Jaarhoroscoop 2016! 

Lees hier wat 2016 gaat brengen! Alle Sterrenbeelden staan voor jouw beschreven.

Veel Plezier!

RAM

Algemeen

Je weet overwegend de meeste tijd wat je wel en niet wilt, Ram. Zo ook in 2016.  Trefwoorden die bij jouw teken opduiken zijn tact, timing, uiten en communicatie. Wil iemand een goed gesprek of een levendige discussie, dan kunnen ze gerust bij jou komen aankloppen. Met betrekking tot je woon- en/of werkruimte kan een bepaalde verandering aan de orde komen. Maart, april, mei en september lijken prima om daar vaker mee bezig te zijn. Let tijdens die maanden wel een beetje extra op je woorden. Rake opmerkingen van jou kunnen – al zijn ze nog zo goed bedoeld – de ander eerder kwetsen. De kleur blauw in vele varianten zal je meer aanspreken.

Liefde en vriendschappen

Positief is dat men je vaker opzoekt. De mensen zullen je grappig, aantrekkelijk en waarschijnlijk op een leuke manier een beetje gek vinden, let maar op. Iets minder positief: Heb je een vaste partner? Misschien is de eenheid tijdens de lente even zoek. De verschillen onderling kunnen af en toe parten gaan spelen. Hoe komt het dat wat je eerst zo aansprak in de ander, ineens soms minder leuk lijkt? Het kan je bezig gaan houden. Toch lijken er ook mooie perioden aan te komen als het bijvoorbeeld gaat om er een poosje tussenuit te gaan. Dingen uitpraten en/of een compromis sluiten, daar doe je alleen maar goed aan.

Werk en geldzaken

Tijdens de zomer en de herfst krijg je waarschijnlijk veel gedaan van een meerdere of collega´s en kun je vaak profiteren van een uitstekende sfeer. Mocht je van baan gaan veranderen, dan kan het zo zijn dat je in het begin erg zal moeten wennen. Oppassen voor ongeduld, Ram. Neem de tijd als er veranderingen aanbreken. Hoe flexibeler je je opstelt, hoe beter één en ander zal verlopen. De kans op succes met betrekking tot werken en alles omtrent de financiën komt voor de maanden februari, april, september en oktober in zicht.

Gezondheid

De ogen/het gezichtsvermogen en/of de keel worden mogelijk het zwakke punt. Verder komt de keelchakra bij je sterrenbeeld naar voren. Daar meer aandacht aan schenken en bijvoorbeeld kiezen voor turkooisblauwe accessoires bij je kleding is de aanrader. Zwemmen, naar de zee kijken, romans en gedichten lezen, zelfexpressie, zingen, mantra’s: zo ben je weer sneller in balans. Edelsteentherapie: aanrader is een Turkoois. Deze schijnt positieve energie aan te trekken en beschermt geest en lichaam tegen negativiteit. Mocht deze steen je eventueel minder aanspreken, kies dan gerust voor een Aquamarijn.


 

STIER

Algemeen

De trefwoorden voor 2016 die voor jouw sterrenbeeld opduiken zijn harmonie, strijdvaardigheid, respect en relativeringsvermogen. Wat is nou precies jouw verantwoordelijkheid, of denkt iedereen soms dat jij alles wel even kan doen? Even opletten, Stier. Grenzen stellen en bewaken, zelfrespect projecteren, daar zal het komend jaar bij jou vast echt vaker om gaan draaien. Kleuren die je extra zullen aanspreken zijn groen en blauw, deze werken rustgevend en genezend. Aanraders zijn verder tuinieren, zingen, tekenen/schilderen, mooie dingen creëren, concerten bezoeken, je verdiepen in de mystieke kanten van oude culturen en luisteren naar wat je dromen je te vertellen hebben. Er zijn ook genoeg boeken over deze onderwerpen te vinden!

Liefde en vriendschappen

Mooi, in relaties kun je ook genieten van de simpele dingen. Maanden met een sterretje worden in ieder geval maart, mei en november/december. Ietsje minder positief en zaken om rekening mee te houden worden af en toe te heftig reageren en kansen missen omdat je niet zo gediend bent van veranderingen. Ben je single en bevalt dat je niet helemaal of helemaal niet, ga gerust tot initiatieven over. De beste periode daarvoor ligt in de tweede helft van 2016.

