Jaarvoorspelling-Sterrenbeeld 2016

Sterrenbeelden 15 september tot en met 14 oktober 2015

pandora essence ladys night

Kom naar de PANDORA ESSENCE Ladies Night!

Sandra Jansen van Galen: Maandprognose september 2015

Maandprognose september 2015

Get to work

Zon heeft tijdens de start van deze maand inmiddels de reinheid van het gesternte Maagd bereikt en slaat hiermee de spijker op z’n kop. Het is afgelopen met uren luieren met je gezonde verstand op nul en tijdloos bladerend door je tijdschrift,de dag doorbrengen.
Ieder jaar als de schoolvakanties voorbij zijn en het werk weer een appél op je doet, verschijnt daar hoog boven je hoofd in de oogverblindende sterrenhemel het teken Virgo (Maagd). Hemel en Aarde laten weer ontluikend als een Call of Light zien dat zij synchroon bewegen in de oneindige cyclus van overgave en beweging.

Er hangt gedrevenheid en toewijding in de lucht en de tijd is aangebroken om als puu je handen flink uit de mouwen te steken. De kracht van de Zon in Maagd moedigt je aan de boel lekker op te schonen, de puntjes op de ‘i’ te zetten en al je ijver in te zetten om het hoogste goed voor jezelf te halen. Er wordt orde op zaken gesteld en weer eens goed geëvalueerd. Hier is wel voorzichtigheid geboden. Waak er voor dat je geen te kritische blik op jezelf werpt of op anderen en gebruik deze universele Call of Light, om voor jezelf waakzaam te blijven, zodat je niet over eigen grenzen gaat. Zon biedt je met zijn gouden gloed dienstbaarheid voor jezelf.

Het grootste hemellichaam welke tot nu toe in dit zonnestelsel is ontdekt ‘Jupiter’ doet sinds 12 augustus ook in het astrologische uurwerk met Maagd mee. Jupiter doet er nog een schepje bovenop, als a Call of Light en zal de interessante ontwikkelingen met snelheid verder op gang brengen, op het gebied van de gezonde leef- en voedingsstijl. Dit wordt namelijk steeds belangrijker. Jupiter is de grote geluksbrenger en met zijn werking als een vergrootglas, staat hij in diepere zin ook bekend door zijn genezende kracht. Samen met Maagd en zijn compagnon de Zon, zal je behoefte zeker groeien om je lichaam, ziel en geest beter te onderhouden. Je wordt je er steeds bewuster van dat je fysieke lichaam een unieke fabriek is, welke je goed moet onderhouden.

Als Maan in al haar moederlijkheid haar nieuwe Maanstand bereikt op 13 september vindt er tevens een zonsverduistering plaats. Met al je nieuwe voornemens word je direct de diepte ingegooid om nog even in het duister te tasten naar de ontbrekende gegevens op de harddisk van je hart en ziel. Heb je nog iets nodig? Ontbreken er nog gegevens? Dan is nu de tijd aangebroken om de nodige liters water, kruidenthee en voeding zonder chemische toevoegingen te nuttigen. Bewegingsleren als Tai Chi, Vinyasa Yoga of Yin Yoga, eindeloze wandelingen en de sportiviteiten die je aanspreken werken praktisch en zijn feitelijk nodig om gezond en fit te blijven.

De planeten Venus en Mars ontmoeten elkaar in de speelse Leeuw, tot half november 2015. Dit is uitzonderlijk lang en een uitbundige Call of Light! Je zult merken dat je verlangens groeien gezien te willen worden. Je voelt je aantrekkelijker en stapt in een meer extroverter gedrag. De Aphrodite Venus en mannelijkheid van Mars bezorgen vanuit de kosmische hoogte, de vurigheid van passie. Zeker voor de liefdesrelatie is dit een prettige bijkomstigheid. Ook je motieven op liefdes- en relatiegebied krijgen alle gelegenheid onderzocht te worden. Je doet er goed aan in deze periode helder te blijven en je bewust te zijn van het spiegelende effect in relatie tot de ander. Expressie en creativiteit worden geactiveerd. Maak hier gebruik van, ga op stap met Venus en Mars en vier de lichtheid van het leven!

De planeet Mercurius in de zachte Weegschaal werpt voor de 3e keer dit jaar van
17 september tot en met 9 oktober 2015 de communicatie over een andere boeg. Je doet er goed aan afspraken dubbel te checken, belangrijke zakelijke transacties eventueel op te schorten en in relatie tot de ander goed op te letten voor eventuele miscommunicatie. Dit is namelijk in een oogwenk ontstaan. Ons vaak overbelaste communicatiesysteem laat ons op praktische wijze in de steek. Computerstoringen, vreemd fileleed en het openbaar vervoer wat niet soepel verloopt, komen voor.
Wat subliem werkt is je aandacht vestigen op achterstallige klussen, achter de coulissen je werk te doen en vooral via meditatieve momenten de stilte en rust in jezelf opzoeken.

De rechtvaardige, maar ook strenge opvoeder Saturnus doet na een planetaire reis van ruim 2,5 jaar in Schorpioen, op 18 september tot het jaar 2017, zijn intrede in het gesternte Boogschutter. Hiermee breekt er een gloednieuwe periode en Call of Light aan. De loopgraven van Schorpioen verdwijnen uit zicht.

Je zult merken dat je te maken krijgt met twee tegengestelde krachten, die je flink aan het werk houden en je aanmoedigen de grote wijsheid en oerbron in jezelf vorm te durven geven. Dit gebeurt zoals altijd in je dagelijkse gang en realiteit van het leven en de keuzes die je hierin voor jezelf moet maken. Zeker als je verlangt naar expansie en persoonlijke groei bieden deze kosmische krachten je het neusje van de Zalm.
Saturnus en de pijlen van Boogschutter moedigen je aan om je grenzen te verleggen, je visie en kijk op zaken uit te breiden. Volg je expansiedrift en passie, maar verlies ook zeker de realistische grenzen niet uit het oog Tweelingziel. Saturnus roept je op opvoedkundige wijze absoluut terug met een dringende Call of Light en zal je matigen en afremmen.
Ook vanuit de buitenwereld zullen religies, filosofie en de spirituele leefwijze belangrijke lessen bieden aan de wereldbevolking.

Overgave aan het grotere in jezelf, maakt je mooiste dromen waar.

Hartegroet,

Sandra Jansen van Galen