsein te geven voor jezelf.

De vrouwelijke Aphrodite Venus en de oorlogsgod Mars, bewegen al een tijdje hand in hand samen door de Gordel van de dierenriem. Na behoefte te hebben gehad naar gedetailleerd onderzoek, laten zij beiden de touwtjes vieren om gezamenlijk de lieftallige en harmonieuze Weegschaal in te stappen. Deze verzachtende stand zal op 12 november van start gaan en betekent dat je liefdes- en vriendschappelijke relaties het fijn krijgen. Verlangen naar warmte, genegenheid en een liefdevolle verbinding nemen toe en eventuele scherpe kantjes verdwijnen. Waak er wel voor dat je niet alles met de mantel van liefde wilt bedekken, in deze Schorpioentijd.

Als de prachtig blauwgekleurde en achtste vanaf de Zon gezien planeet Neptunus weer in vloeiende beweging terugdraait in haar loopbaan om de Zon, is op collectief niveau ons zesde zintuig weer naar de buitenwereld gericht. Deze uiterst fijnstoffelijke en verfijnde communicatiebron verbindt je opnieuw met de buitenwereld. Als je goed geaard bent, kan je nog meer in overgave naar jezelf en de Wereld om je heen zijn.

In de Mysteries van het leven rust de mooiste, ontluikende schoonheid!

Warme Groet,

Sandra Jansen van Galen