Werk en geldzaken

Wat veranderingen betreft kan dat in je werk soms gedoe gaan geven, met name in het voorjaar. Houd er gewoon een beetje rekening mee dat je niet altijd in je eigen tempo de dingen kunt doen; aan jezelf aanpassen aan andermans eisen ontkom je waarschijnlijk toch niet. Sparen, investeren en beleggen, als je het slim aanpakt, zal je succesvol kunnen zijn. Vertrouwen op wat je instinct je zegt speelt daarin trouwens een grotere rol. Gunstig bijverschijnsel is dat het je aan je financiële inzicht niet zo gauw zal kunnen mankeren!

Gezondheid

Let beter op wat je eet, zo voorkom je ook vaak klachten op het gebied van de spijsvertering. Meer lichaamsbeweging is met name in het voorjaar en het zomerseizoen helemaal oké. Edelsteentherapie: een Topaas is de aanrader als je darmen opspelen en een steen zoals de Smaragd kan helpen bij problemen op het gebied van het gezichtsvermogen, geeft meer inzicht in je eigen problemen en helpt jou om een verstoord evenwicht weer in balans te brengen. Kies voor een Amethist als je last hebt van migraine en/of de nek- en schouderspieren. Het is het proberen waard!

 


 

TWEELINGEN

Algemeen

In 2016 zullen bepaalde veranderingen (zeker in je privéleven) nogal centraal gaan staan. De trefwoorden zijn discipline, onafhankelijkheid en spontaniteit. En het lijkt heel belangrijk voor je te gaan worden dat je steeds voldoende uitdagingen en avontuur kunt ervaren. Idealisme en opkomen voor de zwakkeren duiken vooral op in januari, februari en maart. Tegen de zomervakantie zou het een prima periode zijn om je te richten op zaken die met je uiterlijk te maken hebben, overweeg je een metamorfose, profiteer dan van die tijd. Over creatief en kunstzinnig bezig zijn: zelfs al vind je dat je talenten niet op dit gebied liggen, je jaarvoorspelling duidt er toch echt op dat dingen kunnen scheppen met je verbeeldingskracht erg goed voor je kunnen uitpakken. Kleuren die dit jaar prima bij je teken passen zijn rood, oranjetinten en geel. Meer tijd in de natuur doorbrengen en boeken lezen over bijvoorbeeld het boeddhisme en feng shui zijn ook de aanraders.

Liefde en vriendschappen

Simpele gebaren van vriendelijkheid naar iedereen in nood zullen van heel grote waarde zijn. Luisteren naar wat de ander te zeggen heeft, manipuleren of een beetje stiekem gedrag proberen te vermijden en op zijn tijd om jezelf kunnen lachen worden ook belangrijk. Heb je iets goed te maken met iemand, profiteer vooral van de eerste maanden. Heb je sinds lange tijd een relatie en lijkt de passie soms weg? Ga anders eens in gedachten terug naar jullie begintijd en verras de ander met iets leuks. Zoiets zet echt positieve ontwikkelingen in werking, geloof het maar, Tweeling!

Werk en geldzaken

Zonder dat je het misschien in de gaten hebt kun je soms de indruk wekken dat je het eigenlijk allemaal wel weet en gezien hebt. Eventueel iets meer oprecht geïnteresseerd zijn in collega´s et cetera kan dan geen kwaad, hoor. Voor alles op het gebied van een verhuizing ziet het er na april zonnig uit. De mooiste maanden worden vast juli en augustus; een reis kan beduidend meer gaan kosten, maar zal een onvergetelijke ervaring worden. Voor belangrijke beslissingen of grote aankopen zien de wintermaanden er helaas wat minder gunstig uit, je bent alvast gewaarschuwd..

Gezondheid

In januari, oktober en november loop de je meeste kans op een dipje of probleempjes. Juist dan is het belangrijk dat je ervoor blijft zorgen om vaker even los te komen van verplichtingen die zwaar op je kunnen drukken. Edelsteentherapie: een Robijn werkt versterkend op het bloed, kan verder ook goede dienst bewijzen bij suikerziekte, vermoeidheid en melancholie, versterkt je intuïtie en geeft wat meer moed. Kies voor een Citrien als jezelf concentreren minder goed schijnt te lukken.


 

KREEFT

Algemeen

In 2016 zal je prima kunnen werken aan je zelfvertrouwen en zelfstandigheid. Mogelijkheden voor de toekomst open willen houden en het buitenland staan ook meer op de voorgrond. Misverstanden ophelderen, bemiddelen in bijvoorbeeld januari en in de zomer, plus je inzetten voor een goed doel tijdens het zomerseizoen, als je wilt kun je in een recordtijd veel voor elkaar krijgen. Je tijd zo effectief mogelijk gebruiken zal over het algemeen je streven zijn. Jouw kleuren: wit en pasteltinten. Maart, juni en juli staan voor jou vast meer in het teken van nieuwe snufjes en technologie. Kokkerellen, kookworkshops, meer tijd besteden aan een dieet en dergelijke duiken op voor de maanden na april.

Liefde en vriendschappen

Doorzetten en luisteren zal je in de lente waarschijnlijk stukken meer moeite gaan kosten. Let op: als je geduldig en vriendelijk bent voor jezelf, dan kun je het eerder als vanzelfsprekend ook voor anderen zijn. De meest harmonieuze maanden voor de liefde: februari, juli en de herfst. Een andere werk- of woonomgeving kan in het nieuwe jaar ook centraal gaan staan. Een open kijk op de wereld hebben, een grotere bewegingsvrijheid afdwingen, een goede uitlaatklep vinden voor je overtollige energie en bijvoorbeeld je plichten als ouder serieuzer nemen, daar ligt vooral de eerste maanden weer meer de nadruk op. Ben je in je vertrouwde omgeving of een poosje elders: andere dingen willen doen, je kennissenkring uitbreiden en speelser met anderen omgaan komen daarbij naar voren. Dan nog dit, meeleven met mensen die het moeilijk hebben, daar is niets mis mee. Zorg er alleen wel voor dat je niet leeggezogen wordt. Visualiseer anders een beschermend laagje om je heen.

Werk en geldzaken

Nieuwe ondernemingen waaraan begonnen wordt kunnen een langdurige invloed hebben, alles goed blijven overwegen is uiteraard verstandig. Wil je een nieuwe studie gaan volgen? Doen! Je vooruitzichten daarvoor zijn prachtig. Zeker in de herfst is voorzichtigheid qua werk en financiën geboden. Gecenterd blijven is de aanrader. De administratie op orde houden en tijdig de rekeningen betalen duiken op, evenals de neiging om je budget fors te overschrijden.

Gezondheid

Op tijd gas terug nemen is iets wat in 2016 vaker aan de orde zal komen. Was je de afgelopen weken soms moe en af en toe wat onzeker, de laatste dagen van januari en met een beetje geluk zelfs de maand februari zal dit absoluut niet het geval zijn. Bergkristal zou een mooie steen voor je kunnen zijn, deze bevordert het heldere denken en helpt je het gevoel “hier ben ik” te versterken. Vermijd verder gerust overdrijving, Kreeft. Blijf aandacht besteden aan de manier waarop je leeft, aan lichaamsbeweging en natuurlijk aan gezonde en aantrekkelijke uitziende voeding.

 

LEEUW

Algemeen

De zaken waar en wanneer dan ook goed organiseren, zelfvertrouwen hebben, lol hebben, meer tijd spenderen aan recepten, alles rondom koken, et cetera, in 2016 zal meer van het leven willen genieten prominenter op de voorgrond komen te staan. Kom je ergens toch niet uit, ga je over je eigen grenzen, slaat stress toe of sta je voor een dilemma? Met name maart/april en mei ben je eerder geneigd om toch tegen beter weten in zelf te blijven hannesen. Een partner of iemand waar je goed mee overweg kunt laat je inzien dat je best hulp kunt gebruiken om tot een oplossing te komen. Bedenk gerust dat om hulp vragen geen kwestie is van zwakte, maar juist van kracht!

Liefde en vriendschappen

Mooie vooruitzichten inzake elkaars eigenheid respecteren. Maanden met een sterretje worden februari, juli, augustus en september. Geldingsdrang, jaloezie en bezitterig kunnen zijn lijken weinig aan de orde te gaan komen. Ben je ongewild vrijgezel, nog jong of wat ouder? Toon initiatieven, ga ergens naar toe waar je nooit eerder bent geweest. Het maakt eigenlijk niet zoveel uit wat je onderneemt, maar als je niet alleen wilt zijn of blijven, doe iets. Nieuwe vriendschappen aantrekken geldt overigens ook zeker voor 2016, in het bijzonder voor de zomermaanden. En daarbij, jezelf inzetten voor anderen, je spontaniteit uiten, je gaat vast hoog scoren.

Werk en geldzaken

Of je nu op zoek bent naar een baan, zelfstandige bent, of al een poosje een werkgever hebt, zorg er voor dat je jouw unieke eigenschappen toont. Een echte Leeuw laat tenslotte wel zien wie hij is en wat hij kan,  toch? Alles omtrent werk en een bepaalde studie kan soms veel van je gaan vergen, dat dan weer wel. Ga er rustig voor zitten als er bijvoorbeeld in de lente iets op het financiële gebied speelt waar je zo één twee drie geen oplossing voor weet, Leeuw. Juridische kwesties kunnen in jouw voordeel worden opgelost, durf daar vooral op te vertrouwen.

Gezondheid

Oké Leeuw, het ziet ernaar uit dat je in 2016 over het algemeen mag rekenen op een goede weerstand. Juni, augustus en september zien er in het bijzonder prima uit. Het eventueel zwakke punt met name tijdens de wintermaanden is dat je soms het idee kunt hebben dat je eigen energie weglekt naar anderen. Qua edelsteen is de Olivijn dan de aanrader. Koop een mooie Citrien voor jezelf als je een steuntje kunt gebruiken bij extra geestelijke inspanning.

MAAGD

Algemeen

Aan jezelf gaan twijfelen, je druk maken over ouder worden, het is eigenlijk zonde van je tijd. Het goede nieuws is dat je op de één of andere manier iets ruimdenkender zult gaan worden. Inzicht en spiritualiteit zijn jouw trefwoorden voor 2016. Een begripvolle houding naar jezelf toe, diverse zaken als een leerproces zien en stap voor stap te werk gaan als je voor dit jaar goede voornemens gepland hebt staan, prima. Wit, goud en paars zijn de kleuren die uitstekend bij je passen. Dan nog even dit, sta je in contact met je gidsen, dan hoor je daarvan een warm en blij gevoel te krijgen.

Liefde en vriendschappen

Grenzen stellen en bewaken, volgens de tarotkaarten gaat dat je in 2016 beter af. Als je denkt dat de ander je negeert of vergeten lijkt te zijn weet je ongetwijfeld genoeg te verzinnen om de aandacht op je gevestigd te krijgen. Minder ernstig zijn, een glimlach laten doorbreken, samen met een goede vriend of vriendin lol maken, daar doe je goed aan, Maagd! Alles rondom relaties, kinderen, creativiteit en ouderschap wordt in elk geval januari, mei en juni positief beïnvloed. Als laatste over de liefde, op dingen snel willen rust bepaald geen zegen, op zaken langzaam laten groeien wel.

Werk en geldzaken

Ambitie is prima, zolang het niet ten koste gaat van anderen. Soms een beetje dwangmatig gehecht zijn aan zogenaamde zekerheid komt naar voren. En je weet het vast wel, eigenlijk zijn er maar twee zekerheden: de ene is dat alles verandert en de tweede is dat we er ooit niet meer zijn. Reden des te meer om zoveel mogelijk het leven te vieren, ook qua werk. Bevallen je werkzaamheden niet echt? Gooi eens een visje elders uit, ga rustig op zoek naar iets anders. Februari en de zomermaanden worden mogelijk een beetje onrustig. Maar verder ziet het er overwegend prettig uit. Iemand die bewezen deskundig is inschakelen als het een verkoop van een huis betreft en risico’s nemen op het financiële gebied beperken, daar vaar je wel bij.

Gezondheid

Ondervind je problemen met de luchtwegen? Water met zuiver etherische Cypres- of Eucalyptusolie in een geurlampje verdampen kan helpen tegen hoesten en griepklachten. De kruinchakra verdient extra aandacht. Passende edelsteen is de Amethist, deze maakt kalm en werkt tegen slaapproblemen en hoofdpijn. Amethist is overigens ook heel geschikt als je een HSP bent. Massage en yoga laten je echt levend en verwend voelen. Periodes van een heel goede emotionele en lichamelijke gezondheid vallen zeker in de lente en augustus/september.


 

WEEGSCHAAL

Algemeen

2016 wordt een goed jaar voor je. De trefwoorden zijn verandering en verbondenheid. Vind je het tijd geworden om het leven meer in eigen hand te nemen en schaamte, het gevoel steeds te moeten kiezen, een slachtofferrol, berouw of iets dergelijks achter je te laten, gelijk heb je! De kleur oranje komt naar voren bij jouw sterrenbeeld, Weegschaal. Deze kleur staat onder andere voor enthousiasme, actie en vrolijkheid. Probeer verder liever niet te vaak bepaalde confrontaties uit de weg te gaan. Want dat gaat waarschijnlijk alleen maar averechts voor je uitpakken, hoor. Regelmatig iets moois voor jezelf kopen en/of jezelf een beloning in het vooruitzicht stellen als je bijvoorbeeld een lastige klus hebt geklaard zijn ook echt de aanraders voor dit jaar.

Liefde en vriendschappen

Een goede balans weten te vinden als het gaat om emoties en gedrag staat januari, februari en een groot deel van de herfst- en winterperiode centraal. Let op, gevoelens kunnen je zomaar overkomen, maar je hebt wel degelijk zelf de regie als het gaat om je eigen daden. Een goede verstandhouding hebben met degenen die je liefhebt vind je erg belangrijk. De kans is ook aanwezig dat je bijvoorbeeld via het internet gaat speuren naar uit het oog verloren vrienden of kennissen.

Werk en geldzaken

De drukke baasjes onder de Weegschalen zouden er beter op kunnen letten dat ze voldoende pauzes nemen. Artistieke, spirituele en muzikale zaken hebben veelbelovende vooruitzichten, maart, mei en juni springen er wat dat betreft uit voor je. Lui zijn en minder energie lijken te hebben voor routinewerk of bepaalde plichten die op je drukken zou soms voor je op kunnen gaan in de maanden juli, oktober en november. En het cijfer 2 kwam in de tarotkaarten meerdere keren bij jouw voorspelling naar voren. Voor alles wat met geldkwesties van doen heeft ligt de nadruk op de maanden februari en november.

Gezondheid

De tweede chakra komt bij jouw teken naar voren. Veel water drinken, sinaasappeltjes persen, prima. De blaas en nieren kunnen het wat zwakkere punt zijn. Het dragen van een Agaat of een Jaspissteen is dan trouwens een aanrader. Minder zout gebruiken, de tijd nemen voor ontspanning, positieve gedachten koesteren, mediteren, yoga, dingen doen die je als kind al leuk vond, ga ervoor! Vanaf april zal je trouwens langere tijd kunnen profiteren van meer dan voldoende energie, geestelijk en lichamelijk.

SCHORPIOEN

Algemeen

Loyaliteit en vrijgevigheid zijn begrippen die meteen in de tarotkaarten voor jou als Schorpioen naar voren komen. Een nieuw huisdier of meer tijd spenderen aan dieren brengt leven in de brouwerij. Taken als mantelzorger of vrijwilliger zal je nauwgezet uitoefenen. Je eigen inzichten volgen, je verdiepen in spirituele onderwerpen, jezelf minder bezig houden met andermans tekortkomingen, daar doe je zeker in 2016 alleen maar goed aan. Blijf je trouw aan jezelf en volg je het pad dat bij je lijkt te horen, dan kunnen er best wondertjes gebeuren. De maanden maart, juli en november krijgen wat dat betreft een sterretje. Overweeg je een andere/frissere look? De eerste maanden zien er daarvoor veelbelovend uit.

Liefde en vriendschappen

Charmant en innemend ben je. Minpuntje: snel aangebrand zijn. Communicatiestoornissen zullen zich met name in de tweede helft van het jaar vaker voordoen. Kalm en geduldig blijven kan soms een probleem zijn, zeker als je het idee hebt dat men je niet goed begrijpt of jezelf geprovoceerd voelt. Aan de andere kant: mensen steunen, hulpvaardig zijn en vertrouwen wekken bij anderen komen ook heel duidelijk bij je jaarvoorspelling naar voren, net als het vaker ervaren van een impuls, het gevoel krijgen dat er iets nieuws in de lucht hangt en het verbreden van je horizon.

Werk en geldzaken

De meeste maanden zal je qua werk de leiding willen nemen. Velen zitten daar niet mee en vinden het prettig dat jij er tenminste bent als er iets te regelen valt. In het bijzonder met Watermannen, Stieren en Boogschutters zou het er allemaal iets minder harmonisch en gezellig aan toe kunnen gaan, die reageren waarschijnlijk al snel feller op je verzoeken (of bevelen). Lastige kwesties qua werk of op het financiële gebied kun je vanaf augustus beter meteen aanpakken, even laten liggen of voor je uit schuiven lijkt geen strak plan. Maak vooral gebruik van je volharding, Schorpioen. Ten aanzien van een betaald project zal je dit jaar op een hoger niveau komen.

Gezondheid

De huid kan het wat zwakkere punt zijn. Edelstenen zoals Aquamarijn, Bergkristal en Groene Aventurijn kunnen helpen tegen allergieën en huidproblemen. De hartchakra komt verder ook bij jou als Schorpioen naar voren. Werkt deze minder goed, dan kun je je wat eenzaam voelen. Werkt deze te sterk, dan kunnen bijvoorbeeld jaloeziegevoelens optreden. Aanraders: bloemen en planten in huis halen, meer aandacht besteden aan een juiste ademhaling, Oosterse filosofie en meer met mensen omgaan die jou een goed gevoel geven. Let je er dat je voldoende slaap krijgt?

Boogschutter 22 november t/m 20 december Sterrenbeeld/Astrologie

BOOGSCHUTTER

Algemeen

Optimistisch en vriendelijk, die indruk wek je vast meestal bij velen. Logisch, je kunt mensen ook echt inspireren met je uitlatingen en gedrag. In het tweede kwartaal lijkt er volgens de tarotkaarten een beetje onrust voor je te bespeuren. Erkenning krijgen en jezelf uiten komen bij jouw teken ook naar voren voor 2016. En de vrijheid nemen om te kunnen doen wat je wilt neemt naarmate het jaar vordert een grotere plek in. Zenuwachtig voor bijvoorbeeld vergaderingen, sollicitatiegesprekken of iets dergelijks? Trek blauwe kleding aan, de kleur blauw kan rustgevend werken en is goed voor je zelfvertrouwen. Leven vanuit je oerkracht en durven zijn wie je echt bent, daar gaat het met name na het vanaf het voorjaar vaker om draaien!

Liefde en vriendschappen

Ten aanzien van de liefde zien met name de lente en de nazomer er zonnig voor je uit. Verplaatsing is het trefwoord. Het zit er in dat je vaker even uit je vertrouwde omgeving weg zal zijn. Lekker er tussenuit, alleen of met een partner. De kans bestaat zeker dat de drang naar avontuur ook vaker uitgeleefd zal worden. Misschien maken bepaalde verantwoordelijkheden je vanaf april soms een beetje kregel, dat kan. De ruimte krijgen om je mening te kunnen uiten neemt ook een belangrijke plaats in. Schort het te vaak aan dat laatste, de aanrader is dan om je gedachten te gaan noteren. Krijg je de behoefte om verhalen te gaan schrijven over bepaalde ervaringen? Doen.

Werk en geldzaken

Of je nu voor een baas werkt of als zelfstandige aan de weg timmert, over het algemeen ben je in 2016 gemotiveerd en enthousiast bezig. En alles omtrent je kennis vergroten, het afronden van een studie, een andere baan, of het vorm geven aan creatieve ideeën geeft positieve vooruitzichten te zien, Boogschutter! Was je eerder ergens gefrustreerd over, dit jaar heb je genoeg energie om de zaken uit te voeren die je in je hoofd had. De financiën bieden een aantal keren vooral in de zomermaanden vrij gunstige perspectieven. Het nummer 8 komt een paar keer aan bod bij je vooruitzichten. Je weet maar nooit, misschien wordt het je geluksnummer.

Gezondheid

Logisch dat je geen zin hebt in lichaamsbeweging als je spieren pijn doen (door bijvoorbeeld griep of zo), maar regelmatig een frisse neus halen en energie opdoen door te gaan sporten is toch een aanrader. Vaker een boswandeling maken en creatief bezig zijn is heel goed voor je. Een mooie edelsteen voor jou is de Rozenkwarts. Deze kan helpen dicht bij jezelf te blijven, heelt stukken uit je kindertijd en biedt steun mocht je eventueel willen afvallen. En kijk ook gerust eens naar een Lapis Lazuli. Deze vergroot de intuïtie plus het vertrouwen in je eigen kunnen.

 

 

 

 

STEENBOK

Algemeen

Je laten inspireren en je horizon verbreden zou een prachtig voornemen zijn voor 2016. Wil je vertier of spreken mystieke, ongewone en spirituele onderwerpen je aan: pluis het internet af, ga op pad, doe iets met je interesses. Ga af en toe ook gerust eens uit van minder gebruikelijke standpunten, Steenbok. Maar neem wel ruim de tijd om bijvoorbeeld je keuzes af te wegen. En mogelijk kom je erachter dat je iemand in je omgeving onjuist hebt geoordeeld, dat kan. Liefdevol zijn jegens anderen, daar doe je hoe dan ook goed aan. De trefwoorden voor jouw teken vanaf de lente zijn humor, opties en buigzaamheid. Oh ja, dit nog, van tegenstellingen leren kan heel leuk zijn, hoor!

Liefde en vriendschappen

Oplettendheid is geboden. Ben je tijdens dit jaar op zoek naar antwoorden? Wees dan ook bereid om de waarheid te aanvaarden als die naar je toekomt. Vertrouwen hebben in je eigen kunnen komt ook duidelijk in jouw jaarvoorspelling naar voren. Iets snel opgeven, dat ligt niet echt in je aard. Ook niet als het de liefde betreft. Maar bedenk wel dat een relatie iets goeds aan je leven dient toe te voegen. Met de wens jezelf thuis te willen voelen bij een partner is niets mis. De kans is trouwens groot dat je kennissenkring zal gaan toenemen. Je zult je vast ook meer aangetrokken gaan voelen tot totaal verschillende personen.

Werk en geldzaken

Vaker reizen en onderweg zijn duikt op. Het kan je soms meer moeite gaan kosten om werk en privé gescheiden te houden. Neem vooral de moeite om alle ideeën en projecten die je in 2016 gaat starten goed te onderbouwen. Met name vanaf halverwege maart zijn het onvoorziene situaties die je parten kunnen gaan spelen. Denk vooral zorgvuldig na voordat je in actie komt, misschien ben je soms iets te ongeduldig, tactloos of al te vasthoudend. Plus minus juli/augustus kun je qua werk of in de financiën weer een beetje tegenslag ervaren. Het goede nieuws is dat vanaf oktober daar een einde aan lijkt te komen en je weer mag rekenen op meer voorspoed.

Gezondheid

Stress kan zich meer laten gelden tijdens de maanden maart, augustus en november. Laat je eens masseren, kies voor een mengsel met een zuiver etherische olie zoals bijvoorbeeld lavendel, en/of  geranium. Edelsteentherapie: Edelsteentherapie: de Chalcedoon heeft een goede invloed op de ademhalingswegen, versterkt de longen, werkt tegen overspannenheid en helpt bij de overgang. Een Agaat is te dragen tegen heimwee en faalangst, bevordert zelfvertrouwen (en schijnt ook te werken bij ADHD). Het onderdrukken van je gevoelens is iets wat je beter kan proberen te vermijden. Nagelbijten, maagklachten en huidproblemen zijn voorbeelden waar je anders last van kunt krijgen. Maansteen kan helpen bij menstruatiestoornissen en maagklachten, deze neemt spanningen weg bij stress/angst/onrust en werkt beschermend bij op reis gaan.

WATERMAN

Algemeen

De trefwoorden voor 2016 zijn kracht, visie en succes. Of je het jezelf nu bewust bent of niet, je stort je vooral naarmate het jaar vordert met meer lef op zo’n beetje alles wat je ondernemen gaat. Leuk, Waterman!  Nieuwe wegen durven bewandelen komt in elk geval weer duidelijk bij jouw teken naar voren. Tegen het einde van de lente is het trouwens nog belangrijker dan anders om het echte in jou de boventoon te laten voeren. Kleuren die je meer kunnen gaan aantrekken zijn groen en blauw. Aanrader, ook in verband met je vakantiebestemming: zoek de omgeving van het grote water, bergen, veel natuurschoon enzovoorts gerust vaker op.

Liefde en vriendschappen

De pluspunten zijn dat je je gedurende veel maanden warmte toont en meestal iedereen in zijn of haar waarde laat. Ik noem ook een paar eventuele minpuntjes, een ietwat (te) groot verantwoordelijkheidsgevoel en jaloeziegevoelens die soms onder de oppervlakte kunnen smeulen. Als je niet beter oppast zou zoiets de goede sfeer in de liefde en een vriendschap soms kunnen vergallen. En dat zou jammer zijn. Toch? Als je daarentegen milder kunt zijn, relativeert en jezelf als je boos wordt emotioneel niet afsluit, dan zal het allemaal vast wel gaan loslopen voor je.

Werk en geldzaken

Structuur, regelmaat en orde aanbrengen zorgt ervoor dat je in 2016 effectiever te werk gaat. Gedoe met een baas en collega’s kan april/mei voorkomen, net als het moeilijk kunnen scheiden van privé en zaken. Extra euro’s, onverwachte meevallers, een prijs, of op de één of andere manier waardering ontvangen die in geld uitgedrukt wordt speelt  dit jaar ook een grotere rol. Vooral zo tegen het najaar is een appeltje voor de dorst bewaren trouwens evenzogoed verstandig. Zet anders meteen aan het begin van het jaar 10 procent per maand van wat je verdient vast als spaargeld!

Gezondheid

Zoiets als stress en vermoeidheid vallen het meest in de maanden januari en februari te verwachten, misschien ook even in de zomermaanden. De botten en het gebit verdienen dit jaar extra aandacht. Edelsteentherapie: de Onyx is voor jou een tip. Deze versterkt de botten, tanden en kiezen, helpt tegen problemen op het gebied van het gehoor en is een aanrader bij piekeren en onrust. Deze steen is trouwens ook geschikt bij problemen met je haren, geeft meer innerlijke kracht en weerstand en staat er ook om bekend de spirituele inspiratie te kunnen verhogen.

VISSEN

Algemeen

De trefwoorden die in 2016 voor jou van toepassing zijn worden stabiliteit, communicatie (overigens zowel verbaal als non verbaal) en moed. Met de tekens Stier, Maagd en Schorpioen zal je het steeds beter kunnen vinden. Familieleden gaan vast het initiatief tonen om je vaker te zien. En de band met een kind of jong volwassene in de nabije omgeving wordt heel liefdevol. Kleuren die bij je passen zijn zeegroene tinten en paars. Je artistieke aanleg uiten door middel van schrijven, schilderen enzovoorts staat vooral in het najaar onder gelukkig gesternte. Meer eventueel ongewilde aandacht of zelfs in de schijnwerpers komen te staan komt ook bij jouw teken naar voren. Blijf vooral positief, je inspanningen, talent en energie worden opgemerkt.

Liefde en vriendschappen

De kans is groot dat je in 2016 uit verschillende hoeken zal horen dat er met jou echt over van alles te praten valt. Plannen maken die verband houden met de toekomst duiken voor februari en maart op. Ben je de eerste maanden meer dan eens onzeker over de gevoelens van de ander, gaandeweg het jaar zal het je goed afgaan (eventueel met hulp van een deskundige) om de signalen juist of beter te kunnen interpreteren. Overeenstemming in woorden én daden wil je ervaren; van iemand waar je gewoon niet echt op kunt rekenen neem je hoogstwaarschijnlijk het liefst wat meer afstand. Groen licht voor met name tijdens de zomermaanden om oude vriendschappen nieuw leven in te blazen.

Werk en geldzaken

Met betrekking tot alles inzake werk en studie doe je er goed aan om heel duidelijk prioriteiten te stellen. Voldoening en bijvoorbeeld onverwachte doorbraken zijn vooral mogelijk in januari, mei en september. De voor- en nadelen tegen elkaar afwegen, het (laten) vastleggen van afspraken: met een beetje moeite sla je je je daar goed doorheen. Kleine tegenslag op welk gebied dan ook moedig onder ogen zien, werken aan oplossingen en extremen proberen te vermijden: goed zo. De tarotkaarten wijzen verder ook in het bijzonder tegen de zomer op extra waardering ontvangen van je baas en/of eventuele collega’s. “Over het verleden moet je je geen zorgen maken. Wend je tot wat komt!”

Gezondheid

Goed slapen lijkt niet echt een sterk punt van jou in 2016. Niet doen: lastige kwesties doornemen vlak voordat je naar bed gaat. Kun je het niet laten om je zorgen te maken? Ga dan maar met jezelf een tijdstip afspreken voor overdag om een halfuurtje gecontroleerd te piekeren. Of neem in de avond een voeten bad of massage. Dit bevordert de bloedcirculatie en je slaapt dan veel beter. Extra beweging versterkt je weerstand en time-released vitamine C doet dat ook. Goed luisteren naar je eigen lichaam is verder de aanrader. Een prima edelsteen voor jou als Vis is de Aquamarijn, deze versterkt de zintuigen. Ook de Amethist is geschikt, in het bijzonder voor hoog gevoelige personen.